ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଡ. ସୁଭାଷ ସି. କାଶ୍ୟପଙ୍କ ବିୟୋଗରେ ଶୋକ ବ୍ୟକ୍ତ କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
04 JUN 2026 10:22PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ପୂର୍ବରୁ ଲୋକସଭାର ମହାସଚିବ ଭାବେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଥିବା ଡକ୍ଟର ସୁଭାଷ ସି. କାଶ୍ୟପଙ୍କ ବିୟୋଗରେ ଗଭୀର ଦୁଃଖ ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ଡକ୍ଟର କାଶ୍ୟପ ଭାରତର ପ୍ରମୁଖ ସାମ୍ବିଧାନିକ ବିଦ୍ୱାନମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ ଜଣେ ଥିଲେ, ଯାହାଙ୍କର ସଂସଦୀୟ ଏବଂ ସାମ୍ବିଧାନିକ ଆଲୋଚନାରେ ଅବଦାନ ଆମ ସମାଜକୁ ସମୃଦ୍ଧ କରିଥିଲା। ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଥିଲେ ଯେ ଗଣତାନ୍ତ୍ରିକ ସଂସ୍ଥାଗୁଡ଼ିକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା ଲାଗି ତାଙ୍କର ଲେଖା ଏବଂ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମଧ୍ୟ ତାଙ୍କ ପରିବାର ଏବଂ ବନ୍ଧୁମାନଙ୍କୁ ଗଭୀର ସମବେଦନା ଜଣାଇଥିଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ 'ଏକ୍ସ ’ ରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି:
"ପୂର୍ବରୁ ଲୋକସଭାର ମହାସଚିବ ଭାବେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଥିବା ଡକ୍ଟର ସୁଭାଷ ସି. କାଶ୍ୟପଙ୍କ ବିୟୋଗରେ ମୁଁ ମର୍ମାହତ। ସେ ଭାରତର ପ୍ରମୁଖ ସାମ୍ବିଧାନିକ ବିଦ୍ୱାନମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ ଜଣେ ଥିଲେ, ଯାହାଙ୍କର ସଂସଦୀୟ ଏବଂ ସାମ୍ବିଧାନିକ ଆଲୋଚନାରେ ଅବଦାନ ଆମ ସମାଜକୁ ସମୃଦ୍ଧ କରିଥିଲା। ଗଣତାନ୍ତ୍ରିକ ଅନୁଷ୍ଠାନଗୁଡ଼ିକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା ପାଇଁ ତାଙ୍କର ଲେଖା ଏବଂ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଥିଲା। ତାଙ୍କ ପରିବାର ଏବଂ ବନ୍ଧୁବର୍ଗଙ୍କୁ ସମବେଦନା ଜଣାଉଛି। ଓମ୍ ଶାନ୍ତି । "

Prime Minister's Office
Prime Minister condoles the passing of Dr. Subhash C. Kashyap
04 JUN 2026 10:22PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today expressed deep pain over the passing of Dr. Subhash C. Kashyap, who previously served as Secretary General of the Lok Sabha.
The Prime Minister noted that Dr. Kashyap was one of India’s foremost constitutional scholars whose contributions to parliamentary and constitutional discourse enriched our society. Shri Modi stated that his writings and commitment to strengthening democratic institutions were noteworthy. The Prime Minister also extended his heartfelt condolences to his family and friends.
The Prime Minister posted on X:
"Pained by the passing of Dr. Subhash C. Kashyap, who previously served as Secretary General of the Lok Sabha. He was one of India’s foremost constitutional scholars whose contributions to parliamentary and constitutional discourse enriched our society. His writings and commitment to strengthening democratic institutions were noteworthy. Condolences to his family and friends. Om Shanti."