Ministry of Development of North-East Region
Union DoNER Secretary Shri Sanjay Jaju arrives in Tripura on a three-day visit
DoNER Secretary Shri Sanjay Jaju mesmerized by the architecture and sculptures of Unakoti heritage site
Union DoNER Secretary Shri Sanjay Jaju visits agar cultivation village at Phulbari in North Tripura District
25 APR 2026 10:10PM by PIB Agartala
The Secretary of the Ministry of Development of North Eastern Region (DoNER), Sanjay Jaju, arrived in Agartala this noon on a three-day visit to the state Tripura. In the afternoon, he visited the archaeological and tourist site Unakoti located in Kailashahar. He explored the remarkable rock-cut architecture and sculptures carved on the hill slopes and was briefed about the site’s history, heritage significance, and associated legends. He also reviewed measures undertaken to enhance Unakoti and inquired about the works being carried out by the Archaeological Survey of India.
During the visit, he was accompanied by DoNER Director Vivek Goel, State Planning Department Secretary L.T. Darlong, and Unakoti District Magistrate Dr. Tamal Majumdar, among others. On his arrival at Unakoti, he was warmly received by officials of the Archaeological Survey of India and the district administration.
After visiting the Shaivite pilgrimage site Unakoti, Shri Jaju stated that his three-day visit to Tripura has commenced with the objective of reviewing, on the ground, the progress of ongoing and completed projects funded by the Central Government. He expressed deep admiration for the architectural and sculptural heritage of Unakoti.
Later, Shri Jaju visited an agar cultivation village at Phulbari in Dharmanagar subdivision of North Tripura district. He interacted with agar cultivators and noted the vast potential for agar cultivation in the state. He mentioned the formation of a Central Government task force to address various issues faced by agar farmers. He further added that several initiatives are being undertaken to expand agar cultivation based on the recommendations of the task force.
On Sunday, Shri Jaju will visit the Sepahijala Wildlife Sanctuary and inspect the PM-DevINE project at Bishramganj. He will then travel via Neermahal to visit the Tripura Sundari Temple at Matabari. Tomorrow he will inspect the Maharani Barrage and proceed to Chabimura and the coconut grove at Dumbur.

অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
য়ুনিয়ন্ দোনরগী সেক্রেতরি শ্রী সঞ্জয় জাজু নুমিৎ হুমনিগী খোঙচৎ অমদা ত্রিপুরাদা থুংখ্রে
দোনর সেক্রেতরি শ্রী সঞ্জয় জাজুনা উনাকোতি হেরিতেজ সাইতকি আর্কিতেকচর অমসুং স্কল্পচরশিং য়েংখি
য়ুনিয়ন দোনর সেক্রেতরি শ্রী সঞ্জয় জাজুনা নোংপোক ত্রিপুরা জিলাগী ফুলৱারিদা লৈবা অগর থাবা খুঙ্গংদা চৎখি
25 APR 2026 10:10PM by PIB Imphal
অৱাং নোংপোক লমদমগী চাওখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়গী সেক্রেতরি সঞ্জয় জাজুনা ত্রিপুরাদা নুমিৎ হুম্নিগী খোঙচৎ অমদা ঙসি নুমিদাংৱাইরম অগর্তলাদা থুংখ্রে। নুমিদাংৱাইরমদা মহাক্না কৈলাশহরদা লৈবা আর্কিওলোজিকেল অমসুং তুরিস্ত মফম উনাকোতিদা চৎখি। মহাক্না লমদম অসিগী শিংথানিংঙাই ওইবা শিল-লাংবা আর্কিতেকচর অমসুং স্কল্পচরশিং অসি থিজিনখি অমসুং মফম অসিগী পুৱারি, হেরিতেজগী মরুওইবা অমসুং মরি লৈনবা লিজেন্সকি মতাংদা পাওদমখি। মহাক্না উনাকোতি হেঙ্গৎহন্নবা পায়খৎলিবা খোঙথাংশিংসু য়েংশিনখি অমসুং আর্কিওলোজিকেল সর্ভে ওফ ইন্দিয়ানা পায়খৎলিবা থবকশিংগী মতাংদসু ৱা হংখি।
খোঙচৎ অদুদা মহাক্কা লোয়ননা দোনরগী দিরেক্তর বিবেক গোয়ল, স্তেতক প্লানিং দিপার্তমেন্তকি সেক্রেতরি এল.তি. দার্লোং, অমসুং উনাকোতি দিস্ত্রিক্ত মেজিস্ত্রেৎ দা. তামল মজুমদারগা লোয়নখি। মহাক্না উনাকোতিদা য়ৌরকপা মতমদা ভারতকি আর্কিওলোজিকেল সর্ভে ওফ ইন্দিয়াগী ওফিসিএলশিং অমসুং দিস্ত্রিক্ত এদমিনিস্ত্রেসন্না নুংঙাইনা তরাম্না ওকখি।
উনাকোতিদা শৈভাইতকী তির্থদা চৎলবা মতুংদা শ্রী জাজুনা হায়খি মদুদি মহাক্কি নুমিৎ হুম্নিগী ত্রিপুরা খোঙচৎ অসি কেন্দ্র সরকারনা শেল থাদদুনা হৌজিক চত্থরিবা অমসুং লোয়রবা প্রোজেক্তশিংগী প্রোগ্রেস অদু য়েংশিন্নবা পান্দমগা লোয়ননা হৌখিবনি। মহাক্না উনাকোতিগী আর্কিতেকচর অমসুং স্কল্পচরগী হেরিতেজ অসিবু য়াম্না থাগৎপা ফোঙদোকখি।
মতুংদা শ্রী জাজুনা নোংপোক ত্রিপুরা জিলাগী ধরমনগর সবদিভিজনগী ফুলৱারিদা লৈবা অগর থাবা খুঙ্গং অমদা চৎখি। মহাক্না অগার থারিবশিংগা ৱারি শানখি অমসুং রাজ্য অসিদা আগার থাবগী চাওরবা মঙম অদু থোইদোকপা মওংদা হায়খি। অগর থাবশিংনা থেংনরিবা তোঙান-তোঙানবা ইসুশিং কোকহন্নবা কেন্দ্র সরকারগী তাস্ক ফোর্স অমা শেম্বগী মতাংদা মহাক্না পনখি। মহাক্না মখা তানা হায়খি মদুদি তাস্ক ফোর্সকি রিকমেন্দেসনশিংদা য়ুমফম ওইরগা অগরগী লৌউ-শিংউ পাকথোক-চাউথোকনবা ইনিসিয়েতিব কয়া অমা পায়খৎলি।
নোংমাইজিং নুমিত্তা শ্রী জাজু সেপাহিজালা ৱাইল্দলাইফ সেঙ্কচুয়রিদা চৎকনি অমসুং বিশ্রামগঞ্জদা লৈবা পি.এম.-দিভাইন থিজিনগনি। মদুগী মতুংদা মহাক নিরমহলগী লম্বিদা চত্তুনা মতাবারিদা লৈবা ত্রিপুরা সুন্দরি লাইশঙদা চৎকনি। হয়েং মহাক মহারানি বেরেজ য়েংশিনগনি অমসুং চাবিমুরা অমসুং দম্বুরদা লৈবা য়ুবীগী লমদা চৎকনি।