Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah pays tributes to the great social reformer and educationist, Mahatma Jyotiba Phule, on his birth anniversary
Jyotiba Phule regarded education as the most effective medium for social reform
He pioneered women's education and, by establishing the 'Satyashodhak Samaj', made a significant contribution towards equality and justice in society
11 APR 2026 1:08PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah has paid tributes to the great social reformer and educationist, Mahatma Jyotiba Phule, on his birth anniversary.
In a post on X platform, Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that Jyotiba Phule regarded education as the most effective medium for social reform. Shri Shah said that Shri Phule pioneered women's education and, by establishing the 'Satyashodhak Samaj', made a significant contribution towards equality and justice in society.

গৃহ মন্ত্ৰালয়
মহান সমাজ সংস্কাৰক তথা শিক্ষাবিদ মহাত্মা জ্যোতিবা ফুলেৰ জন্ম জয়ন্তীত শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জনালে কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী তথা সমবায় দপ্তৰৰ মন্ত্ৰী শ্ৰীযুত অমিত শ্বাহে
জ্যোতিবা ফুলেই শিক্ষাক সমাজ সংস্কাৰৰ আটাইতকৈ ফলপ্ৰসূ মাধ্যম হিচাপে গণ্য কৰিছিল
তেওঁ স্ত্ৰী শিক্ষাৰ পথ প্ৰদৰ্শক আছিল আৰু ‘সত্যশোধক সমাজ’ প্ৰতিষ্ঠা কৰি সমাজৰ সমতা তথা ন্যায়ৰ দিশত এক উল্লেখযোগ্য অৱদান আগবঢ়াইছিল
11 APR 2026 1:08PM by PIB Guwahati
মহান সমাজ সংস্কাৰক তথা শিক্ষাবিদ মহাত্মা জ্যোতিবা ফুলেৰ জন্ম জয়ন্তীত কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী তথা সমবায় দপ্তৰৰ মন্ত্ৰী শ্ৰীযুত অমিত শ্বাহে শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰে।
এক্স প্লেটফৰ্মত দিয়া এটা পোষ্টত কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী তথা সমবায় দপ্তৰৰ মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে জ্যোতিবা ফুলেই শিক্ষাক সমাজ সংস্কাৰৰ আটাইতকৈ ফলপ্ৰসূ মাধ্যম হিচাপে গণ্য কৰিছিল। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে শ্ৰী ফুলেই স্ত্ৰী শিক্ষাৰ পথ প্ৰদৰ্শক আছিল আৰু ‘সত্যশোধক সমাজ’ প্ৰতিষ্ঠা কৰি সমাজৰ সমতা তথা ন্যায়ৰ দিশত উল্লেখযোগ্য অৱদান আগবঢ়াইছিল।