Election Commission
ECI allots digital vouchers to National and State Parties for free broadcast/telecast time on Doordarshan and All India Radio
23 MAR 2026 1:43PM by PIB Delhi
1. Election Commission of India under Section 39A of the Representation of the People Act, 1951, has issued directions for allotment of broadcast and telecast time to National and State recognized political parties on Doordarshan and All India Radio (AIR) in the General Elections to the Legislative Assemblies of Assam, Kerala, Puducherry, Tamil Nadu and West Bengal.
2. Accordingly, digital time vouchers have been issued through the IT platform to all the recognized National and State Political Parties across 5 poll-bound States/UT for the Legislative assembly elections.
3. The broadcast/telecast period will be scheduled between the date of publication of the list of contesting candidates in each phase and two days before the date of poll in the poll-bound States/UT. The actual broadcast/telecast will be scheduled in advance through a draw of lots at the State/UT level in the presence of authorized representatives of the political parties and officials from the office of respective State/UT CEO.
4. Under the scheme, free broadcasting and telecasting facilities of a base time of 45 minutes has been allotted on both Doordarshan and All India Radio, for each party to be uniformly provided on the regional network within the State.
5. Additional time has been allotted to political parties based on their poll performance in the previous assembly elections in the respective States/UT.
6. Political parties are required to submit transcripts and recordings in advance, strictly adhering to the relevant guidelines. Recordings may be made in studios meeting the technical standards prescribed by Prasar Bharati or at Doordarshan/AIR Kendras.
7. In addition to party broadcasts, Prasar Bharati Corporation will organize up to two panel discussions and/or debates on Doordarshan and All India Radio. Each eligible political party may nominate one representative for the programme which will be moderated by an approved coordinator.

ইলেক্সন কমিসন
ECIনা দিজিতেল ভাউচরশিং নেস্নেল অমসুং স্তেত পার্তীশিংদা দুরদর্শন অমসুং ওল ইন্দিয়া রেদিওদা লেম্না শন্দোকপা/ তেলি-কাস্ত তৌনবগীদমক পীখ্রে
23 MAR 2026 1:43PM by PIB Imphal
1. রিপ্রজেন্তেসন ওফ পিপলস এক্ত, 1951গী সেক্সন 39Aগী মখাদা ইলেক্সন কম্মিসন ওফ ইন্দিয়ানা অসাম, কেরলা, পুদুচেরী, তামিল নাদু অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলগী লেজিস্লেতিব এসেমব্লীশিংগী জেনরেল ইলেক্সনদা দুরদর্শন অমসুং ওল ইন্দিয়া রেদিও (AIR)দা নেস্নেল অমসুং স্তেত রিকগনিসদ পোলিতিকেল পার্তীশিংদা ব্রোদকাস্ত অমসুং তেলিকাস্তকী মতম পীনবগীদমক্তা লমজিং-লমতাক পীখ্রে।
2. মসিগী মতুং ইন্না, লেজিস্লেতিব এসেমব্লী মীখলগীদমক পোল-বাউন্দ তৌরবা রাজ্য/UT 5দা রেকোগ্নাইজ তোরবা নেস্নেল অমসুং স্তেত পোলিতিকেল পার্তিশিং পুম্নমক্তা IT প্লেৎফোর্মগী খুত্থাংদা দিজিতেল তাইম ভাউচরশিং পীখ্রে।
3. ব্রোদকাস্ত/তেলি-কাস্তকী মতম অসি ফেজ খুদিংগী কন্তেস্ত তৌরিবা কেন্দিদেৎশিংগী লিস্ত ফোঙবগী তাং অদুগী মরক্তা অমসুং পোল্লিং তৌগদৌরিবা রাজ্য/UTশিংদা পোল্লিংগী নুমিৎকী নুমিৎ নিনি মমাংদা ওইগনি। তশেংবা ব্রোদকাস্ত/তেলি-কাস্ত অসি রাজ্য/UTগী থাক্তা পোলিতিকেল পার্তীশিংগী ওথোরাইজ তৌরবা মীহুৎশিং অমসুং মরী লৈনবা রাজ্য/UTগী CEOগী ওফিসকী ওফিসিয়েলশিং য়াওনা লোৎ তৌদুনা মাংজৌননা সেদ্যুল তৌগনি।
4. স্কিম অসিগী মখাদা, মরি লৈনবা রাজ্যগী রিজনেল নেতৱার্কশিংদা পার্তী খুদিংমক্তা চপ মান্ননা ফংহন্নবগীদমক্তা, দুরদর্শন অমসুং ওল ইন্দিয়া রেদিও অনিমক্তা বেস তাইমগী মিনিত 45গী ফ্রী ব্রোদকাস্তিং অমসুং তেলিকাস্তিংগী খুদোংচাবশিং পীরি।
5. রাজনিতী দলশিংদা মখোয়না মশা মশাগী রাজ্যশিং/UTদা মমাংগী এসেমব্লী ইলেক্সনশিংদা পাংথোকখিবা পোল পর্ফোর্মেন্সকী মতুং ইন্না অহেনবা মতম পীখ্রে।
6. পোলিতিকেল পার্তীশিংনা মরী লৈনবা গাইদলাইনশিং ঙাক্না ত্রান্সক্রিপ্তশিং অমসুং রেকোর্দিংশিং মাংজৌননা পীশিনবা মথৌ তাই। রেকোর্দিংশিং অদু প্রসার ভারতীনা পীবা তেক্নিকেল স্তেন্দর্দশিং মপুং ফাবা স্তুদিওশিংদা নৎত্রগা দুর্দর্শন/ AIR কেন্দ্রশিংদা তৌবা য়াই।
7. পার্তী ব্রোদকাস্তকী মথক্তা, প্রসার ভারতী কোরপোরেসন্না পেনেল দিস্কসন অমসুং/নত্ত্রগা দুরদর্শন অমসুং ওল ইন্দিয়া রেদিওদা দিবেৎ অনি ফাওবা পাংথোক্কনি। ইলিজিবল ওইরবা পোলিতিকেল পার্তী খুদিংনা প্রোগ্রাম অসিগীদমক রিপ্রজেন্তেতিব অমা নোমিনেৎ তৌবা য়াই। প্রোগ্রাম অসি অয়াবা পীরবা কোওর্দিনেতর অমনা মোদরেৎ তৌগনি।