প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ব্ৰাজিলৰ ৰাষ্ট্ৰপতিৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ টেলিফোনিক বাৰ্তালাপ
দুয়োগৰাকী নেতাই ভাৰত-ব্ৰাজিলৰ কৌশলগত অংশীদাৰিত্ব অধিক শক্তিশালী কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি পুনৰ দোহাৰে।
উভয় নেতাই বাণিজ্য আৰু বিনিয়োগ, প্ৰযুক্তি, প্ৰতিৰক্ষা, শক্তি, স্বাস্থ্য, কৃষি আৰু জনসাধাৰণৰ মাজত সম্পৰ্ক সন্দৰ্ভত উল্লেখযোগ্য অগ্ৰগতিৰ কথা উল্লেখ কৰে।
দুয়োগৰাকী নেতাই পাৰস্পৰিক স্বাৰ্থৰ আঞ্চলিক আৰু বৈশ্বিক বিষয়সমূহৰ ওপৰতো মত বিনিময় কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে তেওঁ অতি শীঘ্ৰে ৰাষ্ট্ৰপতি লুলাক ভাৰতলৈ স্বাগতম জনাবলৈ আগ্ৰহী।
22 JAN 2026 9:44PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ব্ৰাজিলৰ ৰাষ্ট্ৰপতি মহামহিম মিষ্টাৰ এডামছক টেলিফোনযোগে সাক্ষাৎ কৰে। লুইজ ইনাচিঅ' লুলা দা চিলভা।
দুয়োগৰাকী নেতাই ভাৰত-ব্ৰাজিলৰ কৌশলগত অংশীদাৰিত্বক অধিক শক্তিশালী কৰি তোলাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি পুনৰ দোহাৰে।
বিগত বৰ্ষত ব্ৰাজিলিয়া আৰু দক্ষিণ আফ্ৰিকাত অনুষ্ঠিত বৈঠকৰ কথা স্মৰণ কৰি দুয়োখন দেশৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বাণিজ্য আৰু বিনিয়োগ, প্ৰযুক্তি, প্ৰতিৰক্ষা, শক্তি, স্বাস্থ্য, কৃষি আৰু জনসাধাৰণৰ মাজত সম্পৰ্ককে ধৰি দ্বিপাক্ষিক সহযোগিতাৰ বিভিন্ন ক্ষেত্ৰত উল্লেখযোগ্য অগ্ৰগতিৰ বিষয়ে সন্তোষ প্ৰকাশ কৰে।
দুয়োগৰাকী নেতাই পাৰস্পৰিক স্বাৰ্থৰ আঞ্চলিক আৰু বৈশ্বিক বিষয়সমূহৰ ওপৰতো মত বিনিময় কৰে। দুয়োগৰাকী নেতাই বিভিন্ন প্ৰত্যাহ্বানৰ মোকাবিলা কৰাৰ ক্ষেত্ৰত সংস্কাৰ সাধন কৰা বহুপাক্ষিক ব্যৱস্থাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে কয় যে তেওঁ ৰাষ্ট্ৰপতি লুলাক অতি শীঘ্ৰে ভাৰতলৈ আদৰিবলৈ আগ্ৰহী।

Prime Minister's Office
PM Narendra Modi receives a telephone call from the President of Brazil
The two leaders reaffirm their commitment to further strengthen the India–Brazil Strategic Partnership
Both leaders note significant progress in trade and investment, technology, defence, energy, health, agriculture, and people-to-people ties
The leaders also exchange views on regional and global issues of mutual interest
PM conveys that he looks forward to welcoming President Lula to India at an early date
22 JAN 2026 9:44PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi received a telephone call today from the President of the Federative Republic of Brazil, His Excellency Mr. Luiz Inácio Lula da Silva.
The two leaders reaffirmed their commitment to further strengthen the India–Brazil Strategic Partnership and take it to even greater heights in the year ahead.
Recalling their meetings last year in Brasília and South Africa, the two leaders noted with satisfaction the significant progress achieved across diverse areas of bilateral cooperation, including trade and investment, technology, defence, energy, health, agriculture, and people-to-people ties.
The leaders also exchanged views on regional and global issues of mutual interest. They also underscored the importance of reformed multilateralism in addressing shared challenges.
Prime Minister Modi conveyed that he looked forward to welcoming President Lula to India at an early date.