পঞ্চায়তীৰাজ মন্ত্ৰালয়
কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী ৰাজীৱ ৰঞ্জন সিঙে কাইলৈ নতুন দিল্লীত ৰাষ্ট্ৰীয় পঞ্চায়ত বঁটা ২০২৫ প্ৰদান কৰিব
02 JUN 2026 12:47PM by PIB Guwahati
২০২৫ৰ ৰাষ্ট্ৰীয় পঞ্চায়ত বঁটা প্ৰদান অনুষ্ঠান বুধবাৰে নতুন দিল্লীত অনুষ্ঠিত হ’ব। কেন্দ্ৰীয় পঞ্চায়তীৰাজ আৰু মীন, পশুপালন আৰু দুগ্ধ উৎপাদন মন্ত্ৰী শ্ৰী ৰাজীৱ ৰঞ্জন সিং ওৰফে ললন সিং আৰু কেন্দ্ৰীয় পঞ্চায়তীৰাজ ৰাজ্য মন্ত্ৰী অধ্যাপক এছ পি সিং বাঘেলে সমগ্ৰ দেশৰ ৪২ খন বিশিষ্ট পঞ্চায়তক এই বঁটা প্ৰদান কৰিব। পঞ্চায়তীৰাজ মন্ত্ৰালয়ৰ সচিব শ্ৰী বিবেক ভৰদ্বাজৰ লগতে ভাৰত চৰকাৰৰ জ্যেষ্ঠ বিষয়া আৰু বিভিন্ন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয়শাসিত অঞ্চলৰ পঞ্চায়তীৰাজ প্ৰতিষ্ঠানসমূহৰ নিৰ্বাচিত প্ৰতিনিধিসকল এই অনুষ্ঠানত উপস্থিত থাকিব।
ইয়াৰ পূৰ্বে ২০২৫ৰ ২৪ এপ্ৰিলত প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে তিনিটা বিশেষ শ্ৰেণীৰ অধীনত ৰাষ্ট্ৰীয় পঞ্চায়ত বঁটা-২০২৫ প্ৰদান কৰিছিল। ২০২৬ৰ ৩ জুনৰ অনুষ্ঠানত ৰাষ্ট্ৰীয় পঞ্চায়ত বঁটা-২০২৫ৰ বাকী শ্ৰেণীবোৰ সামৰি লোৱা হ’ব, য’ত দীনদয়াল উপাধ্যায় পঞ্চায়ত সতত বিকাশ পুৰস্কাৰ শ্ৰেণীৰ অধীনত ৩৪ খন গ্ৰাম পঞ্চায়ত আৰু নানাজী দেশমুখ পঞ্চায়ত সৰ্বোত্তম পঞ্চায়ত সতত বিকাশ পুৰস্কাৰ শ্ৰেণীৰ অধীনত চাৰিখন পঞ্চায়তক বঁটা প্ৰদান কৰা হ’ব। অনুষ্ঠানত পুৰস্কাৰপ্ৰাপক পঞ্চায়তসমূহৰ কাম-কাজ আৰু সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ কাম-কাজসমূহ নথিভুক্ত কৰা এখন ই-বুকৰ লগতে সমগ্ৰ দেশতে পঞ্চায়তীৰাজ প্ৰতিষ্ঠানসমূহক শক্তিশালী কৰাৰ ক্ষেত্ৰত সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ কাম-কাজসমূহৰ ওপৰত এখন সংকলন উন্মোচন কৰা হ’ব। বঁটাপ্ৰাপক পঞ্চায়তৰ মুৰব্বীসকলেও বঁটা প্ৰদান অনুষ্ঠানৰ পূৰ্বে দুটা বিশেষ অধিৱেশনত তেওঁলোকৰ সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ কাম-কাজ আৰু কৃতিত্বৰ প্ৰদৰ্শন আগবঢ়াব। অধিক তথ্যৰ বাবে ইয়াত ক্লিক কৰক।

Ministry of Panchayati Raj
Union Minister Shri Rajiv Ranjan Singh to Confer National Panchayat Awards 2025 in New Delhi Tomorrow
02 JUN 2026 12:47PM by PIB Delhi
The National Panchayat Awards 2025 Conferment Ceremony will be held on Wednesday, 3rd June 2026 in New Delhi. The awards will be conferred on 42 outstanding Panchayats from across the country by Union Minister of Panchayati Raj and Fisheries, Animal Husbandry and Dairying, Shri Rajiv Ranjan Singh alias Lalan Singh and Union Minister of State for Panchayati Raj, Prof. S. P. Singh Baghel. Secretary, Ministry of Panchayati Raj, Shri Vivek Bharadwaj along with senior officials of Government of India and elected representatives of Panchayati Raj Institutions from different States and Union Territories will be present on this occasion.
Earlier, on 24th April 2025, Prime Minister Shri Narendra Modi had conferred National Panchayat Awards 2025 under three special categories. The 3rd June, 2026 ceremony will cover the remaining categories of NPA-2025 wherein 34 Gram Panchayats will be awarded under the Deen Dayal Upadhyay Panchayat Satat Vikas Puraskar category and 8 panchayats will be conferred awards under the Nanaji Deshmukh Sarvottam Panchayat Satat Vikas Puraskar category. During the event, an eBook documenting the works and best practices of the awardee Panchayats, as well as a Compendium on Best Practices in Strengthening Panchayati Raj Institutions across the country will also be released. Heads of awardee Panchayats will also make presentations on their best practices and achievements in two dedicated sessions before the award ceremony. For more details click here.