প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রিনা পেরিসতা ভারতকি মীয়ামদা ৱা ঙাংখ্রে
18 JUN 2026 11:39PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রিনা ২০২৬কি জুন ১৮দা পেরিসতা ভারতকি মীয়ামগী অচৌবা মীফম অমদা ৱা ঙাংখ্রে।মফম অদুদা য়ৌরকপা মতমদা প্রধান মন্ত্রিবু থৱাই য়াওনা অমসুং মচু কয়ানা থন্না তরাম্না ওকখি, মসিনা দাইস্পোরানা মমা লৈবাকপু চেৎনা নুংশিবা অদু উৎখি।
মহাক্কি ৱারোলদা প্রধান মন্ত্রিনা ফ্রাঞ্চতা তোঙান তোঙানবা লমশিংদা ভারতকি খুন্নাইগী মরুওইবা কন্ত্রিব্যুসনশিং অদু ফোঙদোকখি। মহাক্না ভারতকি ইনোবেসন অমসুং ৱাখল্লোনশিংবু মালেমগী কৈথেলশিংগা শম্নহনবদা অমসুং ইন্দিয়া–ফ্রাঞ্চ স্পিসিএল গ্লোবেল স্ত্রেতেজিক পার্ত্নরশিপ মখা তানা চত্থবদা মখোয়গী মরুওইবা থৌদাং অদুবুসু শকখঙখি। মহাক্না থোইদোক্না ফোংদোকখি মদুদি ভারত অমসুং ফ্রাঞ্চকি মরক্তা মীগা মীগা লৈনরিবা মরি অসি ভারতকি মহৈরোয়শিং, প্রোফেস্নেলশিং অমসুং লমকোয়বশিংনা ফ্রাঞ্চপু মখোয়গী পন্থুংফম ওইহন্দুনা পাকথোক চাউথোকলে। মীয়ামগী চত্থোক-চৎশিন তৌবদা লাইথোকহন্নবা পায়খৎলিবা খোঙথাংশিং মহাক্না থাগৎপা ফোঙদোকখি। ফ্রাঞ্চতা য়ু.পি.আই.গী ফুৎপ্রিন্ত পাকথোক চাওথোকহনবগী মতাংদা ৱা ঙাংলদুনা মহাক্না পনখি মদুদি মসিনা লৈবাক অনিগী মরক্তা তুরিজম ফ্লোদা থৌনা হাপ্লগনি।
প্রধান মন্ত্রিনা ইনক্লুসিব গ্রোথ অমসুং নুপীনা লুচিংবা দিবেলপমেন্তদগী হৌরগা হ্যুমেন সেন্ত্রিক এ.আই. অমসুং ফ্রন্তিয়র তেক্নোলোজিগী লমদা খুমাংচাওশিনবাফাওবদা ভারত্তা ওইরক্লিবা ত্রান্সফোর্মেতিব ওইবা অহোঙবশিংগী মতাংদা ৱা ঙাংখি। মহাক্না ফোঙদোকখি মদুদি হৌখিবা চহি ১২ অসিদা ভারতনা লায়রবদগী লায়রবা মীওই মীলিয়ন ২৫০ দগী হেনবগী লায়রবা কোকহনখ্রে। মহাক্না থোইদোক্না ফোংদোকখি মদুদি য়ু.কে. অমসুং ই.য়ু.গা লোয়ননা য়ানখিবা ললোন-ইতিক্কী য়ানচেশিং অসিনা ভারতকি শিন্মিশিং, লৌমীশিং, ইনোবেতরশিং অমসুং অতোপ্পশিংগীদমক অনৌবা খুদোংচাবশিং হাংদোক্লগনি। নীসতা ভারত ইনোভেৎ ২০২৬ অমসুং পেরিসতা ভিভাতেক ২০২৬তা ভারতনা শরুক য়াখিবা অদু পল্লদুনা মহাক্না ভারতনা মালেমগী মীয়ামগী তেক্নোলোজিগী লমদা খ্বাইদগী পাম্নবা পার্ত্নর অমা ওইরক্লি হায়না ফোঙদোকখি। ভারত ইনোভেৎশিংগী মায়পাকপগী মতাংদা ৱা ঙাংলদুনা মহাক্না প্লেৎফোর্ম অসি ইনোবেসন দিপ্লোমেসিগী মোদেল অমনি হায়না পনখি। ইভিয়ন্দা পাংথোকখিবা জি-৭ সমীত্তা মহাক্না শরুক য়াখিবগী মতাংদা হেন্না ময়েক শেঙনা হায়রদুনা মহাক্না হায়খি মদুদি ভারতনা থাজবদা য়ুম্ফম ওইবা ইন্তর্নেস্নেল পার্ত্নরশিপশিং শেমগৎনবা চেৎনা লেপ্লি, মফম অদুদা গ্লোবেল সাউথ অসি চপ মান্নবা পার্ত্নর অমা ওইনা লৌই। প্রধান মন্ত্রিনা থোইদোক্না ফোংদোকখি মদুদি ভারতকি তেলেন্ত, স্কীল অমসুং ইনোবেসন্না মালেমদা দিজিতেলগী মতম অসিদা থেংনরিবা খুদোংচাদবশিংগী সোলুসন পুথোকপদা মতেং পাংলি। মহাক্না দাইস্পোরাবু ভারতকি খুমাংচাওশিনবগী মায়কৈদা কন্ত্রিব্যুৎ তৌনবা অমসুং মসিগী বিকসিত ভারতকি খোঙচত্তাা পার্ত্নর অমা ওইনবা কৌখি।
