Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurates, dedicates to the nation, lays the foundation stone and flags off multiple development projects worth around ₹5,650 crore in Tiruchirappalli, Tamil Nadu
These projects about Infrastructure for clean energy, Petroleum-related manufacturing , Highways, railways and rural roads will boost energy access , connectivity and create thousands of jobs for the youth of Tamil Nadu: PM
Today Indian Oil Corporation’s Lube Blending Plant in Chennai is being dedicated to the nation ,this is one of the world’s largest facilities of its kind: PM
We are inaugurating rural roads today that span three hundred and seventy kilometres, Overall each road lifts the rural economy and increases Ease of Living: PM
Several new train services are being flagged off ,these will increase tourism, boost the local economy and create many jobs for the youth: PM
Our goal is to create a developed Tamil Nadu for a Developed India: PM
11 MAR 2026 7:03PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today visited the historic city of Trichy to launch a series of transformative developmental projects aimed at bolstering the infrastructure and economy of Tamil Nadu. Totaling an investment of five thousand six hundred crore rupees, these initiatives span clean energy, petroleum related manufacturing, and enhanced multi-modal connectivity through highways, railways, and rural roads. Addressing the gathering, the Prime Minister emphasized , “these projects will boost energy access, connectivity, and create thousands of jobs for the youth of Tamil Nadu.”
Focusing on sustainable energy, the Prime Minister laid the foundation stone for Bharat Petroleum’s City Gas Distribution (CGD) network. This ₹3,700 crore project is set to transform the Nilgiris and Erode districts by providing Piped Natural Gas (PNG) to nearly nine lakh families and numerous commercial entities. Highlighting the environmental benefits, Shri Modi noted “The positive environmental impact of this project over just eight years will be similar to the planting of four crore trees.”
The Prime Minister remarked that the dedication of the Indian Oil Corporation’s Lube Blending Plant in Chennai to the nation is a significant move to strengthen the ‘Make in India’ initiative. PM Modi highlighted that as one of the largest facilities of its kind globally, the plant is designed to meet the high demands of various industries within and outside the state. “The increase in local production of lubricants also reduces imports and saves money for the nation”, noted Shri Modi.
The Prime Minister also underscored the importance of rural connectivity by inaugurating 370 kilometres of rural roads constructed under the Pradhan Mantri Gram Sadak Yojana. These roads are expected to provide villagers with better access to healthcare, education, and markets, thereby integrating the rural economy with the mainstream. On this development, the Prime Minister stated ,” Each road lifts the rural economy and increases Ease of Living.
Reflecting on the cultural heritage of the region, the Prime Minister announced a new highway bypass project at Gangaikonda Cholapuram. The project aims to protect the UNESCO recognized grand temple built by Emperor Rajendra Chola by diverting heavy traffic away from the sacred site, ensuring the safety of both the monument and its visitors. Regarding the new infrastructure, Shri Modi said, “ This means better safety for everyone.”
Concluding his address, the Prime Minister highlighted the rapid modernization of the state's transport sector, following the recent modernization and redevelopment of eight stations under the Amrit Bharat programme. New train services were flagged off today, linking key locations such as Nagercoil, Coimbatore, Rameshwaram, Tirunelveli, Mayiladuthurai, Karaikkudi with other regions to foster tourism and local trade. Reaffirming his vision for the state's future, Shri Modi remarked, “ We are working day and night for the state’s progress and we will continue to do so.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা তমিল নাদুগী তিরুচিরাপ্পল্লিদা চাওরাক্না লুপা করোর ৫,৬৫০গী মশিং য়াম্লবা চাওখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং জাতিদা কত্থোক্তুনা উরেপ-উয়ুং তমখ্রে অমসুং ফ্লেগ ওফ তৌখ্রে
ক্লিন ইনর্জীগীদমক ইনফ্রাস্ত্রকচর, পেত্রোলিয়মগা মরি লৈনবা মেন্যুফেকচরিং , হায়ৱে, রেলৱে অমসুং খুঙ্গংগী লম্বিশিংগী মতাংদা প্রোজেক্তশিং অসিনা ইনর্জি ফংহল্লগনি, কনেক্তিবিতি হেঙ্গৎহল্লগনি অমসুং তমিল নাদুগী নহাশিংদা থবক লিশিং কয়া পিরগনি: পি.এম.
