প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীক সাক্ষাৎ কৰিলে জাপানৰ বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰীয়ে
26 MAY 2026 7:59PM by PIB Guwahati
আজি নতুন দিল্লীত জাপানৰ বৈদেশিক পৰিক্ৰমা দপ্তৰৰ মন্ত্ৰী টোছিমিটছু মোটেগীয়ে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীক সাক্ষাৎ কৰে।
বৈঠকত শ্ৰী মোদীয়ে সমগ্ৰ ভাৰত-প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় অঞ্চল তথা ইয়াৰ বাহিৰত শান্তি, স্থিতিশীলতা আৰু সমৃদ্ধি আগুৱাই নিয়াৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰত-জাপান বিশেষ কৌশলগত আৰু বিশ্বব্যাপী অংশীদাৰিত্বৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকাৰ বিষয়ে পুনৰ দৃঢ়তাৰে কয়।
দুয়োগৰাকী নেতাই অঞ্চলটোৰ লগতে বিশ্বৰ স্বাৰ্থত ভাৰত- জাপানৰ মাজত সহযোগিতা অধিক শক্তিশালী কৰাৰ গুৰুত্ব সন্দৰ্ভত আলোচনা কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এক্সত দিয়া পোষ্টত এনেদৰে কয়;
‘জাপানৰ বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী শ্ৰী টোছিমিটছু মোটেগীক লগ পাই আনন্দিত হৈছো।ভাৰত-জাপান বিশেষ কৌশলগত তথা বিশ্বজোৰা অংশীদাৰিত্বৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকাৰ লগতে সমগ্ৰ ভাৰত-প্ৰশান্ত মহাসাগৰীয় অঞ্চল আৰু ইয়াৰ বাহিৰত শান্তি, স্থিতিশীলতা তথা সমৃদ্ধি আগুৱাই নিয়াৰ ক্ষেত্ৰত পুনৰ দৃঢ়তা প্ৰকাশ কৰিলো।
@moteging”

Prime Minister's Office
Minister for Foreign Affairs of Japan meets Prime Minister
26 MAY 2026 7:59PM by PIB Delhi
Mr. Toshimitsu Motegi, Minister for Foreign Affairs of Japan met Prime Minister, Shri Narendra Modi in New Delhi today.
During the meeting, Shri Modi reaffirmed the vital role of the India-Japan Special Strategic and Global Partnership in advancing peace, stability and prosperity across the Indo-Pacific and beyond.
The two leaders discussed the importance of further strengthening cooperation between India and Japan in the shared interest of the region and the world.
The Prime Minister said in a X post;
“Delighted to receive Mr. Toshimitsu Motegi, Minister for Foreign Affairs of Japan. Reaffirmed the vital role of the India-Japan Special Strategic and Global Partnership in advancing peace, stability and prosperity across the Indo-Pacific and beyond.
@moteging”