Prime Minister's Office
List of Outcomes: Prime Minister’s visit to the Netherlands
17 MAY 2026 2:47AM by PIB Delhi
S.No.
Documents
Areas
1. Roadmap of India-Netherlands Strategic Partnership [2026-2030] Overarching Document
2.
Restitution of Chola Copper Plates
Culture
3. Memorandum of Understanding on Mobility and Migration between the Government of the Republic of India and the Government of the Netherlands Migration and Mobility
4.
MoU between TATA Electronics and ASML to support semiconductor Fab in Dholera Semiconductors
5. Memorandum of Understanding between the Ministry of Mines of the Republic of India and the Ministry of Foreign Affairs of the Kingdom of the Netherlands on cooperation in the field of Critical Minerals Critical Minerals
6. Letter of Intent between Ministry of Jal Shakti of the Republic of India and Ministry of Infrastructure and Water Management, the Netherlands for Technical Cooperation with regards to the Kalpasar Project, Gujarat Water
7. India-Netherlands Roadmap on the Development of Green Hydrogen Cooperation Renewable Energy
8. Establishment of a Joint Working Group under the renewed Memorandum of Understanding MoU on Co-operation in the Field of Renewable Energy
9. Joint Statement of Intent between NITI Aayog and the Netherlands for Collaboration on Projects for Energy Sector and Energy Transition
10. Establishment of Indo-Dutch Center of Excellence for Flowers in West Tripura Agriculture/Animal Husbandry
11. Establishment of Indo-Dutch Center of Excellence on Training in Dairy at the Center of Excellence for Animal Husbandry (CEAH), Bengaluru
12. Joint Declaration between Ministry of Fisheries, Animal Husbandry and Dairying, Government of India and the Ministry of Agriculture, Fisheries, Food Security and Nature of the Netherlands on Collaboration in Animal Husbandry and Dairying
13. Letter Of Intent between Indian Council of Medical Research (ICMR), Department of Health Research, Ministry of Health & Family Welfare, Government of India
and National Institute for Public Health and the Environment (RIVM) on Cooperation/Collaboration in Health
Health
14. Agreement between the Government of the Republic of India and the Government of the Kingdom of the Netherlands on Mutual Administrative Assistance in Customs Matters Customs
15. Memorandum of Understanding between the Government of the Republic of India and the Government of the Netherlands on cooperation in the field of Higher Education Education/Culture
16. Memorandum of Understanding on Academic Cooperation between Nalanda University, India and the University of Groningen, the Netherlands
17.
Memorandum of Understanding between Leiden University Libraries and Archaeological Survey of India

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ফলশিংগী লিস্ত: নেদরলেন্দসতা চৎপা প্রধান মন্ত্রীগী খোঙচৎ
17 MAY 2026 2:47AM by PIB Imphal
সিরিএল মশিং
দোক্যুমেন্তশিং
হিরম
১.
ইন্দিয়া-নেদরলেন্দস স্ত্রেতেজিক পার্তনরশিপকী রোদমেপ [২০২৬-২০৩০]
মরু ওইবা দোক্যুমেন্ত
২.
চোলাগী কোরিগী প্লেৎশিং অমুক হন্না হঞ্জিল্লকপা
কলচর
৩.
মোবিলিতী অমসুং মাইগ্রেসনগী মতাংদা ভারত সরকার অমসুং নেদরলেন্দস সরকারগী মরক্তা মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিং
মোবিলিতী অমসুং মাইগ্রেসন
৪.
তাতা ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং এ.এস.এম.এল.গী মরক্তা ধোলেরাদা সেমিকন্দক্তর ফেব শৌগৎনবা এম.ও.য়ু.
সেমিকন্দক্তরস
৫.
রিপব্লিক ওফ ইন্দিয়াগী মাইনস মিনিস্ত্রী অমসুং নেদরলেন্দস কিংদমগী মপান থৌরম মন্ত্রালয়গী মরক্তা ক্রিতিকেল মিনরেলসকী লমদা তেংবাং পীননবা য়ানা ৱারোল
ক্রিতিকেল মিনরেলস
৬.
