ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଭାରତୀୟ ପନିର ନିର୍ମାତାମାନଙ୍କୁ ମୁଣ୍ଡିଆଲ୍ ଡୋ କ୍ୱିଜୋ ଡୋ ବ୍ରାଜିଲ୍ ୨୦୨୬ ରେ ସେମାନଙ୍କର ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ସଫଳତା ପାଇଁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
22 APR 2026 9:02PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଭାରତୀୟ ପନିର ନିର୍ମାତାମାନଙ୍କୁ ମୁଣ୍ଡିଆଲ ଡୋ କ୍ୱିଜୋ ଡୋ ବ୍ରାଜିଲ ୨୦୨୬ରେ ସେମାନଙ୍କର ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ସଫଳତା ପାଇଁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି, ଯାହା ପନିର ଏବଂ କ୍ଷୀର ଉତ୍ପାଦ ପାଇଁ ଏକ ସକ୍ରିୟ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ପ୍ରତିଯୋଗିତା। ଚାରୋଟି ଭାରତୀୟ ଉତ୍ପାଦ ପଦକ ଜିତିଛି, ଯେଉଁଥିରେ ୧ ସୁପର ଗୋଲ୍ଡ, ୨ ସ୍ୱର୍ଣ୍ଣ ଏବଂ ୧ ରୌପ୍ୟ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ।
"ସୁପର ଗୋଲ୍ଡ ଏଲିଫେଥେରିଆ ଗୁଲମାର୍ଗ (ବ୍ରି ଷ୍ଟାଇଲ୍), ସ୍ୱର୍ଣ୍ଣ ୟାକ୍ ଚୁର୍ପି-ସଫ୍ଟ, ନର୍ଡିକ ଫାର୍ମ, ଲେହ, ଲଦାଖ ଏବଂ ଏଲିଫେଥେରିଆ ବ୍ରୁନୋଷ୍ଟ (ହ୍ୱେ ପନିର) ଜିତିଛନ୍ତି ଏବଂ ରୌପ୍ୟ ଏଲିଫେଥେରିଆ କାଲି ମିରି (ବେଲପର ନୋଲ୍ ଷ୍ଟାଇଲ୍) ଜିତିଛନ୍ତି", ବୋଲି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୌସମ୍ ନାରଙ୍ଗ ଏବଂ ଥେନଲେ ନୁରବୁଙ୍କ ସମେତ ପୁରସ୍କାର ବିଜେତାଙ୍କ ପ୍ରୟାସକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି ଏବଂ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଏପରି ସଫଳତା ଭାରତର ଶିଳ୍ପକୌଶଳ ଆଧାରିତ ଦୁଗ୍ଧ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ସ୍ୱୀକୃତିକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସ ରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି:
"ଭାରତୀୟ ପନିର ବିଶ୍ୱ ସ୍ତରରେ ନିଜର ଛାପ ସୃଷ୍ଟି କରିଛି...
ଭାରତ ମୁଣ୍ଡିଆଲ୍ ଡୋ କ୍ୱିଜୋ ଡୋ ବ୍ରାଜିଲ୍ ୨୦୨୬ ରେ ଏକ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ପଦାର୍ପଣ କରିଛି, ଯାହା ପନିର ଏବଂ କ୍ଷୀର ଉତ୍ପାଦ ପାଇଁ ଏକ ସ୍ପନ୍ଦନଶୀଳ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ପ୍ରତିଯୋଗିତା। ଚାରୋଟି ଭାରତୀୟ ଉତ୍ପାଦ ପଦକ ଜିତିଛି, ଯେଉଁଥିରେ ୧ ସୁପର ଗୋଲ୍ଡ, ୨ ସ୍ୱର୍ଣ୍ଣ ଏବଂ ୧ ରୌପ୍ୟ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ।
ସୁପର ଗୋଲ୍ଡ ଏଲିଫଥେରିଆ ଗୁଲମାର୍ଗ (ବ୍ରି ଷ୍ଟାଇଲ୍), ସ୍ୱର୍ଣ୍ଣ ୟାକ୍ ଚୁର୍ପି-ସଫ୍ଟ, ନର୍ଡିକ ଫାର୍ମ, ଲେହ, ଲଦାଖ ଏବଂ ଏଲିଫଥେରିଆ ବ୍ରୁନୋଷ୍ଟ (ହ୍ୱେ ଚିଜ୍) ଜିତିଛି ଏବଂ ରୌପ୍ୟ ଏଲିଫଥେରିଆ କାଲି ମିରି (ବେଲପର୍ ନଲ୍ ଷ୍ଟାଇଲ୍) ଜିତିଛି। ମୌସମ୍ ନାରଙ୍ଗ ଏବଂ ଥେନଲେ ନର୍ବୁଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ।
ଏହିପରି ସଫଳତାଗୁଡ଼ିକ ଭାରତର ଶିଳ୍ପକୌଶଳ ଆଧାରିତ ଦୁଗ୍ଧ କ୍ଷେତ୍ରକୁ ବିଶ୍ୱମଞ୍ଚରେ ଅଧିକ ସୁଦୃଢ଼ କରେ।

Prime Minister's Office
Prime Minister congratulates Indian cheesemakers on their notable achievement at the Mundial do Queijo do Brasil 2026
22 APR 2026 9:02PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, has congratulated Indian cheesemakers on their notable achievement at the Mundial do Queijo do Brasil 2026, which is a vibrant international competition for cheese and dairy products. Four Indian products won medals, including 1 Super Gold, 2 Golds and 1 Silver.
"The Super Gold was won by Eleftheria Gulmarg (Brie Style), the Golds were won by Yak Churpi-Soft, Nordic Farm, Leh, Ladakh and Eleftheria Brunost (Whey Cheese) while the Silver was won by Eleftheria Kaali Miri (Belper Knolle Style)", Shri Modi stated.
The Prime Minister commended the efforts of the awardees, including Mausam Narang and Thenlay Nurboo, and stated that such achievements reflect the growing global recognition of India’s artisanal dairy sector.
The Prime Minister posted on X:
"Cheese from India makes its mark globally…
India made an impressive debut at the Mundial do Queijo do Brasil 2026, which is a vibrant international competition for cheese and dairy products. Four Indian products won medals, including 1 Super Gold, 2 Golds and 1 Silver.
The Super Gold was won by Eleftheria Gulmarg (Brie Style), the Golds were won by Yak Churpi-Soft, Nordic Farm, Leh, Ladakh and Eleftheria Brunost (Whey Cheese) while the Silver was won by Eleftheria Kaali Miri (Belper Knolle Style). Congratulations to Mausam Narang and Thenlay Nurboo.
Such successes strengthen India’s artisanal dairy sector on the world stage."