পঞ্চায়তী রাজগী মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী মন্ত্রী রাজিব রঞ্জন সিংহনা হয়েং নই দিল্লীদা নেস্নেল পঞ্চায়ৎ এৱার্দস ২০২৫ পীরগনি
02 JUN 2026 12:47PM by PIB Imphal
নেস্নেল পঞ্চায়ৎ এৱার্দস ২০২৫ পীবগী থৌরম অসি ২০২৬গী জুন ৩, য়ুমশকৈশা নুমিৎতা ন্যু দিল্লীদা পাংথোক্কনি। লৈবাক শিনবা থুংবগী মশক থোকপা পঞ্চায়ৎ ৪২দা এৱার্দশিং অসি পঞ্চায়তী রাজ অমসুং ফিশরিজ, এনিমেল হজবেন্দরী অমসুং দাইরিয়িংগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী রাজীব রঞ্জন সিংহ এলাইস ললান সিংহ অমসুং পঞ্চায়তী রাজকী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী প্রোফেসর এস. পি. সিংহ বাঘেলনা পীগনি। থৌরম অসিদা ভারত সরকারগী মকোক থোংবা ওফিসিএলশিং অমসুং তোঙান তোঙানবা রাজ্যশিং অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংগী পঞ্চায়তী রাজ ইন্সতিত্যুসনশিংগী মীহুৎশিংগা লোয়ননা পঞ্চায়তী রাজ মন্ত্রালয়গী সেক্রেতরী শ্রী বিবেক ভরদ্ৱাজসু শরুক য়াগনি।
মমাংদা, ২০২৫গী এপ্রিল ২৪দা, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নেস্নেল পঞ্চায়ৎ এৱার্দস ২০২৫ অসি অখন্নবা কাংলুপ অহুমগী মখাদা পীখি। ২০২৬গী জুন ৩দা পাংথোক্কদৌরিবা থৌরম অসিদা এন.পি.এ.-২০২৫গী লেমহৌরিবা কেতগোরীশিং কোনশিনগনি। মসিগী মনুংদা গ্রাম পঞ্চায়ৎ ৩৪দা দীন দয়াল উপাধ্যায় পঞ্চায়ৎ সতৎ বিকাস পুরস্কারগী কেতগোরীগী মখাদা অমসুং পঞ্চায়ৎ ৮দা নানাজী দেশমুখ সরবোত্তম পঞ্চায়ৎ সতৎ বিকাস পুরস্কারগী কেতগোরীগী মখাদা মনাশিং পীরগনি। থৌরম অদুগী মনুংদা, এৱার্দী পঞ্চায়ৎশিংগী থবকশিং অমসুং খ্বাইদগী ফবা থৌওংশিংগী ই-বুক অমা, লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা পঞ্চায়তী রাজ ইন্সতিত্যুসনশিং মপাঙ্গল কনখৎহনবদা খ্বাইদগী ফবা থৌওংশিংগী কম্পেন্দিয়ম অমসু রিলিজ তৌগনি। এৱার্দ ফংলবা পঞ্চায়ৎশিংগী মকোকশিংনা মখোয়গী খ্বাইদগী ফবা থবকশিং অমসুং মায় পাকপশিংগী মতাংদা এৱার্দ পীবগী থৌরম অদুগী মমাংদা দেদিকেতেদ সেসন অনিদা প্রজেন্তেসনশিং উৎকনি। অকুপ্পা মরোলগীদমক্তা মসিদা ক্লিক তৌবীয়ু।

Ministry of Panchayati Raj
Union Minister Shri Rajiv Ranjan Singh to Confer National Panchayat Awards 2025 in New Delhi Tomorrow
02 JUN 2026 12:47PM by PIB Delhi
The National Panchayat Awards 2025 Conferment Ceremony will be held on Wednesday, 3rd June 2026 in New Delhi. The awards will be conferred on 42 outstanding Panchayats from across the country by Union Minister of Panchayati Raj and Fisheries, Animal Husbandry and Dairying, Shri Rajiv Ranjan Singh alias Lalan Singh and Union Minister of State for Panchayati Raj, Prof. S. P. Singh Baghel. Secretary, Ministry of Panchayati Raj, Shri Vivek Bharadwaj along with senior officials of Government of India and elected representatives of Panchayati Raj Institutions from different States and Union Territories will be present on this occasion.
Earlier, on 24th April 2025, Prime Minister Shri Narendra Modi had conferred National Panchayat Awards 2025 under three special categories. The 3rd June, 2026 ceremony will cover the remaining categories of NPA-2025 wherein 34 Gram Panchayats will be awarded under the Deen Dayal Upadhyay Panchayat Satat Vikas Puraskar category and 8 panchayats will be conferred awards under the Nanaji Deshmukh Sarvottam Panchayat Satat Vikas Puraskar category. During the event, an eBook documenting the works and best practices of the awardee Panchayats, as well as a Compendium on Best Practices in Strengthening Panchayati Raj Institutions across the country will also be released. Heads of awardee Panchayats will also make presentations on their best practices and achievements in two dedicated sessions before the award ceremony. For more details click here.