প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা হৌখিবা চহি তরা অসিদা মশানা মশাবু থাজবা অমসুং ইন্নোভেসনগী খুত্থাঙদা ভারতকী দিফেন্স কেপেবিলিতীদা অওনবা পুরকপগী মতাঙদা ৱাফম কয়া ফোঙদোকখ্রে
17 JUN 2026 12:34PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হৌখিবা চহি তরা অসিদা ভারতকী দিফেন্স কেপেবিলিতীদা উবা ফংলিবা মরুওইবা অওনবশিংগী মতাঙদা ৱাফম কয়া ফোঙদোকখ্রে।
শ্রী মোদীনা ভারতকী দিফেন্স কেপেবিলিতীশিং অসি মশানা মশাবু থাজবা অমসুং ইন্নোভেসন, তেক্নোলোজী অমসুং লমদম অসিগী পোত্থোক পুথোকপগী মতিংদা য়ুম্ফম ওইরগা মরুওইবা অহোংবা অমা উবা ফংলে হায়খ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হৌখিবা চহি ১২ অসিদা দিফেন্স সেক্তরদা লৈরিবা খোঙজেল অসিনা মশানা মশাদা থাজবা থমদুনা নেস্নেল সিক্যুরিতী মপাঙ্গল কনখৎহনবদা ভারতনা মীৎয়েঙ থম্লি হায়না ফোঙদোকখি।
ভারতনা মালং, লৈমায় অমসুং সমুদ্রগী মফমশিংদা মশাগী দিফেন্স কেপেবিলিতীশিং মপাঙ্গল কনখৎহল্লে, লমদম অসিগী তেক্নোলোজীশিং মাঙলোমদা পুখৎলে অমসুং মশানা মশাবু থাজবা থম্বা অমসুং নেস্নেল সিক্যুরিতীগীদমক হেন্না চেৎপা য়ুম্ফম অমা শেমগৎলে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা মখা তানা ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা X তা ইখি;
হৌখিবা চহি তরা অসিদা মশানা মশাবু থাজবা থম্বগী মঙলান অমসুং ইন্নোভেসন, তেক্নোলোজী অমসুং লমদম অসিগী পোত্থোক পুথোকপগী মতিংনা থৌনা হাপ্তুনা ভারতকী দিফেন্স কেপেবিলিতীশিংদা মরুওইবা অহোংবা অমা উবা ফংখ্রে। থ্রেদ অসিনা হৌখিবা চহি ১২ অসিদা দিফেন্স সেক্তরদা ভারতনা মাঙদা থাংজিল্লিবা খোঙথাংশিং অদুগী শক্তম অমা উৎলি।
#12YearsOfSurakshitBharat”
“থ্রেদ অসিনা ভারতনা মালং, লৈমায় অমসুং সমুদ্রগী মফমশিংদা মশাগী দিফেন্স কেপেবিলিতীশিং করম্না মপাঙ্গল কনখৎহনখি, লমদম অসিগী তেক্নোলোজীশিং মাঙলোমদা করম্না পুখৎলি অমসুং মশানা মশাবু থাজবা থম্বা অমসুং নেস্নেল সিক্যুরিতীগীদমক হেন্না চেৎপা য়ুম্ফম অমা করম্না শেমগৎলি হায়বদু তাক্লি।
#12YearsOfSurakshitBharat”

Prime Minister's Office
Prime Minister highlights transformation of India’s defence capabilities driven by self-reliance and innovation over the last decade
17 JUN 2026 12:34PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has highlighted the significant transformation witnessed in India’s defence capabilities over the last decade.
Shri Modi said that India’s defence capabilities have undergone a major transformation, guided by the vision of self-reliance and powered by innovation, technology and indigenous manufacturing.
The Prime Minister noted that the progress made in the defence sector over the last 12 years reflects India’s growing focus on strengthening national security through self-reliance.
The Prime Minister further stated that India has strengthened its defence capabilities across air, land and sea, advanced indigenous technologies and built a stronger foundation for self-reliance and national security.
The Prime Minister wrote on X;
India’s defence capabilities have witnessed significant transformation over the last decade, guided by the vision of self-reliance and powered by innovation, technology and indigenous manufacturing. This thread gives a glimpse of the strides India has made in the defence sector over the last 12 years.
#12YearsOfSurakshitBharat”
“This thread explains how India has strengthened its defence capabilities across air, land and sea, advanced indigenous technologies and built a stronger foundation for self-reliance and national security.
#12YearsOfSurakshitBharat”