গৃহ মন্ত্ৰালয়
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী তথা সমবায় দপ্তৰৰ মন্ত্ৰী শ্ৰীযুত অমিত শ্বাহে দ্বিতীয় শিখ গুৰু শ্ৰী অংগদ দেৱজীলৈ জ্যোতি-জ্যোত দিৱস উপলক্ষ্যে শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰে
পবিত্ৰ গুৰমুখী লিপি বিকশিত কৰি গুৰু অংগদ দেৱজীয়ে গুৰু নানক দেৱজীৰ শিক্ষা জনসাধাৰণৰ মাজত প্ৰচাৰ কৰিছিল
লাংগাৰ আৰু সঙ্গত পৰম্পৰাক শক্তিশালী কৰি তেওঁ সেৱা, সমতা, ভাতৃত্ববোধৰ বাৰ্তা বিয়পাইছিল
তেওঁৰ আদৰ্শই আজিও সমাজখনক পথ প্ৰদৰ্শন কৰি আহিছে
22 MAR 2026 10:14AM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী তথা সমবায় দপ্তৰৰ মন্ত্ৰী শ্ৰীযুত অমিত শ্বাহে দ্বিতীয় শিখ গুৰু শ্ৰী অংগদ দেৱজীলৈ জ্যোতি-জ্যোত দিৱস উপলক্ষ্যে শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰে।
এক্স প্লেটফৰ্মত দিয়া এটা পোষ্টত কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে পবিত্ৰ গুৰমুখী লিপি বিকশিত কৰি গুৰু অংগদ দেৱজীয়ে গুৰু নানক দেৱজীৰ শিক্ষা জনসাধাৰণৰ মাজত প্ৰচাৰ কৰিলে। তেওঁ কয় যে লাংগাৰ আৰু সঙ্গত পৰম্পৰাক শক্তিশালী কৰি তেওঁ সেৱা, সমতা, ভাতৃত্ববোধৰ বাৰ্তা প্ৰচাৰ কৰিছিল। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে তেওঁৰ আদৰ্শই আজিও সমাজক পথ প্ৰদৰ্শন কৰি আহিছে।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah pays tributes to the second Sikh Guru, Shri Angad Dev Ji, on the occasion of his Jyoti-Jyot Diwas
By developing the holy Gurmukhi script, Guru Angad Dev Ji disseminated the teachings of Guru Nanak Dev Ji to the masses
By strengthening the traditions of *Langar* and *Sangat*, he spread the message of service, equality, and brotherhood
His ideals continue to guide society to this day
22 MAR 2026 10:14AM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah has paid tributes to the second Sikh Guru, Shri Angad Dev Ji, on the occasion of his Jyoti-Jyot Diwas.
In a post on X platform, Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that by developing the holy Gurmukhi script, Guru Angad Dev Ji disseminated the teachings of Guru Nanak Dev Ji to the masses. He said that by strengthening the traditions of *Langar* and *Sangat*, he spread the message of service, equality, and brotherhood. Shri Shah said that his ideals continue to guide society to this day.