কল্পাসর প্রোজেক্ত, গুজরাতকী মতাংদা তেক্নিকেল কোওপরেসনগীদমক রিপব্লিক ওফ ইন্দিয়াগী জল শক্তি মন্ত্রালয় অমসুং নেদরলেন্দসকী ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং ৱাতর মেনেজমেন্ত মন্ত্রালয়গী মরক্তা লেতর ওফ ইন্তেন্ত
ঈশিং
৭.
গ্রীন হাইদ্রোজেন কোওপরেসন দিবেলপ তৌনবা ভারত-নেদরলেন্দস রোদমেপ
রিন্যুএবল ইনর্জী
৮.
রিন্যুএবল ইনর্জীগী লমদা কোওপরেসনগী মতাংদা নৌনা শেমদোক্লবা মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিং এম.ও.য়ু.গী মখাদা জোইন্ত ৱার্কিং গ্রুপ অমা শেম্বা
৯.
ইনর্জী সেক্তর অমসুং ইনর্জী ত্রাঞ্জিসনগী প্রোজেক্তশিংদা মতেং পীননবা নীতি আয়োগ অমসুং নেদরলেন্দসকী মরক্তা অপাম্বগী অপুনবা ৱারোল
১০.
নোংচুপ থংবা ত্রিপুরাদা ইন্দো-দৎচ সেন্তর ওফ এক্সিলেন্স ফোর ফ্লাৱর্স লিংখৎপা
এগ্রিকলচর/এনিমেল হসবেন্দরী
১১.
বেঙ্গলোরুগী সেন্তর ওফ এক্সিলেন্স ফোর এনিমেল হসবেন্দরী (সি.ই.এ.ঐচ.) দা দাইরীগী ত্রেনিংদা ইন্দো-দৎচ সেন্তর ওফ এক্সিলেন্স লিংখৎপা
১২.
ভারত সরকারগী ফিসরিজ, এনিমেল হজবেন্দরী অমসুং দাইরীজ মন্ত্রালয় অমসুং নেদরলেন্দসকী এগ্রিকলচর, ফিসরিজ, ফুদ সেক্যুরিতী অমসুং নেচর মন্ত্রালয়গী মরক্তা এনিমেল হজবেন্দরী অমসুং দাইরীজদা মতেং পীননবা জোইন্ত দিক্লারেসন
১৩.
ইন্দিয়ন কাউন্সিল ওফ মেদিকেল রিসর্চ (আই.সি.এম.আর.), হেল্থ রিসর্চ দিপার্তমেন্ত, ভারত সরকারগী হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী মরক্তা লেতর ওফ ইন্তেন্ত অমসুং হকসেলগী লমসা নেস্নেল ইন্সতিত্যুৎ ফোর পব্লিক হেল্থ এন্দ ইনভাইরনমেন্ত (আর.আই.ভি.এম.) দা কোওপরেসন/কল্লোবেসন
হকশেল
১৪.
Mattersভারত সরকার অমসুং নেদরলেন্দস কিংদমগী সরকারগী মরক্তা কস্তমগী হিরমশিংদা ম্যুচুএল এদমিনিস্ত্রেতিব এসিস্তেন্সকী মতাংদা য়ানা ৱারোল
কস্তমস
১৫.
রিপব্লিক ওফ ইন্দিয়াগী সরকার অমসুং নেদরলেন্দসকী সরকারগী মরক্তা হায়র এজুকেসনগী লমদা তেংবাং পীননবা য়ানা ৱারোল
এজুকেসন/কলচর
১৬.
ভারতকী নালন্দা য়ুনিভর্সিতী অমসুং নেদরলেন্দসকী গ্রোনিঞ্জেন য়ুনিভর্সিতীগী মরক্তা একাদমিক কোওপরেসনগী মতাংদা য়ানা ৱারোল
১৭.
লাইদেন য়ুনিভর্সিতী লাইব্রেরী অমসুং আর্কিয়োলোজিকেল সর্ভে ওফ ইন্দিয়াগী মরক্তা মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিং