য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা উগাদি, গুদী পদ্ৱা, নৱরেহ, সাজিবু চৈরাওবা অমসুং ছেতি চান্দগী য়াইফরবা নুমিৎকী য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে
অনৌবা চহীবু তরাম্না ওক্লিবা উগাদি ফেস্তিবেল অসিনা মীপুম খুদিংমক্কী পুন্সিদা নুংঙাইবা, অপুনবা অমসুং চাউখৎপা পুরকপা ওইরসনু।
মাইপাকপা, চাউখৎপা অমসুং য়াইফবগী খুদম ওইরিবা গুদী পদ্ৱা অসিনা মীপুম খুদিংমক্কী পুন্সিদা অনৌবা ইনর্জী অমসুং ঙমখৈ লৈতবা নুংঙাইবা পুরকপা ওইরসনু।
ঐখোয়গী কাশ্মীরী পন্দিৎ ইচিল-ইনাওশিংদা নৱরেহগী য়াইফরবা থৌরমদা য়াইফ-পাউজেল পীজরি।
সাজিবু চৈরাওবনানা ঐখোয়গী চৎনবীগা লোয়ননা ঐখোয়গী হৌরকফমশিংবু মপাঙ্গল কনখৎহনবা অমসুং ঐখোয় পুম্নমকপু নুংঙাইবা অমসুং ৱাত্ত-পাদনা লৈহন্নবা য়াইফ-পাউজেল পীজরি।
ভগবান ঝুলেলালগী মপোক কুমওন অমসুং ছেতি চান্দগী কুমহৈ লাকপদা সিন্ধি ইচিল-ইনাও পুম্নমকপু ঐহাক্না থমোইনুংদগী য়াইফ-পাউজেল পীজরি।
19 MAR 2026 12:14PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা তোঙান-তোঙানবা মফমশিংদা পাংথোক্লিবা তোঙান-তোঙানবা ত্রেদিস্নেল ন্যু য়্যর ফেস্তিবেলশিংগী থৌরমদা লৈবাক অসিগী মীয়ামদা য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে।
Xকী পোস্তকী পরিং অমদা, শ্রী অমিত শাহনা হায়খি, “কর্নাতকাগী মীয়াম পুম্নমক্তা উগাদিগী য়াইফ-পাউজেল পীজরি। অনৌবা চহীবু তরাম্না ওক্লিবা কুমহৈ অসিনা মীপুম খুদিংমক্কী পুন্সিদা নুংঙাইবা, অপুনবা অমসুং চাউখৎপা পুরকপা ওইরসনু।”
য়ুম্লৈ-কৈরৈ মন্ত্রী শ্রী অমিত শাহনা তেলুগু কম্ম্যুনিতীদা য়াইফ-পাউজেল পীরদুনা হায়খি, “পরাভবা নম সম্বাতসরাগী য়াইফরবা থৌরম অসিদা তেলুগু মীয়াম পুম্নমক্তা উগাদীগী য়াইফ-পাউজেল পীজরি। অনৌবা চহি অসিনা ময়াম পুম্নমক্কী পুন্সিদা শান্তি, অফবা হকশেল অমসুং নুংঙাইবা পুরকপা ওইরসনু হায়না ঐহাক্না থম্মোয় শেংনা থৌনিজরি।”
শ্রী অমিত শাহনা গুদী পদ্ৱাগী মতাংদ পোস্ত অমশু থাংগৎলদুনা মহাক্না হায়খি, “গুদী পদ্ৱাগী য়াইফরবা থৌরম অসিদা লৈবাক অসিগী মীয়াম পুম্নমকপু নুংঙাইবা ফোংদোকচরি! মাইপাকপা, চাউখৎপা অমসুং য়াইফবগী খুদম ওইরিবা থৌরম অসিনা মীপুম খুদিংমক্কী পুন্সিদা অনৌবা ইনর্জী অমসুং ঙমখৈ লৈতবা নুংঙাইবা পুরকপা ওইরসনু। মসি ঐহাক্কী থম্মোয়গী অপাম্বনি।”
নৱরেহগী য়াইফ-পাউজেল পীরদুনা, শ্রী অমিত শাহনা হায়খি, “নৱরেহগী য়াইফরবা থৌরম অসিদা ঐখোয়গী কাশ্মীরী পন্দিৎ ইচিল-ইনাওশিংদা য়াইফ-পাউজেল পীজরি। অনৌবা চহি অসিনা মীপুম খুদিংমক্তা শান্তি, নুংঙাইবা, অফবা হকশেল অমসুং চাউখৎপা পুরকপা ওইরসনু।”
মনিপুরগী মীয়ামদা সাজিবু চৈরাওবা নুমিত্তা য়াইফ-পাউজেল পীরদুনা য়ুম্লৈ-কৈরৈ মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা হায়খি, “মনিপুরগী ঐখোয়গী ইচিল-ইনাওশিংদা সাজিবু চৈরাওবা নুমিত্তা য়াইফ-পাউজেল পীজরি। অনৌবা চহি অসিনা ঐখোয়গী চৎনবীগা লোয়ননা ঐখোয়গী হৌরকফমশিংবু মপাঙ্গল কনখৎহনবা অমসুং পুম্নমকপু নুংঙাইবা অমসুং ৱাত্ত-পাদনা লৈহন্নবা য়াইফ-পাউজেল পীজরি।”
ছেতি চান্দ কুমহৈদা সিন্ধি কম্ম্যুনিতীদা মহাক্কী য়াইফ-পাউজেল পীরদুনা কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ মন্ত্রীনা হায়খি, “ভগবান জুলেলালগী মপোক কুমওন অমসুং ছেতি চান্দ কুমহৈদা সিন্ধি কম্ম্যুনিতীগী ইচিল-ইনাও পুম্নমকপু ঐহাক্না য়াইফ-পাউজেল পীজরি। ভগবান জুলেলালনা পীখিবা ম্যুচেল হার্মোনিগী পাউজেল - হ্যুমেনিতীবু পুম্নমক্কী মথক্তা থম্বা - অসি মীওইবা খুন্নাইগীদমক্তা মতম পুম্নমক্তা পুক্নিং থৌগৎনিংঙাই ওইবা ৱাফম অমা ওইদুনা লৈহৌরগনি। পুম্নমক্কী য়াইফনবগীদমক ঐহাক্না ভগবান জুলেলালদা খুরুমদুনা থৌনিজরি।”

