প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
নেসনেল মেরিতাইম দে লাকপদা প্রধান মন্ত্রীনা ভারতকী মেরিতাইম হেরিতেচ নিংশিংখ্রে
05 APR 2026 2:29PM by PIB Imphal
নেসনেল মেরিতাইম দে থৌরমদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভারতকী ইনাকখুল্লবা মেরিতাইম হেরিতেচ নিংশিংখ্রে অমসুং হিরম অসিগা থবক তৌরিবা মীওইশিংগী মমল নাইদ্রবা থবকশিং শিংথাখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মেরিতাইম সেক্তরদা থবক তৌরিবা লনাই মীওইশিংগী কৎথোকপনা লৈবাক অসিগী শেন্মিৎলোন, ললোন-ইতিক অমসুং চৎথোক-চৎশিন মপাঙ্গল কনখৎহল্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা মখা তানা হায়খি মদুদি লৈবাক অসিগী নুংঙাই-য়াইফবা তুংলমচৎ অমা শেমগৎনবা মেরিতাইম সেক্তরগী কান্নবশিং লৌনবা সরকারনা থবক পায়খৎলে।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা হায়খি;
“নেসনেল মেরিতাইম দে লাকপদা, ঐখোয়না ভারতকী ইনাকখুল্লবা মেরিতাইম হেরিতেচ অমসুং হিরম অসিগা থবক তৌরিবা মীওইশিংগী মমল নাইদ্রবা থবকশিং নিংশিংলি। মখোয়গী কৎথোকপনা লৈবাক অসিগী শেন্মিৎলোন, ললোন-ইতিক অমসুং চৎথোক-চৎশিন মপাঙ্গল কনখৎহল্লে।
লৈবাক অসিগী নুংঙাই-য়াইফবা তুংলমচৎ অমা শেমগৎনবা মেরিতাইম সেক্তরগী কান্নবশিং ঐখোয়না মখা তানা লৌগনি”।

Prime Minister's Office
Prime Minister recalls India’s Maritime Heritage on National Maritime Day
05 APR 2026 2:29PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi on the occasion of National Maritime Day, recalled India’s rich maritime heritage and acknowledged the invaluable contribution of all those associated with the sector.
Shri Modi stated that the dedication of individuals in the maritime sector strengthens the nation’s economy, trade and connectivity.
The Prime Minister further reaffirmed the government’s commitment to harness the immense potential of the maritime sector for ensuring a prosperous future for the nation.
The Prime Minister wrote on X;
“On National Maritime Day, we recall India’s maritime heritage and the invaluable contribution of all those associated with this sector. Their dedication strengthens our economy, trade and connectivity.
We will continue to harness the immense potential of our maritime sector for a prosperous future.”