ঙসি চেন্নাইদা লৈবা ইন্দিয়ন ওইল কোরপোরেসনগী ল্যুব ব্লেন্দিং প্লান্ত অসি জাতিগীদমক কত্থোক্লি, মসি মখল অসিগী মালেমগী খ্বাইদগী চাওবা খুদোংচাবশিংগী মনুংদা অমনি: পি.এম.
ঐখোয়না ঙসি কিলোমিতর চহুমগা হুম্ফুতরা শাংবা খুঙ্গংগী লম্বিশিং শঙ্গারি, অপুনবা ওইনা লম্বি খুদিংমক্না খুঙ্গংগী শেন্মীৎলোন হেনগৎহল্লি অমসুং ইজ ওফ লিভিং হেনগৎহল্লি: পি.এম.
অনৌবা ত্রেন সর্ভিস কয়া অমা ফ্লেগ ওফ তৌরি ,মসিনা তুরিজম হেনগৎহনগনি, লোকেল ইকোনোমি হেঙ্গৎহল্লগনি অমসুং নহারোলশিংদা থবক কয়া পিরগনি: পি.এম.
ঐখোয়গী পান্দমদী চাওখৎলবা ভারত অমগীদমক চাওখৎপা তামিল নাদু অমা শেমগৎপনি: পি.এম.
11 MAR 2026 7:03PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি তমিল নাদুগী ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং ইকোনোমি হেঙ্গৎহন্নবা পান্দম থম্লিবা ত্রান্সফোর্মেতিব দীবেলপমেন্ত প্রোজেক্ত কয়া অমা হৌদোক্নবা পুৱারি ওইরবা সহর তৃচিদা লাকখ্রে। পুন্না লুপা করোর লিশিং মঙাগা চাতরুক থাদদুনা পায়খৎলিবা থৌরাংশিং অসিনা ক্লিন ইনর্জী, পেত্রোলিয়মগা মরি লৈনবা মেন্যুফেকচরিং, অমসুং হায়ৱে, রেলৱে, অমসুং খুঙ্গংগী লম্বিশিংগী খুৎথাংদা মল্তি-মোদল ​​কনেক্তিবিতি হেনগৎহনবা অসিনচিংবা য়াওরি। মীয়াম তিনখিবা অদুদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা অকনবা ৱাফম থমখি , “প্রোজেক্তশিং অসিনা ইনর্জী ফংহনবা, কনেক্তিবিতি হেঙ্গৎহল্লগনি, অমসুং তামিল নাদুগী নহাশিংদা থবক লিশিং কয়া পিরগনি।”
সস্তেনেবল ইনর্জীদা মীৎয়েং থমদুনা প্রধান মন্ত্রীনা ভারত পেত্রোলিয়মগী সিতি গ্যাস দিস্ত্রিব্যুসন (সি.জি.দি.) নেতৱর্ক্কী য়ুম্ফম থোনখি। লুপা করোর ৩৭০০গী প্রোজেক্ত অসিনা চাওরাক্না ইমুং লাখ অনি অমসুং কম্মর্সিএল এন্তিতি কয়াদা পাইপ নেচরেল গ্যাস (পি.এন.জি.) ফংহনদুনা নিলগীরিশ অমসুং ইরোদা জিলাশিং হোংদোকনবা শেম শারি। অকোয়বগী ফিবমগী কাননবশিং অদু ফোঙদোক্লদুনা শ্রী মোদীনা নোত তৌখি “খুদম ওইনা চহি ৮গী মনুংদা প্রোজেক্ত অসিগী পোজিতিব ওইবা অকোয়বগী ফিবমগী ইম্পেক্ত অসি উ ক্রোর মরি থাবগা মান্নগনি।”
