প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
গৰীব কল্যাণ আৰু মানৱ সবলীকৰণৰ ওপৰত কেন্দ্ৰীভূত ১২ বছৰৰ সংস্কাৰমূলক পদক্ষেপৰ ওপৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ আলোকপাত
08 JUN 2026 10:24AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি কয় যে যোৱা ১২ বছৰত ভাৰতে বহুতো পৰিবৰ্তন প্ৰত্যক্ষ কৰিছে আৰু এই পৰিবৰ্তনসমূহৰ মূলতে আছে দৰিদ্ৰ আৰু নিপীড়িতসকলৰ কল্যাণ। প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে উল্লেখ কৰে যে চৰকাৰ সদায় অন্ত্যোদয়াৰ দ্বাৰা অনুপ্ৰাণিত হৈ আহিছে আৰু উন্নয়নৰ লাভালাভসমূহ যাতে দশক দশক ধৰি পিছ পৰি থকা লোকসকলৰ ওচৰলৈ যায়, তাৰ বাবে সদায় প্ৰচেষ্টা অব্যাহত আছে।
শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে জন ধন একাউণ্ট আৰু প্ৰত্যক্ষ লাভ হস্তান্তৰৰ পৰা স্বচ্ছ ভাৰত, প্ৰধানমন্ত্ৰী আবাস যোজনা, জল জীৱন মিছন, আয়ুষ্মান ভাৰতৰ দৰে আন বহুতো পদক্ষেপৰ উদ্দেশ্য হৈছে জনসাধাৰণৰ মৰ্যাদা আৰু সুযোগ নিশ্চিত কৰা।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আনন্দ প্ৰকাশ কৰি কয় যে দৰিদ্ৰ লোকসকলৰ বাবে উন্নত জীৱন-ধাৰণ সুনিশ্চিত কৰাত প্ৰযুক্তিয়ে গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰিছে। শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে প্ৰত্যক্ষ লাভ হস্তান্তৰ আৰু ডিজিটেল মঞ্চৰ জৰিয়তে সেৱাসমূহ প্ৰত্যক্ষ আৰু স্বচ্ছভাৱে জনসাধাৰণৰ কাষ চাপিছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দৃঢ়তাৰে কয় যে ই অপচয় হ্ৰাস কৰিছে, দক্ষতা বৃদ্ধি কৰিছে আৰু প্ৰশাসনৰ ওপৰত বিশ্বাস শক্তিশালী কৰিছে। তেওঁ লগতে কয় যে এনেদৰেই গৰীব কল্যাণক আগুৱাই নিয়াৰ যাত্ৰা মানৱ সবলীকৰণ আৰু বিকশিত ভাৰতৰ সপোন বাস্তৱায়িত কৰাৰ দিশত এক সামূহিক আন্দোলনত পৰিণত হৈছে।
এক্সৰ এলানি পোষ্টত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে শ্বেয়াৰ কৰিছেঃ
‘যোৱা ১২ বছৰত ভাৰতে বহুতো পৰিবৰ্তন প্ৰত্যক্ষ কৰিছে আৰু এই পৰিবৰ্তনসমূহৰ মূলতে আছে দৰিদ্ৰ আৰু নিপীড়িত লোকসকলৰ কল্যাণ। আমি সদায় অন্ত্যোদয়াৰ দ্বাৰা অনুপ্ৰাণিত হৈ আহিছো আৰু আৰু উন্নয়নৰ লাভালাভসমূহ যাতে দশক দশক ধৰি পিছ পৰি থকা লোকসকলৰ ওচৰলৈ যায়, তাৰ বাবে সদায় প্ৰচেষ্টা অব্যাহত আছে। জন ধন একাউণ্ট আৰু প্ৰত্যক্ষ লাভ হস্তান্তৰৰ পৰা স্বচ্ছ ভাৰত, প্ৰধানমন্ত্ৰী আবাস যোজনা, জল জীৱন মিছন, আয়ুষ্মান ভাৰতৰ দৰে আন বহুতো পদক্ষেপৰ উদ্দেশ্য হৈছে জনসাধাৰণৰ মৰ্যাদা আৰু সুযোগ নিশ্চিত কৰা।
#12YearsOfGaribKalyan
‘এইটো অত্যন্ত আনন্দৰ কথা যে দৰিদ্ৰ লোকসকলৰ বাবে উন্নত জীৱন-ধাৰণ সুনিশ্চিত কৰাত প্ৰযুক্তিয়ে গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰিছে। প্ৰত্যক্ষ লাভ হস্তান্তৰ আৰু ডিজিটেল মঞ্চৰ জৰিয়তে সেৱাসমূহ প্ৰত্যক্ষ আৰু স্বচ্ছভাৱে জনসাধাৰণৰ কাষ চাপিছে। ই অপচয় হ্ৰাস কৰিছে, দক্ষতা বৃদ্ধি কৰিছে আৰু প্ৰশাসনৰ ওপৰত বিশ্বাস শক্তিশালী কৰিছে। এনেদৰেই গৰীব কল্যাণক আগুৱাই নিয়াৰ যাত্ৰা মানৱ সবলীকৰণ আৰু বিকশিত ভাৰতৰ সপোন বাস্তৱায়িত কৰাৰ দিশত এক সামূহিক আন্দোলনত পৰিণত হৈছে।
#12YearsOfGaribKalyan

Prime Minister's Office
Prime Minister highlights 12 years of transformative initiatives centered on Garib Kalyan and human empowerment
08 JUN 2026 10:24AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today highlighted that over the last 12 years, India has witnessed many transformations, stating that at the core of these changes is the welfare of the poor and downtrodden. The Prime Minister noted that the government has always been inspired by Antyodaya and its effort has always been to ensure that the benefits of development reach those who were left behind for decades.
Shri Modi observed that from Jan Dhan accounts and Direct Benefit Transfer to Swachh Bharat, PM Awas Yojana, Jal Jeevan Mission, Ayushman Bharat and more, every initiative has been driven by a simple objective of ensuring people have dignity and opportunity.
The Prime Minister expressed gladness that technology has played a vital role in ensuring a better quality of life for the poor. Shri Modi pointed out that through Direct Benefit Transfer and digital platforms, support is reaching people directly and transparently. The Prime Minister affirmed that this has reduced leakages, improved efficiency, and strengthened trust in governance, adding that this is how the journey of furthering Garib Kalyan has become a collective movement towards human empowerment and realising the dream of a Viksit Bharat.
In a series of posts on X, the Prime Minister shared:
"Over the last 12 years, India has witnessed many transformations and at the core of these changes is the welfare of the poor and downtrodden. We have always been inspired by Antyodaya and our effort has always been to ensure that the benefits of development reach those who were left behind for decades. From Jan Dhan accounts and Direct Benefit Transfer to Swachh Bharat, PM Awas Yojana, Jal Jeevan Mission, Ayushman Bharat and more, every initiative has been driven by a simple objective of ensuring people have dignity and opportunity.
#12YearsOfGaribKalyan”
“It is also gladdening that technology has played a vital role in ensuring a better quality of life for the poor. Through Direct Benefit Transfer and digital platforms, support is reaching people directly and transparently. This has reduced leakages, improved efficiency and strengthened trust in governance. This is how the journey of furthering Garib Kalyan has become a collective movement towards human empowerment and realising our dream of a Viksit Bharat.
#12YearsOfGaribKalyan"