প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী অমসুং স্বিদেনগী প্রধান মন্ত্রীগা রবিন্দ্রনাথ তেগোরগী মান্নবা কলচরেল লিগেসীবু নিংশিংলদুনা অখন্নবা খুদোলশিং লান্নখ্রে
17 MAY 2026 11:18PM by PIB Imphal
স্বিদেনগী প্রধান মন্ত্রী হিস এক্সিলেন্সী উল্ফ ক্রিস্তর্সন অমসুং প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নোবল লোরেত গুরুদেব রবিন্দ্রনাথ তেগোরগী লিগেসীবু নিংশিংলদুনা অখন্নবা নিংশিং খুদোলশিং লান্নখ্রে।
প্রধান মন্ত্রী ক্রিস্তর্সনগী খুদোলদা গুরুদেব রবিন্দ্রনাথ তেগোরগী খুৎনা ইবা ইপিগ্রামগী রেপ্লিকা অনি য়াওবা বোক্স অমগা লোইননা শন্দোক্না তাকপা ৱাহৈ পরেংশিং অমসুং ১৯৩২ দা উপ্পসালা য়ুনিভর্সিতীদা নমখিবা গুরুদেব তেগোরগী ফোতোগ্রাফ অমসু য়াওই। স্বেদিশ নেসনেল আর্কাইবস্তা ফংখিবা অশেংবশিং অসি গুরুদেব তেগোরনা ১৯২১ অমসুং ২৬ তা স্বিদেন্দা চৎখিবা খোঙচৎশিংদা শেমখিবনি।
প্রধান মন্ত্রী মোদীনা প্রধান মন্ত্রী ক্রিস্তর্সন্দা রবিন্দ্রনাথ তেগোরগী কল্লেক্তেদ ৱার্ক সেত অমগা লোইননা অখন্নবা মওংদা গুরুদেবনা লমদম অসিগী আর্তিসানশিংবু য়োখৎনবগী পান্দমদা শেমখিবা শান্তিনিকেতন্দগী খুৎনা শাবা খাউ অমগা লোইননা য়াওই। খাউ অসিনা আর্ত হায়বসি গেলরীদা লৈনবা খক্তা নতী, মসি নোংমগী পুন্সিদা চঙবা পোলৎলমশিংদা মগুন য়াওগদনি অমসুং ইন্তেলেকচুএল অমসুং ফংসনেলগী মরক্তা লৈবা অহাংবা অসিবু মেনশিনগদবনি হায়বা তেগোরগী ফিলোসোফী অদু উৎলি।
অদুমওইনমক গুরুদেব তেগোরনা ১৯১৩ দা স্বিদেন্দা নোবেল প্রাইজ লৌবা চৎপা ফংখিদ্রবদু নিংথৌ গুস্তাব V না মহাকপু স্বিদেন্দা ১৯২১ দা চৎপা মতমদা ওকখি। হায়রিবা খুদোলশিং অসিনা ভারত অমসুং স্বিদেনগী মরক্তা লৈনরিবা ইন্তেলেকচুএল হেরিতেজ অদু উৎলি অমসুং রবিন্দ্রনাথ তেগোরগী মুৎনাইদ্রবা পুৱারীবু ইকাইখুম্নরি। লান্নখিবা খুদোলশিং অসি গুরুদেবকী পুৱারী ওইহৌরবা ১৯২৬ কী স্বিদেন খোঙচৎ অদুনা চহি চাম্ম মপুং ফারকপগা চান্ননা তামিন্নরি।

Prime Minister's Office
Prime Minister and Prime Minster of Sweden exchange special gifts celebrating the shared cultural legacy of Rabindranath Tagore
17 MAY 2026 11:18PM by PIB Delhi
The Prime Minister of Sweden, H.E. Mr. Ulf Kristersson and Prime Minister Shri Narendra Modi exchanged special commemorative gifts to celebrate the legacy of Nobel Laureate Gurudev Rabindranath Tagore.
The gift from Prime Minister Kristersson comprised a box containing two replicas of hand-written epigrams by Gurudev Rabindranath Tagore, accompanied by a small explanatory text and a photograph of Gurudev Tagore taken in 1921 during his visit to Uppsala University. The originals, recently discovered in the Swedish National Archives, were created by Gurudev Tagore during his visits to Sweden in 1921 and 1926.
Prime Minister Modi presented to Prime Minster Kristersson a set of collected works of Rabindranath Tagore, along with a specially handcrafted bag from Shantiniketan with motifs that Gurudev chose to empower local artisans. The bag symbolizes Tagore’s philosophy that art is not meant to be confined to galleries, but to breathe life into everyday objects, bridging the gap between the intellectual and the functional.
Although Gurudev Tagore could not travel to Sweden in 1913 to receive the Nobel Prize, he was received by King Gustav V when he visited Sweden in 1921. These gifts symbolize the shared cultural and intellectual heritage between India and Sweden, and pay tribute to the enduring legacy of Rabindranath Tagore. The exchange of gifts also coincides with the centenary of Gurudev’s historic visit to Sweden in 1926.