প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ইন্দস্ত্রীগী য়ুরোপিয়ন রাউন্দ তেবলদা থমখিবা ৱারোল
18 MAY 2026 5:00AM by PIB Imphal
অদোমগী এক্সলেন্সী, প্রধান মন্ত্রী কৃস্তর্সন,
অদোমগী এক্সলেন্সী উর্সুলাজী,
অদোমগী রোয়ল হাইনেস,
বোল্বো গ্রুপকী প্রসিদেন্ত অমসুং সি.ই.ও.,
য়ুরোপিয়ন রাউন্দ তেবলগী চেয়রমেন,
মফমসিদা লৈরিবা য়ুরোপকী কারবারগী মরু ওইবা লুচিংবশিং,
ইবেম্মা অমসুং ইবুংঙোশিং,
খুরুমজরি!
ঙসিগী রাউন্দ তেবল অসিদা ঐহাকপু শরুক য়ানবা পাউজেল পীবিরকপগীদমক্তা ঐহাক্না প্রধান মন্ত্রী কৃস্তর্সনবু থাগৎপা ফোংদোকচরি। ঙসিগী থৌরম অসি “গোথনবর্গ”তা পাংথোক্লি হায়বসি ঐহাক খঙই। শহর অসিদি ইনোভেসনখক্ত নত্তনা য়ুরোপকী মেন্যুফেকচরিং স্পিরিৎকী মিৎনা উবা ইথিল অমনি।
মরুপশিং,
ইন্দস্ত্রীগী মসিগুম্বা য়ুরোপিয়ন রাউন্দ তেবল অসিদা ঐহাক্কী ৱাফম খরা থম্বা ফংবগী খুদোংচাবা ফংজবা অসি য়াম্না ইকায়খুম্ননীংঙাই ওইবা মতৌ অমনি।
অদোম মরুপ খরদি ঐহাক্কা মমাংদা উন্নখ্রে, খরা অমনা ঐহাক্না ঙসি অহানবা ওইনা উবনি। অদুবু ৱাফম অমদি শোইদ্রবনি, অদোম পুম্নমক ভারতকা মওং অমদা নত্ত্রগা অমদা মরী লৈনৈ।
অদোমগী মরক্তগী মীওই খরগী ভারত্তা মেন্যুফেকচরিং ওপরেসন লৈ। মীওই খরা অমগীনা আর. এন্দ দি. বেজ লৈ। অতোপ্পা খরগী ওইনদি, ভারতনা মখোয়দা তেলেন্ত পীরি। মীঐ খরগী সপ্লাই চেনগা ভারতকা মরী লৈনৈ। অদুগা মীওই খরনা ভারত্তা শেল চাউনা থাদরি। ঙসিগী মীফম অসিনা মসিগী পার্ত্নরশিপ অসিগী মপাঙ্গল হেনগৎহনগনি।
মরুপশিং,
ভারত অমসুং য়ুরোপকী মরী অসি ঙসিদগী অনৌবা মায়কৈ অমদা লৈরগনি। ঐখোয়না সরকারগী থাক্তা তসেংনা মিৎয়েং শানবা ৱাফম কয়া শেম্লে।
ভারত-ই.য়ু. ফ্রী ত্রেদ এগ্রীমেন্তকা মরী লৈননা ৱারেপ অমা পুরক্লে। উর্সুলাজীনা চুম্না হায়খিবগুম্না, মসিদি তসেংনা “দীল খুদিংগী মমানি”। ঐখোয়না মসিবু অথুবা মতমদা থবক্তা ওন্থোক্নবা হোৎনগনি।