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah, extends greetings on the occasion of Ugadi, Gudi Padwa, Navreh, Sajibu Cheiraoba and Cheti Chand
May Ugadi festival, which welcomes the new year, bring joy, unity, and prosperity to everyone's lives
May Gudi Padwa, a symbol of victory, prosperity, and auspiciousness, bring new energy and boundless joy into everyone's lives
Warm greetings to our Kashmiri Pandit sisters and brothers on the auspicious occasion of Navreh
May Sajibu Cheiraoba strengthen our roots with culture and bless all with happiness and abundance
My heartfelt wishes to all the brothers and sisters of the Sindhi community on the birth anniversary of Bhagwan Jhulelal and the festival of Cheti Chand
19 MAR 2026 12:14PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah extended his warm greetings to the people of the country on the occasion of various traditional New Year festivals being celebrated across different regions.
In a series of posts on X, Shri Amit Shah said,"Heartfelt Ugadi greetings to the entire people of Karnataka. May this festival, which welcomes the new year, bring joy, unity, and prosperity to everyone's lives."
Home Minister Shri Amit Shah also extended greetings to the Telugu community saying, " Heartfelt Ugadi greetings to all Telugu people on this auspicious occasion of Parabhava Nama Samvatsara. I sincerely wish that this new year brings peace, good health, and joy to all your lives."
Shri Amit Shah also posted a message on Gudi Padwa saying, “On the auspicious occasion of Gudi Padwa, the sacred festival of enthusiasm and vitality, heartfelt greetings to all the people of the nation! May this festival, a symbol of victory, prosperity, and auspiciousness, bring new energy and boundless joy into everyone's lives—this is my sincere wish.”
Extending his wishes on Navreh, Shri Amit Shah said, "Warm greetings to our Kashmiri Pandit sisters and brothers on the auspicious occasion of Navreh. May the new year bring peace, happiness, good health, and prosperity to everyone.”
Greeting people of Manipur on Sajibu Cheiraoba, Home Minister Shri Amit Shah said, "Greetings to our sisters and brothers of Manipur on the occasion of Sajibu Cheiraoba. May this new year strengthen our roots with culture and bless all with happiness and abundance."
Extending his wishes to Sindhi community on Cheti Chand festival, Union Home Minister said, “My heartfelt wishes to all the brothers and sisters of the Sindhi community on the birth anniversary of Bhagwan Jhulelal and the festival of Cheti Chand. The messages of mutual harmony that Bhagwan Jhulelal imparted—placing humanity above all else—will forever remain a source of inspiration for human society. I pray to Lord Jhulelal for the well-being of all.”