কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
২০২৬কি এপ্রিল ২০-২৩ ফাওবগী মনুংদা ভারত-য়ুনাইতেদ স্তেত্স (য়ু.এস.)কী মরক্তা বাইলেতরেল ত্রেদ এগ্রীমেন্ত (বি.তি.এ.)গী মতাংদা খন্ননবা ভারতকি মীহুৎ কাঙবুনা ৱাশিংতন দি.সি. দা চৎপা
24 APR 2026 3:12PM by PIB Imphal
ভারত অমসুং য়ু.এস.এ.না ২০২৬কি ফেব্রুৱারি ৭তা জোইন্ত স্তেতমেন্ত অমা থোকখি মদুদা অমগা অমগা অমসুং নাকল অনীমক্তা কান্নবা ফংগদবা লল্লোন-ইতিক্কী মতাংদা ইন্তরিম এগ্রীমেন্ত অমগী ফ্রেমৱার্ক অমা য়ানবা পুরকখি। ফ্রেমৱার্ক অসিনা লৈবাকশিংনা পাক চাওরবা ভারত-য়ু.এস. বাইলেতরেল ত্রেদ এগ্রীমেন্তকি ৱারি শানবা। মসিগী মতুং ইননা ভারতকি মায়কৈনা ইন্তরিম এগ্রীমেন্তকি অকুপ্পা মরোলশিং লোয়শিন্নবা অমসুং পাক চাওরবা বি.তি.এ.গী মখাদা ৱারি শান্নবা অদু মাংলোমদা চংশিন্নবা মখোয়গী য়ু.এস.কি মরুপশিংগা লোয়ননা ইন পর্সোনেল রাওন্দ ওফ মীফমশিংগীদমক ৱাশিংতন্দ দি.সি. মার্কেৎ এক্সেস, নন-তেরিফ মেজরশিং, ত্রেদতা লৈবা তেক্নিকেল বেরিয়রশিং, কস্তম্স অমসুং ত্রেদ ফেসিলিতেসন, ইনভেস্তমেন্ত প্রোমোসন, ইকোনোমিক সেক্যুরিতি এলাইন্মেন্ত অমসুং দিজিতেল ত্রেদকুম্বা হীরম কয়াগী মতাংদা খন্নখি। মীফমশিং অসি মরুওইবা হীরমশিংদা অহোঙবা পুরকপা ঙমহন্দুনা অর্থ থোকপা অমসুং তুংদা লাক্কদবা খন্ন-নৈনবগা লোয়ননা কন্সত্রক্তিব অমসুং পোজিতিব ওইবা ৱাখল্লোন অমদা পাংথোকখি। নাকল অনিমক্না মাংলোমদা চঙশিল্লকপা মতমদা খোঙজেল অসি ঙাক্তুনা থম্নবা এঙ্গেজ তৌদুনা লৈগনি হায়না য়ানখি।

Ministry of Commerce & Industry
Visit of Indian delegation for discussions on Bilateral Trade Agreement (BTA) between India-United States (U.S.) from 20th-23rd April 2026 at Washington D.C.
24 APR 2026 3:12PM by PIB Delhi
India and the United States issued a Joint Statement on 7th February 2026 agreeing on a framework for an Interim Agreement regarding reciprocal and mutually beneficial trade. The framework reaffirmed the countries’ commitment to the broader India-U.S. Bilateral Trade Agreement negotiations. In pursuance thereof, the Indian side visited Washington D.C. for in person round of meetings with their U.S. counterparts to finalize the details of the Interim Agreement and take forward the negotiations under the broader BTA. Multiple areas such as Market Access, Non-Tariff Measures, Technical Barriers to Trade, Customs and Trade Facilitation, Investment Promotion, Economic Security Alignment and Digital trade were discussed. The meetings were conducted in a constructive and positive spirit with meaningful and forward-looking discussions enabling progress on key matters. Both sides agreed to remain engaged to maintain this momentum as they move forward.