Prime Minister's Office
PM to visit Uttarakhand and UP on 14 April
PM to inaugurate Delhi–Dehradun Economic Corridor
Corridor to reduce travel time between Delhi and Dehradun from over 6 hours to around 2.5 hours
Corridor has been designed with several features aimed at significantly reducing man-animal conflict
Project include a 12 km long wildlife elevated corridor which is one of the longest in Asia
PM to also visit and undertake review of the Wildlife Corridor
13 APR 2026 4:11PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi, will visit Uttarakhand and Uttar Pradesh on 14 April 2026. At around 11:15 AM, the Prime Minister will visit Saharanpur in Uttar Pradesh to undertake a review of the Wildlife Corridor on the elevated section of the Delhi-Dehradun Economic Corridor. At around 11:40 AM, the Prime Minister will perform Darshan and Pooja at Jai Maa Daat Kali Temple near Dehradun. Thereafter, at around 12:30 PM, Prime Minister will inaugurate the Delhi-Dehradun Economic Corridor at a public function in Dehradun and will also address the gathering on the occasion.
The 213 km long six-lane access-controlled Delhi-Dehradun Economic Corridor has been developed at a cost of over ₹12,000 crore. The corridor traverses through the states of Delhi, Uttar Pradesh and Uttarakhand, and will reduce travel time between Delhi and Dehradun from over six hours at present to around two and a half hours.
Implementation of the project also includes the construction of 10 interchanges, three Railway Over Bridges (ROBs), four major bridges and 12 wayside amenities to enable seamless high-speed connectivity. The corridor is equipped with an Advanced Traffic Management System (ATMS) to provide a safer and more efficient travel experience for commuters.
Keeping in view the ecological sensitivity, rich biodiversity and wildlife in the region, the corridor has been designed with several features aimed at significantly reducing man-animal conflict. To ensure the free movement of wild animals, the project incorporates several dedicated wildlife protection features. These include a 12 km long wildlife elevated corridor, which is one of the longest in Asia. The corridor also includes eight animal passes, two elephant underpasses of 200 metres each, and a 370 metre long tunnel near the Daat Kali temple.
The Delhi-Dehradun Economic Corridor will play a pivotal role in strengthening regional economic growth by enhancing connectivity between major tourism and economic centres as well as opening new avenues for trade and development across the region. The project reflects the vision of the Prime Minister to develop next-generation infrastructure that combines high-speed connectivity with environmental sustainability and improved quality of life for citizens.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা এপ্রিল ১৪দা উত্তরাখন্দ অমসুং য়ু.পি.দা চৎকনি
