প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা য়ু.এ.ই.গী রাস্ত্রপতিগা ৱারী শাখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা ইদকী য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে অমসুং নোংচুপ এসিয়াদা হৌজিক ওইরিবা ফীভমগী মতাংদা খন্নখ্রে
17 MAR 2026 10:38PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রীনা য়ু.এ.ই.গী রাস্ত্রপতি হিস এক্সেলেন্সী শেখ মোহমদ বিন জায়েদ অল নাহয়ানগা ৱারী শাখ্রে অমসুং ইদকী য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে। প্রধান মন্ত্রী মোদী অমসুং রাস্ত্রপতিনা নোংচুপ এসিয়াগী হৌজিক ওইরিবা ফিভমগী মতাংদা খন্ন-নৈনখি। প্রধান মন্ত্রীনা অমুক্কা হন্না য়ু.এ.ই.দা মীওই কয়াগী পুন্সি মাংহনখিবা অমসুং সিবিলিয়ন ইনফ্রাস্ত্রকচরদা অশোক-অপন অমাং-অতা কয়া থোকহনখিবা লান্দাবা খুদিংমক ভারতনা অকনবা মওংদা য়ানিংদবা ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রী অমসুং য়ু.এ.ই.গী রাস্ত্রপতিনা স্ত্রেত ওফ হোর্মুজ ফাওদুনা চৎপদা অসোই-অঙাম য়াওহনদনা সেফ অমসুং অথিংবা-অপনবা লৈতনা কোম্না নেভিগেসন তৌবগী মরুওইবগী মতাংদা য়ানখি। লমদম অসিদা শান্তি লৈবা, অসোই-অঙাম য়াওদবা অমসুং তংদু-লৈতাবা অথুবা মতমদা অমুক হন্না লৈহন্নবা লৈবাক অনিমক্না পুন্না থবক তৌমিন্নগনি হায়না শ্রী মোদীনা অকনবা ৱাফম থমখি।
প্রধান মন্ত্রীনা Xতা অসুম্না ইখি;
“ঐহাক্কী ইচিল-ইনাও হিস এক্সেলেন্সী শেখ মোহমদ বিন জায়েদ অল নাহিয়ান, য়ু.এ.ই.গী রাস্ত্রপতিগা ৱারি শানখ্রে অমসুং ইদকী য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে।
ঐখোয়না নোংচুপ এসিয়াগী হৌজিক ওইরিবা ফিভমগী মতাংদা খন্নখি। মীওই কয়াগী পুন্সি মাংহনখিবা অমসুং সিবিলিয়ন ইনফ্রাস্ত্রকচরদা মাং-তাকহনখিবা য়ু.এ.ই.দা চত্থখিবা এতেক খুদিংমক ভারতনা অকনবা মওংদা য়ানিংদবা ফোঙদোক্লি হায়না অমুক্কা হন্না ফোংদোকখি।
স্ত্রেত ওফ হোর্মুজ ফাওদুনা চৎপদা অসোই-অঙাম য়াওহনদনা সেফ অমসুং অথিংবা-অপনবা লৈতনা কোম্না নেভিগেসন তৌবগী মরুওইবগী মতাংদা য়ানখি।
ঐখোয়না লমদম অসিদা শান্তি লৈবা, অসোই-অঙাম য়াওদবা অমসুং তংদু-লৈতাবা অথুবা মতমদা অমুক হন্না লৈহন্নবা মখাতানা পুন্না থবক তৌমিন্নখিগনি।”

Prime Minister's Office
Prime Minister Speaks with UAE President
PM Conveys Eid Greetings and Discusses current Situation in West Asia
17 MAR 2026 10:38PM by PIB Delhi
The Prime Minister spoke with HH Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan, President of the UAE, and conveyed advance Eid greetings. PM Modi and the President discussed the current situation in West Asia. The Prime Minister reiterated India’s strong condemnation of all attacks on the UAE that have resulted in loss of innocent lives and damage to civilian infrastructure.
​The Prime Minister and the UAE President agreed on the importance of ensuring safe and free navigation through the Strait of Hormuz. Shri Modi emphasized that both nations will continue to work together for the early restoration of peace, security, and stability in the region.
The Prime Minister wrote on X;
"Spoke with my brother HH Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan, President of the UAE and conveyed advance Eid greetings.
We discussed the current situation in West Asia. Reiterated India’s strong condemnation of all attacks on the UAE that have resulted in loss of innocent lives and damage to civilian infrastructure.
We agreed on the importance of ensuring safe and free navigation through the Strait of Hormuz.
We will continue to work together for the early restoration of peace, security and stability in the region."