য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী শ্রী অমিৎ শাহনা শ্রী গুরু হরগোবিন্দ সাহিবজীগী *জ্যোতি-জ্যোত* নুমিৎতা মহাক্কী মফমদা ইকায় খুম্নবা উৎখ্রে
'সেন্ত-সোলদিয়র'গী চৎনবী অসি লিংখৎতুনা, শ্রী গুরু হরগোবিন্দ সাহিব জীনা শিখ ধর্মবু মীওইবা জাতিগী ঙাক-শেনবগী শক্তি লৈরবা খুৎলাই অমদা ওন্থোকখি
মহাক্না একাল তখৎকী খুৎশুমলগী খুত্থাংদা সিখ থাজবা মপাঙ্গল কনখৎহনখি অমসুং হিন্দু-সিখ অমত্তা ওইবগী অচেৎপা পাউজেল পীখি
23 MAR 2026 11:57AM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী শ্রী অমিৎ শাহনা শ্রী গুরু হরগোবিন্দ সাহিবজীগী *জ্যোতি-জ্যোত* দিবসকী থৌরমদা মহাক্কী মফমদা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে।
X প্লেতফোর্মদা থাগৎপা পোস্ত অমদা, কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি শিখ থাজবগী তরুকশুবা গুরু, শ্রী গুরু হরগোবিন্দ সাহিব জীনা 'সেন্ত-সোলদিয়র'গী চৎনবী লিংখৎখি, মসিনা মরম ওইদুনা শিখিজমবু মীওইবা জাতিগী ঙাক-শেনবগী শক্তি লৈরবা খুৎলাই অমদা ওন্থোকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি শ্রী গুরু হরগোবিন্দ সাহিব জীনা একল তখৎকী খুৎথাংদা শিখ থাজবা মপাঙ্গল কনখৎহনখি অমসুং মোগলগী খুৎলায়দগী হিন্দুশিংবু থাদোক্নবা হোৎনদুনা হিন্দু-শিখ অমত্তা ওইবগী অচৌবা পাউজেল অমা পীখি।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah pays humble tributes to Shri Guru Hargobind Sahib Ji on the occasion of his *Jyoti-Jyot* Diwas
Establsihing the tradition of the 'Saint-Soldier', Shri Guru Hargobind Sahib Ji transformed Sikhism into a powerful instrument for the protection of humanity
He strengthened the Sikh faith through the institution of the Akal Takht and, delivered a profound message of Hindu-Sikh unity
23 MAR 2026 11:57AM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah paid pays humble tributes to Shri Guru Hargobind Sahib Ji on the occasion of his *Jyoti-Jyot* Diwas.
In a post on X platform, Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that sixth Guru of the Sikh faith, Shri Guru Hargobind Sahib Ji, established the tradition of the 'Saint-Soldier', thereby transforming Sikhism into a powerful instrument for the protection of humanity. He said that Shri Guru Hargobind Sahib Ji strengthened the Sikh faith through the institution of the Akal Takht and, by securing the release of Hindus from Mughal captivity, delivered a profound message of Hindu-Sikh unity.