প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
গেংটক অৰ্কিডেৰিয়াম ভ্ৰমণৰ সময়ত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ছিকিমৰ অসাধাৰণ জৈৱ বৈচিত্ৰ্যৰ প্ৰশংসা
28 APR 2026 3:15PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ছিকিমৰ গেংটকৰ অৰ্কিডেৰিয়াম ভ্ৰমণ কৰে আৰু ইয়াৰ সৌন্দৰ্য তথা ৰাজ্যখনৰ অসাধাৰণ জৈৱ বৈচিত্ৰ্যৰ ভূয়সী প্ৰশংসা কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁৰ অৰ্কিডেৰিয়াম ভ্ৰমণক এক মন্ত্ৰমুগ্ধ অভিজ্ঞতা বুলি বৰ্ণনা কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে এনে সংৰক্ষণ প্ৰচেষ্টাই প্ৰাকৃতিক জগতৰ সৈতে গভীৰভাৱে জড়িত আমাৰ সম্প্রীতিক নিখুঁতভাৱে প্ৰতিফলিত কৰে। তেওঁ লগতে উল্লেখ কৰে যে এই পদক্ষেপসমূহে নাগৰিকসকলৰ সংৰক্ষণ আৰু বহনক্ষম জীৱন ধাৰণৰ বাবে গুৰুত্বপূৰ্ণ অনুপ্ৰেৰণা হিচাপে কাম কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এক্সত লিখিছেঃ
‘গেংটকৰ অৰ্কিডেৰিয়াম পৰিদৰ্শন কৰিলো আৰু ইয়াৰ সৌন্দৰ্যত মন্ত্ৰমুগ্ধ হৈ পৰিলো। ছিকিমৰ সমৃদ্ধ জৈৱ বৈচিত্ৰ্য সঁচাকৈয়ে অসাধাৰণ। এনে প্ৰচেষ্টাই প্ৰকৃতিৰ সৈতে থকা আমাৰ গভীৰ সম্প্রীতিক প্ৰতিফলিত কৰে। এইসমূহে সংৰক্ষণ আৰু বহনক্ষম জীৱনৰ দিশতো আমাক অনুপ্ৰাণিত কৰে।’

Prime Minister's Office
Prime Minister praises Sikkim’s extraordinary biodiversity during visit to Gangtok Orchidarium
28 APR 2026 3:15PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi visited the Orchidarium in Gangtok, Sikkim today and expressed his profound admiration for its beauty and the state's extraordinary biodiversity.
The Prime Minister described his visit to the Orchidarium as a mesmerizing experience. Shri Modi observed that such dedicated conservation efforts perfectly reflect our deep-rooted harmony with the natural world. He further noted that these initiatives serve as a vital inspiration for citizens to embrace conservation and sustainable living.
The Prime Minister wrote on X:
"Visited the Orchidarium in Gangtok and was mesmerised by its beauty. Sikkim’s rich biodiversity is truly extraordinary. Such efforts reflect our deep harmony with nature. They also inspire us towards conservation and sustainable living."