ইন্তরেক্সন অসিনা ভারত অমসুং ফ্রাঞ্চকি মরক্তা লৈরিবা অচেৎপা পিপল-তু-পিপল মরিশিং অদু উৎখি, অমসুং মালেম শিনবা থুংনা মসিগী দাইস্পোরাগী য়াইফনবা, য়াইফনবা, অমসুং এঙ্গেজমেন্তকিদমক ভারতনা মখা তানা ৱাশক অদু অমুক হন্না চেৎশিলহনখি।

Prime Minister's Office
Prime Minister addresses the Indian Community in Paris
18 JUN 2026 11:39PM by PIB Delhi
Prime Minister addressed a large gathering of the Indian community in Paris on 18 June 2026. On arrival at the venue, Prime Minister was given a warm and colorful welcome, reflecting the deep affection of the diaspora for the motherland.
In his address, Prime Minister highlighted the significant contributions of the Indian community across diverse fields in France. He also acknowledged their key role in connecting Indian innovation and ideas with global markets and in furthering the India–France Special Global Strategic Partnership. He noted that people-to-people ties between India and France have expanded with greater number of Indian students, professionals and tourists making France their destination. He expressed appreciation for the steps taken to ease mobility of people. Speaking about expanding footprint of UPI in France, he noted that this would give a boost to tourism flows between the two countries.
Prime Minister spoke about the transformative changes happening in India, from inclusive growth and women-led development to progress in the fields of human-centric AI and frontier technologies. He highlighted that in the last 12 years, India has lifted 250 million out of poverty. He noted that the trade agreements concluded with UK and the EU will open up new opportunities for Indian workers, farmers, innovators and others. Alluding to India’s participation in Bharat Innovates 2026 in Nice and VivaTech 2026 in Paris, he underlined that India was becoming a partner of choice in the field of technology for the global community. Speaking of the success of Bharat Innovates, he noted that the platform is a model of innovation diplomacy. Elaborating on his participation in the G7 Summit in Evian, he stated that India firmly stands for creating trust based international partnerships, where the Global South is treated as an equal partner. Prime Minister noted that India’s talent, skill and innovation were helping the world come up with solutions to challenges in the digital age. He invited the diaspora to contribute towards India’s progress and become a partner in its Viksit Bharat journey.
The interaction reflected the deep people-to-people ties that exist between India and France, and reaffirmed India's continued commitment to the welfare, well-being, and engagement of its diaspora across the world.