ঐখোয়গী সেক্যুরিতী অমসুং দিফেন্স পার্ত্নরশিপকা লোয়ননা ঐখোয়গী মোবিলিতী এগ্রীমেন্তনা ঐখোয়না তেংবাংমিন্নরিবা অসিদা অনৌবা মায়কৈ অমা পীরবনি। ভারত-ই.য়ু. ত্রেদ অমসুং তেক্নোলোজী কাউন্সিল্মা ঐখোয়গী পার্ত্নরশিপ অসিদা অনৌবা ইন্সতিত্যুস্নেল ওইবা পাঙ্গল অমা হাপ্লে। ভারত অমসুং য়ুরোপ্না দিজিতেল তেক্নোলোজী, সপ্লাই চেন অমসুং ইনোভেসন য়াওনা তোঙান-তোঙানবা সেক্তরশিংদা থবক তৌমিন্নরি।
ভারত-মিদ্দল ইস্ত-য়ুরোপ ইকোনোমিক কোরিদোরগুম্বা পুৱারী ওইরবা খোঙথাংশিং অসিনা কন্নেক্তিবিতী অমসুং ইকোনোমিক ইন্তিগ্রেসন্দা অনৌবা শাফু পীরি। ঐখোয়না গ্রীন ত্রাঞ্জিসন অমসুং সস্তেনেবল গ্রোথকী হীরমদা মান্নবা পান্দম থম্লি।
শম্না হায়রবদা, ঐখোয়না “বিগ পিকচর”দা য়েংলবদি, মসিদা রাজনিতী, শেন্মিৎলোন অমসুং স্ত্রেতজীগী মতাংদা অরুবা মরী অমা লৈমিন্নরি। ভারত অমসুং য়ুরোপ অসি খল ঙাকপা, তেক্ত-কায়দবা অমসুং তুং কোইনা চৎকদবা মালেম অমগী মায়কৈদা চঙশিনমিন্নরি।
অদুবু মরুপশিং,
সরকারনা ফ্রেমৱর্ক, তঙাই ফদবা ঙাক্লৌ অমসুং পোলিসী খক্তমক শেম্বা ঙম্মি। তসেংবা থবক অসিদি অদোম্না গ্রাউন্দদা পাংথোকপনি। মরম অদুনা, অদোম পুম্নমক্কা ভারতকা থবক তৌমিন্নসি হায়না ঐহানা ঙসি হায়বা লাক্লিবনি।
ভারতনা মালেমগী খোঙজেল খ্বাইদগী য়াঙনা শাহৌ লৌবা শেন্মিৎলোন অমা ওইনা অনৌবা থাজবা অমগা লোয়ননা মাঙদা চঙশিল্লি। ভারত অসিদি মীওই বিলিয়ন ১.৪গী অপাম্বনা চলায়বা লৈবাক অমনি। ঐখোয়গী নহা ওইরিবা মীওইশিং, মশিং য়ামখৎলক্লিবা মিদ্দল ক্লাস অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং পাক চাউথোকহল্লিবা অসিনা ভারতকী চাউখৎপগী খোঙজেলদা অনৌবা পাঙ্গল হাপ্লি।
ভারতনা হৌখিবা চহি তরানিথোই অসিদা ‘রিফোর্ম, পরফোর্ম অমসুং ত্রান্সফোর্ম’ হায়বা মন্ত্রনা লমজিংদুনা চৎলি। সরকারগী রাজনিতীগী ইথিলনা শাফু পীরদুনা মসিগী ‘রিফোর্ম এক্সপ্রেস’ অসিনা খ্বাইদগী য়াঙবা খোঙজেলদা চৎলি।
গুদ এন্দ সর্ভিস তেক্স (জি.এস.তি.) অসিনা ভারতপু “লৈবাক অমা, তেক্স অমা, কৈথেল অমা” হায়বা পান্দম অসি ফংনবা তেংবাংলি। ইন্সোল্ভেন্সী অমসুং বেংক্রপসি কোদনা কারবারগী চৎনবীদা থাজবা লৈহল্লি।
