Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurates, dedicates to the nation, lays the foundation stone and flags off multiple development projects worth around ₹5,650 crore in Tiruchirappalli, Tamil Nadu
These projects about Infrastructure for clean energy, Petroleum-related manufacturing , Highways, railways and rural roads will boost energy access , connectivity and create thousands of jobs for the youth of Tamil Nadu: PM
Today Indian Oil Corporation’s Lube Blending Plant in Chennai is being dedicated to the nation ,this is one of the world’s largest facilities of its kind: PM
We are inaugurating rural roads today that span three hundred and seventy kilometres, Overall each road lifts the rural economy and increases Ease of Living: PM
Several new train services are being flagged off ,these will increase tourism, boost the local economy and create many jobs for the youth: PM
Our goal is to create a developed Tamil Nadu for a Developed India: PM
11 MAR 2026 7:03PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today visited the historic city of Trichy to launch a series of transformative developmental projects aimed at bolstering the infrastructure and economy of Tamil Nadu. Totaling an investment of five thousand six hundred crore rupees, these initiatives span clean energy, petroleum related manufacturing, and enhanced multi-modal connectivity through highways, railways, and rural roads. Addressing the gathering, the Prime Minister emphasized , “these projects will boost energy access, connectivity, and create thousands of jobs for the youth of Tamil Nadu.”
Focusing on sustainable energy, the Prime Minister laid the foundation stone for Bharat Petroleum’s City Gas Distribution (CGD) network. This ₹3,700 crore project is set to transform the Nilgiris and Erode districts by providing Piped Natural Gas (PNG) to nearly nine lakh families and numerous commercial entities. Highlighting the environmental benefits, Shri Modi noted “The positive environmental impact of this project over just eight years will be similar to the planting of four crore trees.”
The Prime Minister remarked that the dedication of the Indian Oil Corporation’s Lube Blending Plant in Chennai to the nation is a significant move to strengthen the ‘Make in India’ initiative. PM Modi highlighted that as one of the largest facilities of its kind globally, the plant is designed to meet the high demands of various industries within and outside the state. “The increase in local production of lubricants also reduces imports and saves money for the nation”, noted Shri Modi.
The Prime Minister also underscored the importance of rural connectivity by inaugurating 370 kilometres of rural roads constructed under the Pradhan Mantri Gram Sadak Yojana. These roads are expected to provide villagers with better access to healthcare, education, and markets, thereby integrating the rural economy with the mainstream. On this development, the Prime Minister stated ,” Each road lifts the rural economy and increases Ease of Living.
Reflecting on the cultural heritage of the region, the Prime Minister announced a new highway bypass project at Gangaikonda Cholapuram. The project aims to protect the UNESCO recognized grand temple built by Emperor Rajendra Chola by diverting heavy traffic away from the sacred site, ensuring the safety of both the monument and its visitors. Regarding the new infrastructure, Shri Modi said, “ This means better safety for everyone.”
