প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ২০২৬গী মুন্দিয়ল দো কুএজো দো ব্রাসিলদা মশক থোক্না মায়পাকপগীদমক ভারতকী চিজ মেকরশিংদা নুংঙাইবা ফোংদোকখ্রে
22 APR 2026 9:02PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভারতকী চিজমেকরশিংবু চিজ অমসুং দাইরী প্রদক্তশিংগী মালেমগী ওইবা কম্পিতিসন অমা ওইরিবা মুন্দিয়ল দো কুএজো দো ব্রাসিল ২০২৬তা মখোয়না ফংলকখিবা মশক থোকপা মায়পাকপগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখ্রে। ভারতকী পোত্থোক মরিনা মেদল ফংখি, মসিগী মনুংদা সুপর গোল্দ অমা, গোল্দ অনি অমসুং সিলভর অমা য়াওরি।
“সুপর গোল্দ অসি ইলেফথেরিয়া গুলমার্গ (ব্রি স্তাইল)না ফংখি, গোল্দশিং অসি য়াক চর্পি-সোফ, নোর্দিক ফার্ম, লেহ, লদাখ অমসুং ইলেফথেরিয়া ব্রুনোস্ত (ৱে চিজ)না ফংখি অদুগা সিলভর অসি ইলেফথেরিয়া কালি মিরি (বেলপর নোল্ল স্তাইল)না ফংখি” হায়না শ্রী মোদীনা হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা মৌসাম নরঙ্গ অমসুং থেনলে নুরবু য়াওনা এৱার্দ ফংলবশিংনা হোৎনখিবশিং অদুবু থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং অসিগুম্বা মাইপাকপশিং অসিনা ভারতকী আর্তিসনেল দাইরী সেক্তরবু মালেমগী ওইনা মশক খঙবা হেনগৎলক্লিবা অদুবু ময়েক শেংনা উৎলি হায়না মহাক্না হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা Xতা অসুম্না পোস্ত তৌখি:
“ভারতকী চিজনা মালেমগী থাক্তা মশাগী খুদম অমা থমলে……
চিজ অমসুং দাইরী পোত্থোকশিংগী চাউরবা মালেমগী কম্পিতিসন অমা ওইরিবা, মুন্দিয়ল দো কুএজো দো ব্রাসিল ২০২৬তা ভারতনা মশক নাইবা মওংদা অহানবা ওইনা শরুক য়াখি। ভারতকী পোত্থোক মরিনা মেদল ফংখি, সুপর গোল্দ অমা য়াওনা, গোল্দ অনি অমসুং সিলভর অমা ফংখি।
সুপর গোল্দ অসি ইলেফথেরিয়া গুলমার্গ (ব্রি স্তাইল)না ফংখি। গোল্দশিং অসি য়াক চর্পি-সোফ, নোর্দিক ফার্ম, লেহ, লদাখ অমসুং ইলেফথেরিয়া ব্রুনোস্ত (ৱে চিজ)না ফংখি। সিলভর অসি ইলেফথেরিয়া কালি মিরি (বেলপর নোল স্তাইল)না ফংখি। মৌসম নারঙ্গ অমসুং থেনলে নুরবুবু নুংঙাইবা ফোংদোকচরি।
অসিগুম্বা মায়পাকপশিং অসিনা মালেমগী থাক্তা ভারতকী আর্তিসনেল দাইরী সেক্তরবু মপাঙ্গল কনখৎহল্লি।"

Prime Minister's Office
Prime Minister congratulates Indian cheesemakers on their notable achievement at the Mundial do Queijo do Brasil 2026
22 APR 2026 9:02PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, has congratulated Indian cheesemakers on their notable achievement at the Mundial do Queijo do Brasil 2026, which is a vibrant international competition for cheese and dairy products. Four Indian products won medals, including 1 Super Gold, 2 Golds and 1 Silver.
"The Super Gold was won by Eleftheria Gulmarg (Brie Style), the Golds were won by Yak Churpi-Soft, Nordic Farm, Leh, Ladakh and Eleftheria Brunost (Whey Cheese) while the Silver was won by Eleftheria Kaali Miri (Belper Knolle Style)", Shri Modi stated.
The Prime Minister commended the efforts of the awardees, including Mausam Narang and Thenlay Nurboo, and stated that such achievements reflect the growing global recognition of India’s artisanal dairy sector.
The Prime Minister posted on X:
"Cheese from India makes its mark globally…
India made an impressive debut at the Mundial do Queijo do Brasil 2026, which is a vibrant international competition for cheese and dairy products. Four Indian products won medals, including 1 Super Gold, 2 Golds and 1 Silver.
The Super Gold was won by Eleftheria Gulmarg (Brie Style), the Golds were won by Yak Churpi-Soft, Nordic Farm, Leh, Ladakh and Eleftheria Brunost (Whey Cheese) while the Silver was won by Eleftheria Kaali Miri (Belper Knolle Style). Congratulations to Mausam Narang and Thenlay Nurboo.
Such successes strengthen India’s artisanal dairy sector on the world stage."