Prime Minister's Office
Prime Minister highlights 12 years of transformative initiatives centered on Garib Kalyan and human empowerment
08 JUN 2026 10:24AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today highlighted that over the last 12 years, India has witnessed many transformations, stating that at the core of these changes is the welfare of the poor and downtrodden. The Prime Minister noted that the government has always been inspired by Antyodaya and its effort has always been to ensure that the benefits of development reach those who were left behind for decades.
Shri Modi observed that from Jan Dhan accounts and Direct Benefit Transfer to Swachh Bharat, PM Awas Yojana, Jal Jeevan Mission, Ayushman Bharat and more, every initiative has been driven by a simple objective of ensuring people have dignity and opportunity.
The Prime Minister expressed gladness that technology has played a vital role in ensuring a better quality of life for the poor. Shri Modi pointed out that through Direct Benefit Transfer and digital platforms, support is reaching people directly and transparently. The Prime Minister affirmed that this has reduced leakages, improved efficiency, and strengthened trust in governance, adding that this is how the journey of furthering Garib Kalyan has become a collective movement towards human empowerment and realising the dream of a Viksit Bharat.
In a series of posts on X, the Prime Minister shared:
"Over the last 12 years, India has witnessed many transformations and at the core of these changes is the welfare of the poor and downtrodden. We have always been inspired by Antyodaya and our effort has always been to ensure that the benefits of development reach those who were left behind for decades. From Jan Dhan accounts and Direct Benefit Transfer to Swachh Bharat, PM Awas Yojana, Jal Jeevan Mission, Ayushman Bharat and more, every initiative has been driven by a simple objective of ensuring people have dignity and opportunity.
#12YearsOfGaribKalyan”
“It is also gladdening that technology has played a vital role in ensuring a better quality of life for the poor. Through Direct Benefit Transfer and digital platforms, support is reaching people directly and transparently. This has reduced leakages, improved efficiency and strengthened trust in governance. This is how the journey of furthering Garib Kalyan has become a collective movement towards human empowerment and realising our dream of a Viksit Bharat.
#12YearsOfGaribKalyan"

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা গরিব কল্যান অমসুং মীওইবদা শক্তি পীবদা য়ুম্ফম ওইবা অওনবা পুরক্লিবা থৌশিলশিংনা চহি ১২ শুরকপগী মতাংদা ফোংদোকখ্রে
08 JUN 2026 10:24AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হৌখিবা চহি ১২ অসিদা ভারতনা অওনবা কয়া উবা ফংখ্রে মদুদি অহোংবশিং অসিগী মরু ওইবা মীৎয়েং অসি লায়রবা অমসুং শোত্থরবশিংগী য়াইফ-থৌরাংনা ওইরি হায়না ঙসি ফোংদোকখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খী মদুদি সরকার অসিদা মতম চুপ্পদা এনত্যোদয়না ইথিল পীরি অমসুং মাগী খোঙথাংনা মতম চুপ্পদা চহি তরাগী খুজিং কয়া নাথৈবীদুনা থম্বীরবশিংদা চাউখৎ-থৌরাংগী কান্নবশিং য়ৌহন্নবা হোৎনবা অসিনা ওইদুনা লাকখি।
শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি জন ধন একাউন্তশিং অমসুং দাইরেক্ত বেনিফিৎ ত্রান্সফরগদী হৌরগা স্বচ্ছ ভারত, পি.এম. অৱাজ য়োজনা, জল জীবন মিসন, আয়ুশ্মান ভারত অমসুং অতৈ কয়া য়াওনা খোঙথাং খুদিংমক অসি মীওইববু ইকাই খুম্নবা অমসুং খুদোংচাবা পীনবা অচম্বা পান্দম অমনা শাহৌ পীখি।
প্রধান মন্ত্রীনা লায়রবশিংগী পুন্সিগী ফীভম ফগৎহনবা ঙম্নবা হোৎনবদা তেক্নোলোজীনা লৌরিবা মরু ওইবা থৌদাং অদুদা অপেনবা ফোংদোকখি। শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি দাইরেক্ত বেনিফিৎ ত্রান্সফর অমসুং দিজিতেল প্লেৎফোর্মশিংগী খুত্থাংদা মসিগী সপোর্ত অসিনা হকথেংননা অমসুং মনুং মপান ফাওনা উবা ঙমদুনা মীয়ামদা য়ৌরি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মসিনা লিজেক লৈহন্দ্রে, ইফিসিএন্সী হেনগৎহল্লে অমসুং লৈঙাক্তা থম্লিবা থাজবা মপাঙ্গল কনখৎহনখ্রে, মখা তারদুনা মসিনা গরিব কল্যানগী খোঙচৎ অসিবু মীওইবদা শক্তি পীনবা অমসুং ভিক্সিৎ ভারত অমগী মঙলান মঙফাওনবা ঙমহন্নবা মাইকৈদা অপুনবা খোঙজং অমা ওইরক্লিবনি ফোংদোকখ্রে।
এক্সতা পোস্ত কয়া তৌরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা শিয়র তৌখি:
“হৌখিবা চহি ১২ অসিদা ভারতনা অওনবা কয়া উবা ফংখ্রে অমসুং অহোংবশিং অসিগী মরু ওইবা মীৎয়েং অসি লায়রবা অমসুং শোত্থরবশিংগী য়াইফ-থৌরাংনা ওইরি। ঐখোয়দা মতম চুপ্পদা এনত্যোদয়না ইথিল পীরি অমসুং ঐখোয়গী খোঙথাং অসি মতম চুপ্পদা চহি তরাগী খুজিং কয়া নাথৈবীদুনা থম্বীরবশিংদা চাউখৎ-থৌরাংগী কান্নবশিং য়ৌহন্নবা হোৎনবা অসিনা ওইদুনা লাকখি। জন ধন একাউন্তশিং অমসুং দাইরেক্ত বেনিফিৎ ত্রান্সফরগদী হৌরগা স্বচ্ছ ভারত, পি.এম. অৱাজ য়োজনা, জল জীবন মিসন, আয়ুশ্মান ভারত অমসুং অতৈ কয়া য়াওনা খোঙথাং খুদিংমক অসি মীওইববু ইকাই খুম্নবা অমসুং খুদোংচাবা পীনবা অচম্বা পান্দম অমনা শাহৌ পীখি।
#12YearsOfGaribKalyan”
“লায়রবশিংগী পুন্সিগী ফীভম ফগৎহনবা ঙম্নবা হোৎনবদা তেক্নোলোজীনা লৌরিবা মরু ওইবা থৌদাং অদুদা অপেনবা পোকই। দাইরেক্ত বেনিফিৎ ত্রান্সফর অমসুং দিজিতেল প্লেৎফোর্মশিংগী খুত্থাংদা মসিগী সপোর্ত অসিনা হকথেংননা অমসুং মনুং মপান ফাওনা উবা ঙমদুনা মীয়ামদা য়ৌরি। মসিনা লিজেক লৈহন্দ্রে, ইফিসিএন্সী হেনগৎহল্লে অমসুং লৈঙাক্তা থম্লিবা থাজবা মপাঙ্গল কনখৎহনখ্রে। অসুম্না গরিব কল্যানগী খোঙচৎ অসিবু মীওইবদা শক্তি পীনবা অমসুং ভিক্সিৎ ভারত অমগী মঙলান মঙফাওনবা ঙমহন্নবা মাইকৈদা অপুনবা খোঙজং অমা ওইরক্লি।
#12YearsOfGaribKalyan”