Concluding his address, the Prime Minister highlighted the rapid modernization of the state's transport sector, following the recent modernization and redevelopment of eight stations under the Amrit Bharat programme. New train services were flagged off today, linking key locations such as Nagercoil, Coimbatore, Rameshwaram, Tirunelveli, Mayiladuthurai, Karaikkudi with other regions to foster tourism and local trade. Reaffirming his vision for the state's future, Shri Modi remarked, “ We are working day and night for the state’s progress and we will continue to do so.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ତାମିଲନାଡୁର ତିରୁଚିରାପଲ୍ଲିରେ ପତାକା ଦେଖାଇ ପ୍ରାୟ ୫,୬୫୦ କୋଟି ଟଙ୍କାର ବହୁବିଧ ଉନ୍ନୟନମୂଳକ ପ୍ରକଳ୍ପର ଉଦଘାଟନ ଓ ଶିଳାନ୍ୟାସ କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ
11 MAR 2026 7:03PM by PIB Bhubaneswar
• ସ୍ୱଚ୍ଛ ଶକ୍ତି ପାଇଁ ଭିତ୍ତିଭୂମି, ପେଟ୍ରୋଲିୟମ ଉତ୍ପାଦନ, ରାଜପଥ, ରେଳପଥ ଓ ଗ୍ରାମୀଣ ସଡକ ସମ୍ପର୍କିତ ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପଗୁଡ଼ିକ ତାମିଲନାଡୁର ଯୁବବର୍ଗଙ୍କ ନିମନ୍ତେ ଶକ୍ତି ଉପଲବ୍ଧତା, ସଂଯୋଗୀକରଣକୁ ବ୍ୟାପକ ଏବଂ ହଜାର ହଜାର ନିଯୁକ୍ତି ସୃଷ୍ଟି କରିବ: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
• ଚେନ୍ନାଇରେ ଆଜି ଇଣ୍ଡିଆନ ଅଏଲ କର୍ପୋରେସନର ଲୁବ୍ ବ୍ଲେଣ୍ଡିଂ ପ୍ଲାଣ୍ଟକୁ ଦେଶ ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ସମର୍ପଣ କରାଯାଉଛି, ଯାହା ବିଶ୍ୱର ସବୁଠାରୁ ବଡ଼ ସୁବିଧା ମଧ୍ୟରୁ ଗୋଟିଏ: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
• ଆମେ ଆଜି ୩୭୦ କିଲୋମିଟର ଲମ୍ବା ଗ୍ରାମୀଣ ସଡକର ଉଦଘାଟନ କରୁଛୁ, ସମ୍ପ୍ରତି ପ୍ରତ୍ୟେକ ସଡକ ଗ୍ରାମୀଣ ଅର୍ଥନୀତିକୁ ସୁଦୃଢ କରିଥାଏ ଏବଂ ଜୀବନଧାରଣର ସହଜତା ବୃଦ୍ଧି କରେ: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
• କେତେକ ନୂତନ ଟ୍ରେନ୍ ସେବାର ମଧ୍ୟ ଶୁଭାରମ୍ଭ କରାଯାଉଛି, ଏହା ରାଜ୍ୟରେ ପର୍ଯ୍ୟଟନ ବୃଦ୍ଧି, ସ୍ଥାନୀୟ ଅର୍ଥନୀତିକୁ ସୁଦୃଢ ଏବଂ ଯୁବକମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଅନେକ ନିଯୁକ୍ତି ସୃଷ୍ଟି କରିବ: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