প্রধান মন্ত্রীনা দিল্লী-দেহরাদুন ইকোনোমিক কোরিদোর শঙ্গাগনি
কোরিদোর অসিনা দিল্লী অমসুং দেহরাদুনগী মরক্তা পুং ৬দগী পুং ২.৫ ফাওবগী খোঙচৎকী মতম হন্থহল্লগনি
কোরিদোর অসি মীওইবা অমসুং শা-ঙাগী মরক্তা থোকপা চয়েৎনববু য়াম্না হন্থহন্নবা পান্দম থমদুনা মখল কয়াগী ফিচরশিংগা লোয়ননা দিজাইন তৌখ্রে
প্রোজেক্ত অসিদা এসিয়াদা খ্বাইদগী শাংবা অমা ওইরিবা কিলোমীতর ১২ শাংবা ৱাইল্দলাইফ এলিভেতেদ কোরিদোর অমা য়াওরি
প্রধান মন্ত্রীনা ৱাইল্দলাইফ কোরিদোরদসু চৎকনি অমসুং য়েংশিনগনি
13 APR 2026 4:11PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০২৬গী এপ্রিল ১৪দা উত্তরাখন্দ অমসুং উত্তর প্রদেশতা চৎকনি। অয়ুক্কী পুং ১১.১৫ রোম তাবদা, প্রধান মন্ত্রীনা দিল্লী-দেহরাদুন ইকোনোমিক কোরিদোরগী অৱাংবা সেক্সন্দা ৱাইল্দলাইফ কোরিদোর য়েংশিন্নবা উত্তর প্রদেশকী সহারানপুরদা চৎকনি। অয়ুক্কী পুং ১১.৪০ রোম তাবদা, প্রধান মন্ত্রীনা দেরাদুনগী মনাক্তা লৈবা জয় মা দাত কালী লাইশঙদা দর্শন অমসুং পূজা পাংথোক্কনি। মসিগী মতুংদা, নুমিদাং পুং ১২.৩০ রোম তাবদা, প্রধান মন্ত্রীনা দিল্লী-দেহরাদুন ইকোনোমিক কোরিদোর শঙ্গারগনি।
কিলোমিতর ২১৩ শাংবা, লম্বী তরুক্না শাবা, এক্সেস কন্ত্রোল তৌরবা দিল্লী-দেহরাদুন ইকোনোমিক কোরিদোর অসি লুপা করোর ১২,০০০ হেন্না চাদিং তৌদুনা শেমগৎখ্রে। কোরিদোর অসিনা দিল্লী, উত্তর প্রদেশ অমসুং উত্তরাখন্দগী রাজ্যশিং ফাওদুনা চৎকনি অমসুং দিল্লী অমসুং দেহরাদুনগী মরক্তা চৎথোক-চৎশিন তৌবগী মতম হৌজিক্কী ওইনা পুং ৬দগী পুং ২.৫দা হন্থহল্লগনি।
প্রোজেক্ত অসি ইমপ্লিমেন্ত তৌবদা ইন্তর্চেঞ্জ ১০, রেলৱে ওভর ব্রিজ (আর.ও.বি.) অহুম, মরুওইবা ব্রিজ মরি অমসুং হাই-স্পিদ কনেক্তিবিতী ফংহন্নবা লম্বীগী নাকলদা লৈবা খুদোংচাবশিং ১২ শাবসু য়াওরি। কোরিদোর অসি এদভান্স ত্রাফিক মেনেজমেন্ত সিস্তেম (এ.তি.এম.এস.) গা লোয়ননা লম্বী চৎপা মীওইশিংগীদমক হেন্না সেফ অমসুং হেন্না ইফিসিএন্ত ওইবা খোঙচৎকী এক্সপরিয়েন্স অমা পীরি।
লমদম অসিদা লৈরিবা ইকোলোজিকেল সেন্সিতিবিতী, মরাং কায়রবা বাইওদাইবর্সিতী অমসুং ৱাইল্দ লাইফ অসি য়েংলগা, কোরিদোর অসি মীওইবা অমসুং শা-ঙাগী মরক্তা থোকপা চয়েৎনবশিং হন্থহন্নবা পান্দম থমদুনা মওং কুপ্পা কয়াগা লোয়ননা দিজাইন তৌখ্রে। লম্লক্কী শা-ঙাশিং নীংথিনা চত্থোক চৎশিন তৌনবগীদমক, প্রোজেক্ত অসিদা লম্লক্কী শা-ঙা ঙাক-শেনবগী তোঙান-তোঙানবা মচাক-মথুমশিং য়াওরি। মসিগী মনুংদা এসিয়াগী খ্বাইদগী শাংবা অমা ওইরিবা কিলোমীতর ১২ শাংবা ৱাইল্দলাইফ এলিভেটেদ কোরিদোর অমা য়াওরি। কোরিদোর অসিদা এনিমেল পাস ৮, এলিফান্ত অন্দরপাস অনি অমমম মিতর ২০০, অমসুং দাত কালী লাইশঙগী মনাক্তা মিতর ৩৭০ শাংবা তনেল অমা য়াওরি।
দিল্লী-দেহরাদুন ইকোনোমিক কোরিদোর অসিনা মরুওইবা তুরিজম অমসুং ইকোনোমিক সেন্তরশিংগী মরক্তা কনেক্তিবিতী হেঙ্গৎহন্দুনা রিজনেল ইকোনোমিক গ্রোথ মপাঙ্গল কনখৎহনবদা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌগনি। প্রোজেক্ত অসিনা প্রধান মন্ত্রীগী মীৎয়েং অদু উৎলি। প্রধান মন্ত্রীনা হায় স্পীদ কনেক্তিবিতীগা লোইননা অকোয়বগী ফিবম ফগৎহন্নবা অমসুং নাগরিকশিংগী পুন্সি মহিং ফগৎহন্নবা ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎনবা মীৎয়েং অদু উৎলি।