প্রধান মন্ত্রীনা চেন্নাইদা লৈবা ইন্দিয়ন ওইল কোরপোরেসনগী ল্যুব ব্লেন্দিং প্লান্ত অসি জাতিগীদমক কত্থোকপা অসি ‘মেক ইন ইন্দিয়া’ ইনিসিয়েতিব মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা মরু ওইবা খোঙথাং অমনি হায়না ফোঙদোকখি। পি.এম.মোদীনা পনখি মদুদি মালেমগী ওইনা মখল অসিগী খ্বাইদগী চাওবা খুদোংচাবশিংগী মনুংদা অমা ওইনা প্লান্ত অসি রাজ্য অসিগী মনুং অমসুং মপান্দা তোঙান তোঙানবা ইনদস্ত্রিশিংগী অৱাংবা দীমান্দশিং ফংহননবা দীজাইন তৌবনি। শ্রী মোদীনা নোৎ তৌখি, “লুব্রিকেন্তশিংগী লোকেল প্রদক্সন হেনগৎলকপনা মপান্দগী পুশিল্লকপসু হন্থহল্লি অমসুং জাতিগীদমক শেন কনবা ঙমহল্লি।”
প্রধান মন্ত্রী গ্রাম সরক য়োজনাগী মখাদা শাবা কিলোমিতর ৩৭০ শাংবা খুঙ্গংগী লম্বিশিং শঙ্গাদুনা খুঙ্গংগী কনেক্তিবিতিগী মরুওইবা অদুসু প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি। লম্বিশিং অসিনা খুঙ্গংগী মীওইশিংদা হেল্থকেয়র, এজুকেসন, অমসুং কৈথেলশিংদা হেন্না ফবা খুদোংচাবা ফংহনগনি, মদুনা খুঙ্গংগী শেন্মীৎলোন অসি মেনস্ত্রীমগা পুনশিন্নহনগনি হায়না থাজরি। মসিগী চাওখৎ-থৌরাং অসিগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, “ লম্বি খুদিংমক্না খুঙ্গংগী শেন্মীৎলোন হেনগৎহল্লি অমসুং ইজ ওফ লিভিং হেনগৎহল্লি।”
লমদম অসিগী কলচরেল হেরিতেজগী মতাংদা ৱাখল তাহন্দুনা প্রধান মন্ত্রীনা গঙ্গাইকোন্দা চোলাপুরমদা অনৌবা হায়ৱে বাইপাস প্রোজেক্ত অমা লাওথোকখ্রে। প্রোজেক্ত অসিনা নিংথৌরেল রাজেন্দ্র চোলানা শাখিবা য়ুনেস্কোগী শকখঙলবা অচৌবা লাইশঙ অসি শেংলবা মফম অসিদগী য়াম্না লাপনা চত্থোক-চৎশিন তৌদুনা ঙাকথোক্নবা পান্দম থম্লি, মসিনা মীতম অসি অমসুং মসিগী ভিজিতরশিং অনিমক্কী শোই-ঙামদবা শোয়দনা ফংহনগনি। অনৌবা ইনফ্রাস্ত্রকচরগী মতাংদা শ্রী মোদীনা হায়খি, “ মসিনা মীপুম খুদিংমক্কী হেন্না ফবা শোই-ঙামদবা হায়বনি।”
মহাক্কী ৱারোল লোয়শিনবদা প্রধান মন্ত্রীনা হন্দক্তা অমৃত ভারত প্রোগ্রামগী মখাদা স্তেসন ৮ মোদর্নাইজেসন অমসুং রিদিভেলপমেন্তকি মতুং ইননা রাজ্য অসিগী ত্রান্সপোর্ত সেক্তর য়াম্না থুনা মোদর্নাইজেসন তৌবগী মতাংদা পনখি। ঙসি অনৌবা ত্রেন সর্ভিসশিং ফ্লেগ ওফ তৌখ্রে, মসিনা তুরিজম অমসুং লোকেল ত্রেদ য়োকখৎনবা নাগেরকোইল, কোইম্বাতোর, রামেস্বরম, তিরুনেলভেলি, মায়িলাদুথুরাই, করাইক্কুদিগুম্বা মরুওইবা মফমশিংবু অতোপ্পা লমদমশিংগা শম্নহল্লে। রাজ্য অসিগী তুংলমচৎকীদমক মহাক্কী মীৎয়েং অদু অমুক হন্না ফোঙদোক্লদুনা শ্রী মোদীনা ফোঙদোকখি, “ রাজ্য অসিগী খুমাং চাউশিন্নবগীদমক ঐখোয়না অহিং-নুংথিল থবক তৌরি অমসুং মখা তানা থবক তৌগনি।“