প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
বিহারগী নালন্দাদা থোকখিবা খুদোংথীবা অমদা লৈখিদ্রবশিংগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা অৱাবা ফোংদোকখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা পি.এম.এন.আর.এফ.তগী এক্স-গ্রেসিয়া লাউথোকখ্রে
31 MAR 2026 12:50PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রীনা বিহারগী নালন্দা দিস্ত্রিক্তা থোকখিবা নেৎশিন্নবগী থৌদোক অমদা মীওই কয়াগী পুন্সি মাংখিবদা অৱাবা ফোংদোকখ্রে। নুংঙাইতবা থৌদোক অসিদা লৈখিদ্রবা মীওইশিংগী ইমুং মনুংগী অৱাবদা থম্মোই শোক্না শরুক য়াখি। অশোকপশিং অথুবা মতমদা ফগৎলকসনু হায়না প্রধান মন্ত্রীনা থৌনিখি।
প্রধান মন্ত্রীনা লৈখিদ্রবা মীওই খুদিংগী নক্নবা ইমুং-মনুংগী মীওইশিংদা প্রধান মন্ত্রীগী নেস্নেল রিলিফ ফন্দ (পি.এম.এন.আর.এফ.) দগী লুপা লাখ ২ অমসুং অশোক-অপন নংখ্রবশিংদা লুপা ৫০,০০০গী এক্স-গ্রেসিয়া অমা পীরগনি হায়না লাউথোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা পোস্ত তৌখি:
"বিহারগী নালন্দা দিস্ত্রিক্ততা থোকখিবা থৌদোক অসি য়াম্না নুংঙাইতবা অমনি। লৈখিদ্রবশিংগী ইমুং মনুংগী অৱাবদা ঐহাক্না শরুক য়াজরি। অশোকপা মীওইশিং অথুবা মতমদা ফগৎলক্নবা থৌনিজরি।
লৈখিদ্রবা মীওই খুদিংমক্কী নক্নবা ইমুং-মনুংগী মীওইশিংদা পি.এম.এন.আর.এফ.তগী লুপা লাখ ২গী এক্স-গ্রেসিয়া পীগনি। অশোকপা মীওইশিংদা লুপা লিশিং ৫০,০০০গী তেংবাং পীরগনি। প্রধান মন্ত্রী @narendramodi"

Prime Minister's Office
PM condoles loss of lives in a mishap in Nalanda, Bihar
PM Announces ex-gratia from PMNRF
31 MAR 2026 12:50PM by PIB Delhi
The Prime Minister has expressed pain over the loss of lives caused by a stampede in Nalanda district of Bihar. Extending his heartfelt condolences to the families who lost their loved ones in the tragic incident, the Prime Minister also prayed for the swift recovery of those injured.
The Prime Minister has announced an ex-gratia of Rs. 2 lakh from the Prime Minister’s National Relief Fund (PMNRF) for the next of kin of each deceased individual and ₹50,000 to those who sustained injuries.
The Prime Minister posted on X:
“The mishap in Nalanda district, Bihar, is deeply painful. I extend my condolences to those who have lost their loved ones. Prayers for the speedy recovery of those injured.
An ex-gratia of Rs. 2 lakh from PMNRF would be given to the next of kin of each deceased. The injured would be given Rs. 50,000: PM @narendramodi”