Prime Minister's Office
Prime Minister hails passage of the Jan Vishwas (Amendment of Provisions) Bill, 2026 by Parliament
02 APR 2026 10:59PM by PIB Delhi
Prime Minister, Shri Narendra Modi has expressed immense delight at the passage of the Jan Vishwas (Amendment of Provisions) Bill, 2026 by Parliament. He noted that the Bill marks a significant step towards strengthening a trust-based governance framework that empowers citizens. It seeks to eliminate outdated rules and regulations, while ensuring the speedy disposal of cases and reducing the burden of litigation through decriminalisation.
The Prime Minister also highlighted the consultative approach adopted in drafting the Bill, and complimented all those who contributed their insights to the drafting process and supported the Bill in Parliament.
The Prime Minister posted on X;
“A big boost to ‘Ease of Living’ and ‘Ease of Doing Business’…
It’s a matter of immense delight that Parliament has passed the Jan Vishwas (Amendment of Provisions) Bill 2026. This Bill strengthens a trust-based framework that empowers our citizens. It marks the end of rules and regulations that are outdated. At the same time, it ensures speedy disposal of cases, reduces litigation burden with decriminalisation.
What is also noteworthy is the consultative approach with which this Bill was drafted.
My compliments to all those who have given their insights towards the drafting of the Bill and supported it in Parliament.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা পার্লিয়ামেন্তনা জনবিশ্বস (মেনদেমেন্ত ওফ প্রোভিজনস) বিল, ২০২৬ পাস তৌবদা থাগৎপা ফোংদোকখ্রে
02 APR 2026 10:59PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা পার্লিয়ামেন্তনা জন বিস্বাস (এমেন্দমেন্ত ওফ প্রোবিজনস) বিল, ২০২৬ পাস তৌবদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখ্রে। বিল অসি নাগরিকশিংদা শক্তি পীনবা থাজবদা য়ুম্ফম ওইবা গবর্নান্স ফ্রেমৱার্ক অমা মপাঙ্গল কনখৎহন্নবগী মায়কৈদা মরু ওইবা খোংথাং অমনি হায়না মহাক্না পনখি। মসিনা মতমগা চুনদ্রবা কাংলোনশিং অমসুং রেগুলেসনশিং মুত্থৎনবা হোৎনরি। মসিদা কেসশিং অথুবা মতমদা লোইশিন্নবা অমসুং দিক্রাইমিনেলাইজেসনগী খুত্থাংদা লিতিগেসনগী বোর্দ হন্থহন্নবা হোৎনরি।
প্রধান মন্ত্রীনা বিল অসি শেমগৎপদা লৌখৎখিবা কন্সল্তেতিব এপ্রোচ অদুসু পনখি অমসুং বিল অসি শেমগৎপদা মখোয়গী ৱাখল্লোনশিং অমসুং পার্লিয়ামেন্ততা বিল অসিবু শৌগৎখিবা পুম্নমকপু থাগৎপা ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা পোস্ত তৌখি;
"'ইজ ওফ লিভিং' অমসুং 'ইজ ওফ দুইং বিজিনেস'দা চাউনা মতেং পাংগনি...
পার্লিয়ামেন্তনা জন বিস্বাস (এমেন্দমেন্ত ওফ প্রোভিজনস) বিল ২০২৬ পাস তৌখিবা অসি য়াম্না নুংঙাইবা ৱাফম অমনি। বিল অসি ঐখোয়গী নাগরিকশিংদা শক্তি পীনবা থাজবদা য়ুম্ফম ওইবা ফ্রেমৱার্ক অমা মপাঙ্গল কনখৎহল্লি। মসিনা মতমগা চুনদ্রবা কাংলোন অমসুং চৎন-কাংলোনশিংগী অরোইবা তাক্লি। মতম অমত্তদা, মসিনা কেসশিং অথুবা মতমদা লোইশিন্নবা, দিক্রিমিনেলাইজেসনগা লোয়ননা লিতিগেসনগী বোর্দ হন্থহল্লি।
হায়রিবা বিল অসি শেমখিবা মতমদা খন্ন-নৈনবগী থৌওং অসিসু পুক্নিং চিংশিন্নীংঙাই ওই।
বিল অসিগী দ্রাফ্ত শেম্নবা অমসুং পার্লিয়ামেন্ততা শৌগৎখিবা পুম্নমক্তা ঐহাক্না থাগৎপা ফোংদোকচরি।"