Prime Minister's Office
List of Outcomes: Prime Minister’s visit to the Netherlands
17 MAY 2026 2:47AM by PIB Delhi
S.No.
Documents
Areas
1. Roadmap of India-Netherlands Strategic Partnership [2026-2030] Overarching Document
2.
Restitution of Chola Copper Plates
Culture
3. Memorandum of Understanding on Mobility and Migration between the Government of the Republic of India and the Government of the Netherlands Migration and Mobility
4.
MoU between TATA Electronics and ASML to support semiconductor Fab in Dholera Semiconductors
5. Memorandum of Understanding between the Ministry of Mines of the Republic of India and the Ministry of Foreign Affairs of the Kingdom of the Netherlands on cooperation in the field of Critical Minerals Critical Minerals
6. Letter of Intent between Ministry of Jal Shakti of the Republic of India and Ministry of Infrastructure and Water Management, the Netherlands for Technical Cooperation with regards to the Kalpasar Project, Gujarat Water
7. India-Netherlands Roadmap on the Development of Green Hydrogen Cooperation Renewable Energy
8. Establishment of a Joint Working Group under the renewed Memorandum of Understanding MoU on Co-operation in the Field of Renewable Energy
9. Joint Statement of Intent between NITI Aayog and the Netherlands for Collaboration on Projects for Energy Sector and Energy Transition
10. Establishment of Indo-Dutch Center of Excellence for Flowers in West Tripura Agriculture/Animal Husbandry
11. Establishment of Indo-Dutch Center of Excellence on Training in Dairy at the Center of Excellence for Animal Husbandry (CEAH), Bengaluru
12. Joint Declaration between Ministry of Fisheries, Animal Husbandry and Dairying, Government of India and the Ministry of Agriculture, Fisheries, Food Security and Nature of the Netherlands on Collaboration in Animal Husbandry and Dairying
13. Letter Of Intent between Indian Council of Medical Research (ICMR), Department of Health Research, Ministry of Health & Family Welfare, Government of India
and National Institute for Public Health and the Environment (RIVM) on Cooperation/Collaboration in Health
Health
14. Agreement between the Government of the Republic of India and the Government of the Kingdom of the Netherlands on Mutual Administrative Assistance in Customs Matters Customs
15. Memorandum of Understanding between the Government of the Republic of India and the Government of the Netherlands on cooperation in the field of Higher Education Education/Culture
16. Memorandum of Understanding on Academic Cooperation between Nalanda University, India and the University of Groningen, the Netherlands
17.
Memorandum of Understanding between Leiden University Libraries and Archaeological Survey of India

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ফলাফলৰ তালিকাঃ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ নেদাৰলেণ্ডছ ভ্ৰমণ
17 MAY 2026 2:47AM by PIB Guwahati
ক্ৰমিক নং
দস্তাবেজসমূহ
ক্ষেত্ৰসমূহ
১.
ভাৰত-নেদাৰলেণ্ডছৰ কৌশলগত অংশীদাৰিত্বৰ ৰূপৰেখা [২০২৬-২০৩০]
ব্যাপক নথিপত্ৰ
২.
চোলসকলৰ তামৰ প্লেটসমূহৰ প্ৰত্যৰ্পণ
সংস্কৃতি
৩.
ভাৰত গণৰাজ্য চৰকাৰ আৰু নেদাৰলেণ্ডছ চৰকাৰৰ মাজত আহ-যাহ আৰু প্ৰব্ৰজন সম্পৰ্কীয় বুজাবুজিৰ চুক্তিপত্ৰ
প্ৰব্ৰজন আৰু আহ-যাহ
৪.
ধোলেৰাত ছেমিকণ্ডাক্টৰ ফেবক সহযোগ কৰিবলৈ টাটা ইলেক্ট্ৰনিকছ আৰু এএছএমএলৰ মাজত বুজাবুজি চুক্তি
ছেমিকণ্ডাক্টৰ
৫.
গুৰুত্বপূৰ্ণ খনিজ পদাৰ্থৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতাৰ বাবে ভাৰত গণৰাজ্যৰ খনি মন্ত্ৰালয় আৰু নেদাৰলেণ্ডছ বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ৰ মাজত বুজাবুজিৰ চুক্তি
গুৰুত্বপূৰ্ণ খনিজ
৬.