এফ.দি.আই.গী রিফোর্মশিংনা সেক্তর কয়া অমা মালেমগী কেপিতেলগীদমক হাংদোক্লে। প্রদক্সন লিংক ইন্সেন্তিব (পি.এল.আই.) স্কিমশিংনা ইলেক্ত্রোনিক্স, ফার্মাসিউতিক্স, ওতো কম্পোনেন্তশিং, সোলর মোদ্যুলশিং, তেলিকম্ম্যুনিকেসনশিং অমসুং তেক্সতাইল য়াওনা তোঙান তোঙানবা সেক্তরশিংদা মেনুফেকচরিংদা অচৌবা ইথিল পীরি।
ঐখোয়না রেগুলেতরী কমপ্লাইএন্সকী চয়েৎনবা অদু য়াম্না হন্থহল্লে। ঐখোয়না মতমগা চুনদ্রবা কাংলোন লিশিং কয়া লৌথোকখ্রে। ঐখোয়না 'ইজ ওফ দুইং ব্যুজিনেস' অসি ঐখোয়গী গবর্নান্স ফ্রেমৱার্ককী তঙাইফদবা শরুক অমা ওইনা শেম্লে। 'দিজিতেল ইন্দিয়া'না পব্লিক সর্ভিসশিং অসি হেন্না ত্রান্সপরেন্ত, ইফিসেন্ত অমসুং এক্সেসিবল ওইহল্লে।
ঙসিদি, ভারত্তা মালেমগী খ্বাইদগী চাউবা অহুমশুবা স্তার্তঅপ ইকোসিস্তেম লৈরে। ঐখোয়গী স্তার্ত-অপশিংনা এ.আই., ফিনতেক, স্পেস তেক্নোলোজী, দ্রোন, বাইওতেক, ক্লাইমেৎ তেক, অমসুং মোবিলিতীগুম্বা তোঙান তোঙানবা লমশিংদা মালেমগী ওইবা সোলুসনশিং পুথোক্লি।
ঙসিদি, ভারতনা তেলেন্ত, স্কেল, দিমান্দ, অমসুং স্তেবিলিতী লৈরে; অমসুং খ্বাইদগী মরুওইরিবদি, ভারত অসি মসিগী নাগরিক বিল্লিয়ন ১.৪গী অপুনবা ৱারেপ্না পাৱর পীরি। মরম অদুনা, হৌজিক ঐখোয়না 'ইন্তেন্ত'তগী 'ইনভেস্তমেন্ত'তা অহোংবা পুরকপগী মতম ওইরে।
মতাং অসিদা ঐহাক্না অদোমগী খন্ন-নৈনবগীদমক্তা খোংথাং মঙা পুথোকচবা পাম্মি।
অহানবদা: তেলিকম্ম্যুনিকেসন অমসুং দিজিতেল ইনফ্রাস্ত্রকচর। ভোদাফোন, এরিক্সন, নোকিয়া, অমসুং ওরেঞ্জকুম্বা কম্পেনীশিংনা ভারত্তা থবক তৌবগী পাক চাউবা এক্সপরিয়েন্স লৈরে। ভারত অসি ৫জিদগী ৬জি তেক্নোলোজীদা ওন্থোকপদা মরুওইবা পার্তনর অমা ওইনা থোরকপা ঙমগনি। মসিগা লোয়ননা এ.আই.-ইনেবল তৌরবা নেৎৱার্কশিং, সেক্যুর কনেক্তিবিতী সোলুসনশিং অমসুং দিজিতেল ইনক্লুজন ইনিসিয়েতিবশিং শেমগৎপদসু মরুওইবা পার্তনর অমা ওইগনি। অদোম পুম্নমক্না ভারতপু মালেমগী আর.এন্দ.দি.
অনিশুবদা: এ.আই., সেমিকন্দক্তর, ইলেক্ত্রোনিক্স, অমসুং দিপ-তেক মেন্যুফেকচরিং। এ.এস.এম.এল., এন.এক্স.পি., এস.এ.পি. অমসুং কেপজেমিনিগুম্বা ইন্দস্ত্রীগী মকোক থোংবা মীওইশিং ঙসি মফম অসিদা য়াওরি। ভারতকী য়াম্না থুনা চাউখৎলক্লিবা, এন্দ-টু-এন্দ তেক্নোলোজী ইকোসিস্তেম অসিদা এক্তিব পার্তনরশিং ওইনবা ঐনা অদোমদা হায়জরি।
ভারতকী মিৎয়েং অসি ময়েক শেংলে: তেক্নোলোজিকেল ইন্নোবেসনগী মথংগী ৱেব অসি ভারত্তা পুন্না শেমগদবনি।
অহুমশুবদা: গ্রীন ত্রাঞ্জিসন অমসুং ক্লিন ইনর্জী। মালেমগী ওইবা অকোয়বগী ফিভমদা, ভারতনা মশাগী ইনর্জী সেক্যুরিতী মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অমসুং ক্লিন ইনর্জী কেপাসিতী পাকথোক চাউথোকহন্নবা অকনবা মীৎয়েং থম্লি। ENGIE, টোটেল এনর্জিজ, শেল, অমসুং য়ুমিকোরকুম্বা কম্পেনীশিংনা ক্লিন ইনর্জি, হায়দ্রোজেন, ইনর্জি ষ্টোরেজ, ই.ভি.শিং, অমসুং দেকার্বোনেসনদা লুচিংবশিংনি। অদোম্না ভারত্তা পাক চাউনা শেল থাদবা য়াগনি।
মরিশুবদা: ইনফ্রাস্ত্রকচর, মোবিলিতী, অমসুং অর্বান ত্রান্সফোর্মেসন। ভোলভো, মেয়র্স্ক, এয়রবস, সাব, আর্সেলোরমিতল, অমসুং হেইদলবর্গ... হায়রিবা কম্পেনী পুম্নমক্কী এক্সপর্সিতী অসি ভারতকী ত্রান্সফোর্মেসনগা হকথেংননা মরী লৈনৈ। সস্তেনেবল সিমেন্ত, গ্রীন স্তীল, মোবিলিতী, লোজিস্তিক্স, এরোস্পেস অমসুং দিফেন্সকুম্বা সেক্তরশিংদা ভারত অমসুং য়ুরোপকী মরক্তা পার্তনরশিপ অমনা মালেমগী থাক্কী মহৈ-মশিং ফংহনবা ঙমগনি।
মঙাশুবদা: হেল্থকেয়র অমসুং লাইফ সাইন্স। এস্ত্রাজেনেকা, রোচে, মর্ক, ফিলিপ্স, নেস্তলে অমসুং য়ুনিলিভরগুম্বা কম্পেনীশিংনা ভারতকা মতম শাংনা লৈনরিবা মরীশিং লৈনরি। হৌজিক ঐখোয়না পার্তনরশিপ অসিবু মথংগী থাক্তা পুখৎকদবনি।
ভেক্সিন, কেন্সর কেয়র, দিজিতেল হেল্থ, ন্যুত্রিসন অমসুং মেদিকেল দিভাইসশিংদা য়াম্না চাউবা স্কোপ লৈ। "দিজাইন ফোর ইন্দিয়া, মেক ইন ইন্দিয়া, অমসুং এক্সপোর্ত ফোর ইন্দিয়া"গী মোদেলদা য়ুম্ফম ওইদুনা অদোম্না মাংলোমদা চংশিনবা য়াই।
মতমগী অৱাবা লৈবনা মরম ওইদুনা, মফম অসিদা লৈরিবা কম্পেনী খুদিংমক্কী মমিং ঐহাক্না পনখিদে। অদুম ওইনমক, ভারত্তা লৈরিবা খুদোংচাবশিং অসি পুম্নমক্কীদমক হাংলি, অমসুং ঐহাক্না অদোম খুদিংমকপু খুরুমজরি।
মরুপশিং,
মসিগী সজেসনশিং অসিগী মতুং ইন্না, ঐহাক্না অদোমদা চেলেঞ্জ অমা পীবা পাম্মি। মফম অসিদা লৈরিবা কম্পেনী খুদিংমক্না ভারতকীদমক মরু ওইবা অনৌবা কম্মিতমেন্ত অমা তৌবা ঙমগদ্রা? লাক্কদৌরিবা চহি মঙা অসিদা ভারত্তা হৌদোক্কদৌরিবা মরুওইবা প্রোজেক্তশিং ঐখোয়না মশক তাকপা ঙমগদ্রা?
