প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
শ্রী জসপাল রানাজিনা লৈখিদবদা প্রধান মন্ত্রিনা নুংঙাইতবা ফোঙদোকখ্রে
12 JUN 2026 10:48AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রি শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি শ্রী জসপালরানা জি লৈখিদবদা য়াম্না নুংঙাইতবা ফোঙদোকখ্রে। প্রধান মন্ত্রিনা থোইদোক্না ফোংদোকখি মদুদি মহাক লৈখিদবা অসি ভারতকি শান্ন-খোৎনবগী মালেমদা য়াম্না চাউনা মাংজবা অমনি।
শ্রী মোদীনা ফোঙদোকখি মদুদি মহাক্না সুতিংদা মহাক্কি থোইদোক-হেন্দোকপা মায়পাকপশিংগী থোংদা জাতিদা অচৌবা শক্তম অমা পুরকখি। প্রধান মন্ত্রিনা পনখি মদুদি মেন্তর অমা ওইনা মহাক্কি কন্ত্রিব্যুসন, অচৌবা কত্থোকপগা লোয়ননা নহা ওইরিবা শান্নরোয়শিংবু মশক তাকপা অমদি লমজিংবিবা অসি চপ মান্ননা শিংথানিংঙাই ওইখি। মহাক্না য়েংখি মদুদি মহাক্কি অফবা, দিসিপ্লিন অমসুং শান্নপোৎকি মালেমদা থৌগল তৌবগী লেপ্পা লৈতবা ৱাশক অদুনা মহাকপু য়াম্না থাগৎপা ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রিনা অৱা-অনাগী পূংফম অসিদাা মহাক্কি ৱাখল্লোনশিং অসি মহাক্কি ইমুং-মনুং, মরুপ-মপাংশিং, অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মরুপ পুম্নমক্কা লোয়ননা লৈরি হায়না চেৎনা ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রিনা X তা পোস্ত তৌখি:
"শ্রী জসপাল রানাজি লৈখিদবদা য়াম্না নুংঙাইতবা ফাওই। মহাককি লৈখিদবা অসি ভারতকি শান্ন-খোৎনবগী মালেমদা য়াম্না চাউনা মাংজবা অমনি।"
মহাক্না সুতিংদা মহাক্কি থোইদোক-হেন্দোকপা মায়পাকপশিংগী থোংদা জাতিদা অচৌবা শক্তম অমা পুরকখি। চপ মান্ননা শিংথানিংঙাই ওইখিবদি মেন্তর অমা ওইনা মহাক্কি কন্ত্রিব্যুসন, অচৌবা কত্থোকপগা লোয়ননা নহা ওইরিবা শান্নরোয়শিংবু মওং তানা শেমখি অমসুং লমজিংখি। মহাক্কি এক্সেলেন্স, দিসিপ্লিন অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মালেমদা থৌগল তৌবগী লেপ্পা লৈতবা ৱাশক অদুনা মহাকপু য়াম্না থাগৎপা ফোঙদোকখি।
ঐহাক্কী ৱাখল্লোনশিং অসি মহাক্কি ইমুং মনুং, মরুপশিং অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মরুপ পুম্নমক্কা লোয়ননা ৱারবা পূংফম অসিদা লৈজরি। ওম শান্তি।"

Prime Minister's Office
Prime Minister expresses sadness over the passing of Shri Jaspal Rana Ji
12 JUN 2026 10:48AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today expressed deep sadness over the passing of Shri Jaspal Rana Ji. The Prime Minister noted that his passing is a profound loss to the world of Indian sports.
Shri Modi stated that he brought immense glory to the nation through his extraordinary achievements in shooting. The Prime Minister pointed out that his contribution as a mentor, shaping and guiding young athletes with great dedication, was equally remarkable. He observed that his unwavering commitment to excellence, discipline, and service to the sporting world earned him immense admiration.
The Prime Minister affirmed that his thoughts are with his family, friends, and the entire sporting fraternity in this hour of grief.
The Prime Minister posted on X:
"Deeply saddened by the passing of Shri Jaspal Rana Ji. His passing is a profound loss to the world of Indian sports.
He brought immense glory to the nation through his extraordinary achievements in shooting. Equally remarkable was his contribution as a mentor, shaping and guiding young athletes with great dedication. His unwavering commitment to excellence, discipline and service to the sporting world earned him immense admiration.
My thoughts are with his family, friends and the entire sporting fraternity in this hour of grief. Om Shanti."