গুজৰাটৰ কল্পাচাৰ প্ৰকল্প সন্দৰ্ভত কাৰিকৰী সহযোগিতাৰ বাবে ভাৰত গণৰাজ্যৰ জল শক্তি মন্ত্ৰালয় আৰু নেদাৰলেণ্ডৰ আন্তঃগাঁথনি আৰু জল ব্যৱস্থাপনা মন্ত্ৰালয়ৰ মাজত আগ্ৰহ পত্ৰ
পানী
৭.
সেউজ হাইড্ৰ’জেন সহযোগিতাৰ উন্নয়নৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰত-নেদাৰলেণ্ডৰ ৰূপৰেখা
নৱীকৰণযোগ্য শক্তি
৮.
নৱীকৰণযোগ্য শক্তিৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতাৰ বাবে পুনৰ নৱীকৰণ কৰা বুজাবুজি চুক্তিৰ অধীনত এক যুটীয়া কৰ্মগোট গঠন
৯.
শক্তি খণ্ড আৰু শক্তি পৰিবৰ্তনৰ বাবে প্ৰকল্পসমূহত সহযোগিতাৰ বাবে নিটি আয়োগ আৰু নেদাৰলেণ্ডছৰ যুটীয়া বিবৃতি
১০.
পশ্চিম ত্ৰিপুৰাত ফুলৰ বাবে ইণ্ডো-ডাচ্চ চেণ্টাৰ অব এক্সেলেন্স স্থাপন
কৃষি/পশুপালন
১১.
বেংগালুৰুৰ পশু পালনৰ উৎকৃষ্টতা কেন্দ্ৰত (চিইএএইচ) দুগ্ধজাত সামগ্ৰীৰ প্ৰশিক্ষণৰ ক্ষেত্ৰত ইণ্ডো-ডাচ্চ উৎকৃষ্টতা কেন্দ্ৰ স্থাপন
১২.
ভাৰত চৰকাৰৰ মীনপালন, পশুপালন আৰু দুগ্ধ উৎপাদন মন্ত্ৰালয় আৰু নেদাৰলেণ্ডছৰ কৃষি, মীনপালন, খাদ্য সুৰক্ষা আৰু প্ৰকৃতি মন্ত্ৰালয়ৰ মাজত পশুপালন আৰু দুগ্ধ উৎপাদনত সহযোগিতা সন্দৰ্ভত যৌথ ঘোষণা পত্ৰ
১৩.
ভাৰতীয় চিকিৎসা গৱেষণা পৰিষদ (আইচিএমআৰ), ভাৰত চৰকাৰৰ স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়ৰ অধীনৰ স্বাস্থ্য গৱেষণা বিভাগ আৰু নেচনেল ইনষ্টিটিউট ফৰ পাব্লিক হেলথ এণ্ড এনভাইৰনমেণ্ট (আৰআইভিএম)ৰ মাজত স্বাস্থ্যৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতা/যুটীয়া প্ৰচেষ্টা সন্দৰ্ভত অভিপ্ৰায়পত্ৰ
স্বাস্থ্য
১৪.
ভাৰত গণৰাজ্য চৰকাৰ আৰু নেদাৰলেণ্ডছ চৰকাৰৰ মাজত শুল্ক সম্পৰ্কীয় বিষয়ত পাৰস্পৰিক প্ৰশাসনিক সহায়তাৰ চুক্তি
শুল্ক
১৫.
উচ্চ শিক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতাৰ বাবে ভাৰত চৰকাৰ আৰু নেদাৰলেণ্ডছ চৰকাৰৰ মাজত বুজাবুজিৰ চুক্তিপত্ৰ
শিক্ষা/সংস্কৃতি
১৬.
ভাৰতৰ নালন্দা বিশ্ববিদ্যালয় আৰু নেদাৰলেণ্ডছৰ গ্ৰোনিংজেন বিশ্ববিদ্যালয়ৰ মাজত শৈক্ষিক সহযোগিতাৰ বুজাবুজিৰ চুক্তিপত্ৰ
১৭.
লেইডেন বিশ্ববিদ্যালয় পুথিভঁৰাল আৰু ভাৰতীয় পুৰাতাত্ত্বিক জৰীপৰ মাজত বুজাবুজিৰ চুক্তিপত্ৰ