ভারত সরকারনা প্রোজেক্তশিং অসি মতম চানা লোইশিন্নবা মপুং ফানা মতেং পাংগনি। ঐখোয়না ইনিসিএতিবশিং অসি চাং নাইনা য়েংশিন্নবা ইন্সতিত্যুস্নেল মেকানিজম অমা শেম্বা য়াই।
মরুপশিং,
ঐখোয়না চহিদা অমুক্তি ইন্দিয়া-য়ুরোপকী সি.ই.ও.শিংগী রাউন্দতেবল অমা পাংথোকপা য়াই। ইন্দিয়া অমসুং য়ুরোপ অনিমক্কী ইন্দস্ত্রীগী বোদীশিং অসি থৌরাং অসিদা শরুক য়াবা য়াই। সেক্তর-স্পিসিফিক ৱার্কিং গ্রুপশিংসু শেম্বা য়াই।
ঐহাক্না ই.আর.তি.দা "ইন্দিয়া দেস্ক" নৎত্রগা "ইন্দিয়া এক্সন গ্রুপ" অমা লিংখৎনবা ৱাফম থমজরি। মসিগী মেন্দেত অসি লাইনা ওইগনি: ভারত্তা লৈরিবা কম্পেনীশিং শন্দোকপদা মতেং পাংবা; ভারতকী কৈথেলদা চঙশিনবা পাম্লিবা অনৌবা কম্পেনীশিং চঙশিনবদা মতেং পাংবা; অমসুং বিজিনেসকা মরী লৈনবা ৱাফমশিং প্রোএক্তিব ওইনা কোকহন্নবা।
মরুপশিং,
ভারত অমসুং য়ুরোপকী মরক্তা লৈরিবা পার্তনরশিপ অসি শেনমিৎলোনগী স্তেতিস্তিক্স খক্তদা য়ুম্ফম ওইদ্রে। মসি শরুক য়ামিন্নরিবা ভেল্যুশিংদা য়ুম্ফম ওইবা পার্তনরশিপ অমনি। মসিদি দিমোক্রেসী অমসুং মখল-মখা কয়াগী পার্তনরশিপ অমনি। মসি থাজবা অমসুং ত্রান্সপরেন্সীগী পার্তনরশিপ অমনি। মসি ইনোবেসন অমসুং ইনক্লুজনগী পার্তনরশিপ অমনি।
ঙসিগী মালেম অসিদা, য়েংহৌদবগী মমি তারিবা, সপ্লাই চেনশিংনা প্রেসর পীরিবা, তেক্নোলোজিকেল কম্পিতিসন হেনগৎলক্লিবা, অমসুং ইনর্জী সেক্যুরিতী অমসুং ক্লাইমেৎ এক্সন অনিমক্না শিংনবশিং মায়োক্নরিবা অসিদা, ভারত অমসুং য়ুরোপ্না পুন্না স্তেবিলিতী, সস্তেনেবিলিতী, অমসুং শেয়র্দ প্রোসপ্রিতীগী মপাঙ্গল লৈবা য়ুম্বী ওইনা থোরকপা ঙমগনি।
অসিগুম্বা ৱাখল্লোন অসিগা লোয়ননা ঐনা অদোম পুম্নমকপু ভারতকী চাউখৎপগী খোঙচৎ অসিদা শরুক য়ানবা কৌজরি। ঙসি গোথেনবুর্গতগী হৌরক্লিবা ৱারী শানবনা লাক্কদৌরিবা চহিশিংদা ভারত অমসুং য়ুরোপকী মরক্তা ইন্দস্ত্রীএল পার্তনরশিপকী অনৌবা চেপ্তর অমা ইগনি হায়না ঐনা থাজবা থম্লি।
অদোম্না মফম অসিদা মশিং য়াম্লবা মীওই কয়া থেংনখ্রে। মীফম অসিদা অদোম্না ঐহাকপু ঐহাক্কী ৱাখল্লোনশিং অদোমগা শরুক য়ানবা খুদোংচাবা পীখি। মসিগীদমক্তা, ঐহাক্না অদোম খুদিংমক্তা ঐহাক্কী থম্মোয় শেংনা অমসুং অচেৎপা থাগৎপা ফোংদোকচরি।
অদোমবু য়াম্না থাগৎচরি।
অদোমবু থাগৎচরি।

Prime Minister's Office
English Translation of Prime Minister's Address at the European Round Table for Industry
18 MAY 2026 5:00AM by PIB Delhi
Your Excellency, Prime Minister Ulf Kristersson,
Your Excellency Ursula von der Leyen,
Your Royal Highness,
President and CEO of the Volvo Group,
Chairman of the European Round Table for Industry,
Distinguished business leaders of Europe present here,
Ladies and Gentlemen,
Namaskar!
First of all, I sincerely thank Prime Minister Ulf Kristersson for inviting me to this Round Table. I am pleased that this meeting is being held in Gothenburg - a city that is not only known for innovation but also stands as a vibrant symbol of Europe’s manufacturing spirit.
Friends,
It is an honour for me to address a distinguished platform such as the European Round Table for Industry.
I have met some of you before, while I am meeting some of you for the first time today. But one thing is certain - all of you are connected with India in one way or another.
