গৃহ মন্ত্ৰালয়
কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ উগাদি, গুড়ি পাড়ৱা, নৱৰেহ, সাজিবু চেইৰাওবা আৰু চেটি চান্দ উপলক্ষে শুভেচ্ছা জ্ঞাপন
নতুন বছৰক আদৰণি জনোৱা উগাদি উৎসৱে সকলোৰে জীৱনত আনন্দ, একতা আৰু সমৃদ্ধি কঢ়িয়াই আনক
বিজয়, সমৃদ্ধি আৰু সৌভাগ্যৰ প্ৰতীক গুড়ি পাড়ৱাই সকলোৰে জীৱনত নতুন শক্তি আৰু অসীম আনন্দ কঢ়িয়াই আনক
শুভ নৱৰেহ উপলক্ষে আমাৰ কাশ্মীৰী পণ্ডিত ভাতৃ-ভগ্নীসকলক উষ্ম শুভেচ্ছা জনাইছো
ছাজিবু চেইৰাওবাই আমাৰ সংস্কৃতিৰ শিপা শক্তিশালী কৰক আৰু সকলোকে সুখ তথা প্ৰাচুৰ্যতাৰ আশীৰ্বাদ দিয়ক
ভগৱান ঝুলেলালৰ জয়ন্তী আৰু চেটি চান্দ উৎসৱ উপলক্ষে সিন্ধি সম্প্ৰদায়ৰ সকলো ভাই-ভনীলৈ মোৰ আন্তৰিক শুভেচ্ছা জনাইছো
19 MAR 2026 12:14PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে বিভিন্ন অঞ্চলত উদযাপন কৰা পৰম্পৰাগত নৱবৰ্ষ উৎসৱ উপলক্ষে দেশৰ জনসাধাৰণক উষ্ম শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰে।
এক্সৰ এলানি পোষ্টত শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয়, "কৰ্ণাটকৰ জনসাধাৰণক আন্তৰিক উগাদিৰ শুভেচ্ছা জনাইছো। নতুন বছৰক আদৰণি জনোৱা এই উৎসৱে সকলোৰে জীৱনত আনন্দ, একতা আৰু সমৃদ্ধি কঢ়িয়াই আনক।"
গৃহ মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে তেলেগু সম্প্ৰদায়ক শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰি কয়, "পৰভৱ নম সম্বৎসৰ উপলক্ষে সকলো তেলেগু জনসাধাৰণক উগাদিৰ আন্তৰিক শুভেচ্ছা জনাইছো। মই আন্তৰিকতাৰে কামনা কৰোঁ যে এই নৱবৰ্ষই আপোনালোকৰ জীৱনত শান্তি, সুস্বাস্থ্য আৰু আনন্দ কঢ়িয়াই আনিব।"
শ্ৰী অমিত শ্বাহে গুড়ি পড়ৱা উপলক্ষে এটা বাৰ্তা পোষ্ট কৰি কয়, " উৎসাহ আৰু জীৱনীশক্তিৰ পৱিত্ৰ উৎসৱ শুভ গুড়ি পড়ৱা উপলক্ষে দেশৰ সকলো জনসাধাৰণলৈ আন্তৰিক শুভেচ্ছা! বিজয়, সমৃদ্ধি আৰু সৌভাগ্যৰ প্ৰতীক এই উৎসৱে সকলোৰে জীৱনত নতুন শক্তি আৰু অপৰিসীম আনন্দ কঢ়িয়াই আনক-এয়াই মোৰ আন্তৰিক কামনা।"
নৱৰেহ উপলক্ষে শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰি শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয়, " শুভ নৱৰেহ উপলক্ষে আমাৰ কাশ্মীৰী পণ্ডিত ভাতৃ-ভগ্নীসকলক উষ্ম শুভেচ্ছা জনালোঁ। নতুন বছৰটোৱে সকলোৰে বাবে সুখ, শান্তি, সুস্বাস্থ্য আৰু সমৃদ্ধি কঢ়িয়াই আনক।"
ছাজিবু চেইৰাওবা উপলক্ষে মণিপুৰৰ জনসাধাৰণক শুভেচ্ছা জনাই গৃহ মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয়, "ছাজিবু চেইৰাওবা উপলক্ষে মণিপুৰৰ আমাৰ ভাতৃ-ভগ্নীসকলক শুভেচ্ছা জনাইছো। এই নতুন বছৰটোৱে আমাৰ সংস্কৃতিৰ শিপা শক্তিশালী কৰক আৰু সকলোকে সুখ আৰু প্ৰাচুৰ্যতাৰ আশীৰ্বাদ দিয়ক "
চেটি চান্দ উৎসৱত সিন্ধি সম্প্ৰদায়ক শুভেচ্ছা জনাই কেন্দ্ৰীয় গৃহ মন্ত্ৰীয়ে কয়, "ভগৱান ঝুলেলালৰ জয়ন্তী আৰু চেটি চান্দ উৎসৱত সিন্ধি সম্প্ৰদায়ৰ সকলো ভাই-ভনীলৈ মোৰ আন্তৰিক শুভেচ্ছা জনাইছো। ভগৱান ঝুলেলালে প্ৰদান কৰা পাৰস্পৰিক সম্প্ৰীতিৰ বাৰ্তা মানৱ সমাজৰ বাবে চিৰকাল অনুপ্ৰেৰণাৰ উৎস হৈ থাকিব। মই ভগৱান ঝুলেলালক সকলোৰে কল্যাণৰ বাবে প্ৰাৰ্থনা জনাইছো।"

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah, extends greetings on the occasion of Ugadi, Gudi Padwa, Navreh, Sajibu Cheiraoba and Cheti Chand
