প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
চীনৰ খনি দুৰ্ঘটনাত প্ৰাণ হেৰুওৱাসকলৰ বাবে শোক প্ৰকাশ প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীৰ
23 MAY 2026 8:28PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি চীনৰ ছানচি প্ৰদেশত সংঘটিত খনি দুৰ্ঘটনাত প্ৰাণ হেৰুওৱা লোকসকলৰ বাবে গভীৰ শোক প্ৰকাশ কৰে।
ভাৰতবাসীৰ হৈ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৰাষ্ট্ৰপতি ছি জিনপিং আৰু চীনৰ জনসাধাৰণৰ প্ৰতি আন্তৰিক সমবেদনা জ্ঞাপন কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে এই কঠিন সময়ত শোকসন্তপ্ত পৰিয়ালসমূহে শক্তি লাভ কৰিবলৈ প্ৰাৰ্থনা কৰে লগতে সকলো নিৰুদ্দেশ হৈ থকা লোকৰ বাবে শীঘ্ৰে তথা নিৰাপদে উদ্ধাৰ হোৱাটো কামনা কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এক্সত এনেদৰে পোষ্ট কৰিছে:
"চীনৰ ছানচি প্ৰদেশত সংঘটিত খনি দুৰ্ঘটনাত বহু লোকে প্ৰাণ হেৰুওৱাৰ ঘটনাত মৰ্মাহত হৈছো। ভাৰতৰ জনসাধাৰণৰ হৈ ৰাষ্ট্ৰপতি ছি জিনপিং আৰু চীনৰ জনসাধাৰণলৈ সমবেদনা জ্ঞাপন কৰিছো। এই কঠিন সময়ত শোকসন্তপ্ত পৰিয়ালসমূহে শক্তি লাভ কৰক। বাকী সকলো নিৰুদ্দেশ হৈ থকা লোকৰ শীঘ্ৰে তথা নিৰাপদে উদ্ধাৰৰ বাবে প্ৰাৰ্থনা কৰিছো।"

Prime Minister's Office
Prime Minister condoles the loss of lives in China mining accident
23 MAY 2026 8:28PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today expressed deep sadness over the tragic loss of lives resulting from a mining accident in the Shanxi Province of China.
On behalf of the people of India, the Prime Minister extended his heartfelt condolences to President Xi Jinping and the people of China. Shri Modi prayed that the bereaved families find strength in this tragic hour, while also wishing for the early and safe recovery of all remaining missing persons.
The Prime Minister posted on X:
"Saddened by the loss of lives in a mining accident in Shanxi Province in China. On behalf of the people of India, my condolences to President Xi Jinping and the people of China. May the bereaved families find strength in this tragic hour. Praying for the early and safe recovery of all remaining missing persons."