For some, manufacturing operations are based in India. For others, research and development activities are in India. Some have their talent base in India, while others have supply chains linked to India. And many among you are making major investments in India. Today’s meeting is an opportunity to further strengthen this partnership.
Friends,
Today, relations between India and Europe stand at a new turning point. At the governmental level, we have established an ambitious and strategic agenda.
Consensus has been reached on the India–EU Free Trade Agreement. As Ursula von der Leyen said, this truly is the "Mother of all Deals.” Our endeavour is to ensure its implementation at the earliest possible opportunity.
The Security and Defence Partnership, as well as the Mobility Agreement, have also given a new direction to our cooperation. The India-EU Trade and Technology Council has provided new institutional strength to our partnership. India and Europe are working together across areas such as digital technologies, supply chains, and innovation.
Historic initiatives such as the India-Middle East-Europe Economic Corridor are accelerating connectivity and economic integration. Our thinking and priorities are also aligned with regard to green transition and sustainable growth.
In other words, if we look at the bigger picture, there is deep political, economic, and strategic convergence between us. India and Europe are strategic partners for a balanced, secure, and sustainable world.
But friends,
Governments can only provide the framework, institutional support, and policy direction. Real transformation at the ground level can only be achieved through the efforts of all of you. That is why I am here today to invite you to work together with India.
As the world’s fastest-growing major economy, India today is moving forward with a renewed sense of confidence. India is a nation of 1.4 billion aspirations. Our young population, expanding middle class, and rapid infrastructure expansion are giving new momentum to India’s growth.
Over the past twelve years, India has advanced with the mantra of "Reform, Perform, and Transform.” Backed by the government’s political will, this reform express is moving ahead at full speed.
The Goods and Services Tax has taken India forward towards the vision of "One Nation, One Tax, One Market.” The Insolvency and Bankruptcy Code has brought greater accountability to business culture. Corporate tax reforms have made manufacturing more competitive, while labour codes have simplified and made compliance more transparent.
FDI reforms have opened numerous sectors to global capital. Production Linked Incentive (PLI) schemes have created strong manufacturing momentum across sectors such as electronics, pharmaceuticals, auto components, solar modules, telecommunications, and textiles.
