প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা পঞ্চিমবঙ্গাল দিবসনা লাকপদা য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে, দা. শ্যামা প্রসাদ মুখর্জীনা শরুক তমখিবা অদু নীংশিংখ্রে
20 JUN 2026 8:30AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নোংচুপ বেঙ্গলগী মীয়ামদা পঞ্চিমবঙ্গাল দিবসকী থৌরমনা লাকপদা নুংঙাইবা ফোংদোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি নুমিৎ অসি ভারতকী পুৱারীদা সাহিত্য, ঈশৈ-নোংমাই, কলা, স্পিরিচুএলিতি, বিজ্ঞান, ললোন-ইতিক অমসুং কম্মর্স, সোসিএল রিফোর্ম অমসুং অতোপ্পা লমশিংদা মহাক্কী থৌদাং কয়াগী খুত্থাংদা চাউনা শাফু পীখিবা রাজ্য অমগী কুহ্মৈনি। মহাক্না পনখি মদুদি নোংচুপ বেঙ্গলনা ভারতকী নেস্নেল কন্সিয়স্নেস অসি মশীং লাকঙমদ্রবা মওং কয়া অমদা মপাঙ্গল কনখৎহল্লি।
শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি জুন ২০ অসি নোংচুপ বেঙ্গলগী পুৱারীদা য়াম্না মরু ওই, মরমদি মসি নোংচুপ বেঙ্গলবু ভারতকী শরুক অমা ওইহন্নবা পাংথোকখিবা নুমিৎনি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মসিগী মতাংদা দা. শ্যামা প্রসাদ মুখর্জীগী থৌদাং অসি য়াম্না মরু ওই অমসুং ২০২৬ অসি দা. মুখর্জীগী ১২৫শুবা মপোক কুমওন তারি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি কেন্দ্র সরকারনা মীয়ামগী মঙলান অমসুং অপাম্বশিং মপুং ফাহন্নবগীদমক নোংচুপ বেঙ্গল সরকারগা লোয়ননা থবক তৌমিন্নগনি।
শ্রী মোদীনা নোংচুপ বেঙ্গলনা চাউখৎপা ওইনবা অমসুং মাগী মীয়ামগী য়াইফনবা থৌনিখি।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা ইখি;
“পঞ্চিমবঙ্গাল দিবসকী থৌরমনা লাকপদা নোংচুপ বেঙ্গলগী ঐহাক্কী ইচিল-ইনাওশিংদা নুংঙাইবা ফোংদোকচরি।
নুমিৎ অসিনা ভারতকী পুৱারীদা তোঙান-তোঙানবা লমশিং হায়বদি সাহিত্য, ঈশৈ-নোংমাই, আর্ত, স্পিরিচুএলিতি, বিজ্ঞান, ললোন-ইতিক অমসুং কম্মর্স, সোসিএল রিফোর্ম অমসুং অতোপ্পা কয়াদা শরুক তমদুনা চাউনা মশক তাকখিবা রাজ্য অমগী কুহ্মৈনি। নোংচুপ বেঙ্গলনা ভারতকী নেস্নেল কন্সিয়স্নেসপু মশীং লাকঙমদ্রবা মওংদা হন্না হন্না মপাঙ্গল কনখৎহল্লি।
ঙসিগী জুন ২০ অসি নোংচুপ বেঙ্গলগী পুৱারীদা য়াম্না মরু ওই। মসি নোংচুপ বেঙ্গলবু ভারতকী অপুনবা শরুক অমা ওইদুনা লৈহন্নবা থৌরাং তৌখিবা নুমিৎনি। দা. শ্যামা প্রসাদ মুখর্জী অসিসু মসিদা য়াম্না মরু ওইবা অমা ওইখি। ২০২৬ অসিদা, ঐখোয়না দা. মুখর্জীগী ১২৫শুবা মপোক কুমওন পাংথোক্কনি।
কেন্দ্র সরকারনা মীয়ামগী মঙলানশিং অমসুং অপাম্বশিং মপুং ফাহন্নবগীদমক নোংচুপ বেঙ্গল সরকারগা লোয়ননা থবক তৌমিন্নগনি। ঐহাক্না নোংচুপ বেঙ্গলগী চাউখৎপা অমসুং মাগী মীয়ামগী য়াইফনবা থৌনিজরি।”

Prime Minister's Office
Prime Minister extends greetings on Paschimbanga Divas, recalls contribution of Dr. Syama Prasad Mookerjee
20 JUN 2026 8:30AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has extended warm greetings to the people of West Bengal on the occasion of Paschimbanga Divas.
The Prime Minister said that the day celebrates a state that has profoundly shaped India’s history through its contributions to literature, music, art, spirituality, science, trade and commerce, social reform and other fields. He noted that West Bengal has enriched India’s national consciousness in countless ways.
Shri Modi stated that 20th June is of immense significance in West Bengal’s history as it was the day which ensured that West Bengal remains an integral part of India. The Prime Minister said that the role of Dr. Syama Prasad Mookerjee in this regard was invaluable and noted that 2026 marks the 125th Jayanti of Dr. Mookerjee.
The Prime Minister said that the Central Government will work with the West Bengal Government to fulfil the dreams and aspirations of the people.
Shri Modi prayed for the progress of West Bengal and the prosperity of its people.
The Prime Minister wrote on X;
“Warm greetings to my sisters and brothers of West Bengal on the occasion of Paschimbanga Divas.
This day celebrates a state that has profoundly shaped India's history through its contributions to diverse areas be it literature, music, art, spirituality, science, trade and commerce, social reform and more. Time and again, West Bengal has enriched India's national consciousness in countless ways.
Today, 20th June is of immense significance in West Bengal’s history. This was the day which ensured that West Bengal remains an integral part of India. The role of Dr. Syama Prasad Mookerjee was invaluable in the same. This year, 2026, we are also marking the 125th Jayanti of Dr. Mookerjee.
The Central Government will work with the West Bengal Government to fulfil the dreams and aspirations of the people. I pray for the progress of West Bengal and the prosperity of its people.”