May Ugadi festival, which welcomes the new year, bring joy, unity, and prosperity to everyone's lives
May Gudi Padwa, a symbol of victory, prosperity, and auspiciousness, bring new energy and boundless joy into everyone's lives
Warm greetings to our Kashmiri Pandit sisters and brothers on the auspicious occasion of Navreh
May Sajibu Cheiraoba strengthen our roots with culture and bless all with happiness and abundance
My heartfelt wishes to all the brothers and sisters of the Sindhi community on the birth anniversary of Bhagwan Jhulelal and the festival of Cheti Chand
19 MAR 2026 12:14PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah extended his warm greetings to the people of the country on the occasion of various traditional New Year festivals being celebrated across different regions.
In a series of posts on X, Shri Amit Shah said,"Heartfelt Ugadi greetings to the entire people of Karnataka. May this festival, which welcomes the new year, bring joy, unity, and prosperity to everyone's lives."
Home Minister Shri Amit Shah also extended greetings to the Telugu community saying, " Heartfelt Ugadi greetings to all Telugu people on this auspicious occasion of Parabhava Nama Samvatsara. I sincerely wish that this new year brings peace, good health, and joy to all your lives."
Shri Amit Shah also posted a message on Gudi Padwa saying, “On the auspicious occasion of Gudi Padwa, the sacred festival of enthusiasm and vitality, heartfelt greetings to all the people of the nation! May this festival, a symbol of victory, prosperity, and auspiciousness, bring new energy and boundless joy into everyone's lives—this is my sincere wish.”
Extending his wishes on Navreh, Shri Amit Shah said, "Warm greetings to our Kashmiri Pandit sisters and brothers on the auspicious occasion of Navreh. May the new year bring peace, happiness, good health, and prosperity to everyone.”
Greeting people of Manipur on Sajibu Cheiraoba, Home Minister Shri Amit Shah said, "Greetings to our sisters and brothers of Manipur on the occasion of Sajibu Cheiraoba. May this new year strengthen our roots with culture and bless all with happiness and abundance."
Extending his wishes to Sindhi community on Cheti Chand festival, Union Home Minister said, “My heartfelt wishes to all the brothers and sisters of the Sindhi community on the birth anniversary of Bhagwan Jhulelal and the festival of Cheti Chand. The messages of mutual harmony that Bhagwan Jhulelal imparted—placing humanity above all else—will forever remain a source of inspiration for human society. I pray to Lord Jhulelal for the well-being of all.”