We have reduced the burden of compliances and abolished thousands of outdated regulations. Ease of Doing Business has been made an integral part of governance. The Digital India initiative has made public services more transparent, efficient, and accessible.
Today, India has the world’s third-largest startup ecosystem. Our startups are developing global solutions in areas such as AI, fintech, space, drones, biotech, climate technology, and mobility.
Today, India has talent, scale, demand, and stability - and above all, India has the determination and aspirations of 1.4 billion people. That is why the time has now come for us to move from intent to investment.
In this regard, I would like to place five suggestions before you.
First: Telecom and digital infrastructure. Companies such as Vodafone, Ericsson, Nokia, and Orange have extensive experience in India. India can become a major partner in the transition from 5G to 6G, AI-enabled networks, secure connectivity, and digital inclusion. All of you can contribute towards making India a global R&D hub.
Second: AI, semiconductors, electronics, and deep-tech manufacturing. Leaders such as ASML, NXP Semiconductors, SAP, and Capgemini are present here today. I invite all of you to become partners in India’s rapidly evolving end-to-end technology ecosystem.
India’s vision is clear: the next wave of technological innovation should be co-created in India.
Third: Green transition and clean energy. In an uncertain global environment, India is focusing on strengthening energy security and expanding clean energy capacity. Companies such as ENGIE, TotalEnergies, Shell, and Umicore are global leaders in clean energy, hydrogen, energy storage, electric vehicles, and decarbonisation. You can make large-scale investments in India.
Fourth: infrastructure, mobility, and urban transformation. Volvo Group, Maersk, Airbus, Saab AB, ArcelorMittal, and Heidelberg — the expertise of all these companies is directly aligned with India’s transformation. In areas such as sustainable cement, green steel, mobility, logistics, aerospace, and defence, the partnership between India and Europe can deliver world-class outcomes.
Fifth: healthcare and life sciences. Companies such as AstraZeneca, Roche, Merck, Philips, Nestlé, and Unilever have shared a long-standing relationship with India. Now, we must take this partnership to the next level.
There is immense scope in vaccines, cancer care, digital health, nutrition, and medical devices. You can move forward with the model of "Design for India, Make in India, and Export from India.”
Due to the constraints of time, I could not mention every company present here, but the opportunities in India are for everyone, and my invitation is extended to all of you.
Friends,
After placing these suggestions before you, I would also like to present a challenge. Can every company present here make a new major commitment towards India? Can we identify flagship projects to be launched in India over the next five years?
The Government of India will extend its full support to ensure the timely implementation of all these projects. We can also establish an institutional mechanism for the regular review and monitoring of these initiatives.
Friends,
We can organise an India–Europe CEO Roundtable once every year. Industry bodies from both India and Europe can be associated with this platform, and sector-specific working groups can also be established.
I would also suggest that the European Round Table for Industry create an India Desk or an India Action Group. Its mandate can be simple: to support the expansion of companies already operating in India; to facilitate the entry of new companies wishing to invest in India; and to proactively address business concerns.
Friends,
The partnership between India and Europe is not confined merely to economic figures. It is a partnership based on shared values. It is a partnership of democracy and diversity. It is a partnership of trust and transparency. It is a partnership of innovation and inclusion.
At a time when the world is facing uncertainty, supply chains are under pressure, technological competition is intensifying, and both energy security and climate action are being challenged, India and Europe together can emerge as strong pillars of stability, sustainability, and shared prosperity.
With this spirit, I invite all of you to become partners in India’s development journey. I am confident that the dialogue beginning today in Gothenburg will, in the years ahead, write a new chapter in the industrial partnership between India and Europe.
I sincerely thank all of you for participating here in such large numbers and for giving me the opportunity to share my thoughts with you at this summit. I express my heartfelt gratitude to each one of you.
Thank you very much.
DISCLAIMER: This is the approximate translation of Prime Minister's address. Original address was delivered in Hindi.