• ବିକଶିତ ଭାରତ ପାଇଁ ବିକଶିତ ତାମିଲନାଡୁ ସୃଷ୍ଟି କରିବା ଆମର ଲକ୍ଷ୍ୟ: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଐତିହାସିକ ନଗରୀ ତ୍ରିଚି (ତିରୁଚିରାପଲ୍ଲି) ଗସ୍ତ କରି ତାମିଲନାଡୁର ଭିତ୍ତିଭୂମି ଓ ଅର୍ଥନୀତିକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ଶୃଙ୍ଖଳାବଦ୍ଧ ପରିବର୍ତ୍ତନଶୀଳ ବିକାଶମୂଳକ ପ୍ରକଳ୍ପର ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିଛନ୍ତି। ମୋଟ ପାଞ୍ଚ ହଜାର ଛଅ ଶହ କୋଟି ଟଙ୍କାର ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପଗୁଡ଼ିକ ସ୍ୱଚ୍ଛ ଶକ୍ତି, ପେଟ୍ରୋଲିୟମ ସମ୍ପର୍କିତ ଉତ୍ପାଦନ ଓ ରାଜପଥ, ରେଳପଥ ଏବଂ ଗ୍ରାମୀଣ ସଡକ ମାଧ୍ୟମରେ ଉନ୍ନତ ବହୁମୁଖୀ ସଂଯୋଗ ସୃଷ୍ଟି ଉପରେ କେନ୍ଦ୍ରିତ। ସମାବେଶକୁ ସମ୍ବୋଧନ କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି, "ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପଗୁଡ଼ିକ ଶକ୍ତି ଉପଲବ୍ଧତା, ସଂଯୋଗୀକରଣକୁ ସୁଦୃଢ଼ ଏବଂ ତାମିଲନାଡୁର ଯୁବକମାନଙ୍କ ପାଇଁ ହଜାର ହଜାର ନିଯୁକ୍ତି ସୁଯୋଗ ସୃଷ୍ଟି କରିବ।"
ସ୍ଥାୟୀ ଶକ୍ତି ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେଇ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଭାରତ ପେଟ୍ରୋଲିୟମର ସିଟି ଗ୍ୟାସ ଡିଷ୍ଟ୍ରିବ୍ୟୁସନ୍‌ (ସିଜିଡି) ନେଟୱର୍କର ଭିତ୍ତିପ୍ରସ୍ତର ସ୍ଥାପନ କରିଛନ୍ତି। ୩,୭୦୦ କୋଟି ଟଙ୍କାର ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପ ନୀଳଗିରି ଓ ଇରୋଡ୍ ଜିଲ୍ଲାରେ ପରିବର୍ତ୍ତନ ଆଣିବାକୁ ଯାଉଛି, ଯାହା ମାଧ୍ୟମରେ ପ୍ରାୟ ନଅ ଲକ୍ଷ ପରିବାର ଏବଂ ଅନେକ ବାଣିଜ୍ୟିକ ସଂସ୍ଥାକୁ ପାଇପ୍ ନ୍ୟାଚୁରାଲ୍ ଗ୍ୟାସ୍ (ପିଏନ୍‌ଜି) ସୁବିଧା ମିଳିବ। ପରିବେଶଗତ ଲାଭ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରି, ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି ଯେ, "ମାତ୍ର ଆଠ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପର ସକାରାତ୍ମକ ପରିବେଶଗତ ପ୍ରଭାବ ପ୍ରାୟ ଚାରି କୋଟି ଗଛ ଲଗାଇବା ସହିତ ସମାନ ହେବ।"
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଚେନ୍ନାଇରେ ଇଣ୍ଡିଆନ୍ ଅଏଲ୍ କର୍ପୋରେସନର ଲୁବ୍ ବ୍ଲେଣ୍ଡିଂ ପ୍ଲାଣ୍ଟକୁ ଦେଶ ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ସମର୍ପଣ କରିବା 'ମେକ୍ ଇନ୍ ଇଣ୍ଡିଆ' ପଦକ୍ଷେପକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା ଦିଗରେ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପଦକ୍ଷେପ। