প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা উতকল দিবসতা য়াইফ পাউজেল পীখ্রে
01 APR 2026 10:31AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি উতকল দিবসকী অখন্নবা থৌরমদা য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে। শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি ওরিশা অসি কলচরেল অমসুং স্পিরিচুএলগী অফবা মগুনশিংগী মতম চুপ্পগী ওইবা খুদম অমা ওইনা লেপ্লিবা রাজ্য অমনি। ওরিয়াগী ঈশৈ-নোংমাই, কলা অমসুং সাহিত্যনা ভারতপু মখল কয়াগী মওংদা চাউথোকহল্লি। মখোয়গী অচেৎপা ফিরেপ, লায়রবা অমসুং নুংশিজবগীদমক খঙনরিবা ওরিশাগী মীয়াম্না হীরম কয়াদা মশক থোকপা থৌদাং লৌরি। লাক্কদৌরিবা মতমশিংদা ওরিশা অসিনা চাউখৎপগী অনৌবা থাক্তা য়ৌরকপা ওইরসনু।"
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা পোস্ত তৌখি;
উতকল দিবসকী অখন্নবা থৌরমদা য়াইফ-পাউজেল পীজরি। ওরিশা অসি কলচরেল অমসুং স্পিরিচুএলগী অফবা মশক অমা ওইনা মতম চুপ্পগী ওইনা লৈরক্লবা রাজ্য অমনি। ওরিয়াগী ঈশৈ-নোংমাই, কলা অমসুং সাহিত্যনা ভারতপু মখল কয়াগী মওংদা চাউথোকহল্লি। মখোয়গী অচেৎপা ফিরেপ, ইচম চম্বা অমসুং নুংশিজবগীদমক খঙনরিবা ওরিশাগী মীয়াম্না হীরম কয়াদা শিংথানীংঙাই ওইবা থৌদাং লৌরি। লাক্কদৌরিবা মতমশিংদা ওরিশানা চাউখৎপগী অনৌবা থাক্তা য়ৌরকপা ওইরসনু।

Prime Minister's Office
Prime Minister extends greetings on Utkala Dibasa
01 APR 2026 10:31AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi extended greetings on the special occasion of Utkala Dibasa, today. Shri Modi remarked that Odisha is a state that stands tall as a timeless symbol of cultural as well as spiritual greatness. Odia music, art and literature have enriched India in countless ways. “The people of Odisha, known for their determination, simplicity and warmth, have made remarkable contributions across fields. May Odisha keep scaling new heights of progress in the times to come”, Shri Modi stated.
The Prime Minister posted on X;
“Greetings on the special occasion of Utkala Dibasa. Odisha is a state that stands tall as a timeless symbol of cultural as well as spiritual greatness. Odia music, art and literature have enriched India in countless ways. The people of Odisha, known for their determination, simplicity and warmth, have made remarkable contributions across fields. May Odisha keep scaling new heights of progress in the times to come.”