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି ଯେ, ଏହା ବିଶ୍ୱର ସର୍ବବୃହତ ସୁବିଧା ଗୁଡ଼ିକ ମଧ୍ୟରୁ ଗୋଟିଏ ଏବଂ ଏହି ପ୍ଲାଣ୍ଟ ରାଜ୍ୟ ଭିତରେ ଓ ବାହାରେ ବିଭିନ୍ନ ଶିଳ୍ପର ଆବଶ୍ୟକୀୟ ଚାହିଦା ପୂରଣ କରିବା ପାଇଁ ଡିଜାଇନ୍ କରାଯାଇଛି। “ଲୁବ୍ରିକେଣ୍ଟର ସ୍ଥାନୀୟ ଉତ୍ପାଦନ ବୃଦ୍ଧି ପାଇବାରୁ ଆମଦାନି ହ୍ରାସ ପାଇବ ଏବଂ ଦେଶର ଅର୍ଥ ସଞ୍ଚୟ ହେବ,” ବୋଲି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗ୍ରାମୀଣ ସଂଯୋଗର ଗୁରୁତ୍ୱକୁ ଉଲ୍ଲେଖ କରି ପିଏମ୍‌ ଗ୍ରାମ ସଡକ ଯୋଜନା ଅଧୀନରେ ନିର୍ମିତ ୩୭୦ କିଲୋମିଟର ଗ୍ରାମୀଣ ସଡକର ଉଦ୍‌ଘାଟନ କରିଥିଲେ। ଏହି ସଡକଗୁଡ଼ିକ ମାଧ୍ୟମରେ ଗ୍ରାମବାସୀମାନେ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା, ଶିକ୍ଷା ଓ ବଜାରକୁ ଉନ୍ନତ ପ୍ରବେଶ ପାଇବେ, ଯାହା ଗ୍ରାମୀଣ ଅର୍ଥନୀତିକୁ ମୁଖ୍ୟ ଧାରା ସହିତ ସଂଯୋଗ କରିବ। ଏହି ବିକାଶ ସମ୍ପର୍କରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି, "ପ୍ରତ୍ୟେକ ସଡ଼କ ଗ୍ରାମୀଣ ଅର୍ଥନୀତିକୁ ଉନ୍ନତ କରେ ଏବଂ ଜୀବନଧାରଣର ସହଜତା ବୃଦ୍ଧି କରିଥାଏ।"
ଏହି ଅଞ୍ଚଳର ସାଂସ୍କୃତିକ ଐତିହ୍ୟକୁ ସ୍ମରଣ କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗଙ୍ଗେଇକୋଣ୍ଡା ଚୋଲାପୁରମରେ ଏକ ନୂତନ ରାଜପଥ ବାଇପାସ୍ ପ୍ରକଳ୍ପ ଘୋଷଣା କରିଛନ୍ତି। ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପର ଲକ୍ଷ୍ୟ ହେଉଛି ସମ୍ରାଟ ରାଜେନ୍ଦ୍ର ଚୋଳଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ନିର୍ମିତ ୟୁନେସ୍କୋ ସ୍ୱୀକୃତିପ୍ରାପ୍ତ ଭବ୍ୟ ମନ୍ଦିରକୁ ସୁରକ୍ଷା ଦେବା ପାଇଁ ଭାରୀ ଯାତାୟାତକୁ ପବିତ୍ର ସ୍ଥଳରୁ ଅନ୍ୟ ଦିଗକୁ ଘୁଞ୍ଚାଇବା, ଯାହାଦ୍ୱାରା ସ୍ମାରକୀ ଏବଂ ଏହାର ପର୍ଯ୍ୟଟକମାନଙ୍କ ସୁରକ୍ଷା ନିଶ୍ଚିତ ହେବ। ନୂତନ ଭିତ୍ତିଭୂମି ସମ୍ପର୍କରେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି, "ଏହାର ଅର୍ଥ ହେଉଛି ସମସ୍ତଙ୍କ ପାଇଁ ଉତ୍ତମ ସୁରକ୍ଷା।"
ଅଭିଭାଷଣ ଶେଷରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଅମୃତ ଭାରତ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଅଧୀନରେ ଆଠଟି ଷ୍ଟେସନର ସମ୍ପ୍ରତି ଆଧୁନିକୀକରଣ ଏବଂ ପୁନଃବିକାଶ ହେବା ପରେ ରାଜ୍ୟର ପରିବହନ କ୍ଷେତ୍ରର ଦ୍ରୁତ ଆଧୁନିକୀକରଣ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଛନ୍ତି। ଆଜି ନୂତନ ଟ୍ରେନ୍ ସେବାକୁ ପତାକା ଦେଖାଇ ଶୁଭାରମ୍ଭ କରାଯାଇଛି, ଯାହା ନାଗରକୋଇଲ୍, କୋଏମ୍ବାଟୁର, ରାମେଶ୍ୱରମ୍, ତିରୁନେଲଭେଲି, ମାୟିଲାଦୁଥୁରାଇ, କରାଇକୁଡି ଭଳି ପ୍ରମୁଖ ସ୍ଥାନଗୁଡ଼ିକୁ ଅନ୍ୟ ଅଞ୍ଚଳ ସହିତ ସଂଯୋଗ କରି ପର୍ଯ୍ୟଟନ ଏବଂ ସ୍ଥାନୀୟ ବାଣିଜ୍ୟକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବ। ରାଜ୍ୟର ଭବିଷ୍ୟତ ସମ୍ପର୍କରେ ତାଙ୍କର ଦୃଷ୍ଟିକୋଣକୁ ପୁନର୍ବାର ଦୃଢ଼ କରି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ମନ୍ତବ୍ୟ ଦେଇଛନ୍ତି, “ରାଜ୍ୟର ଉନ୍ନତି ପାଇଁ ଆମେ ଦିନରାତି କାମ କରୁଛୁ ଏବଂ ଏହାକୁ ଆଗାମୀ ଦିନରେ ମଧ୍ୟ ଜାରି ରଖିବୁ।”