প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে নেপালত সফল আৰু শান্তিপূৰ্ণভাৱে নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত হোৱাত জনসাধাৰণ আৰু চৰকাৰক অভিনন্দন জনায়
07 MAR 2026 5:15PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে নেপালত সফল আৰু শান্তিপূৰ্ণভাৱে নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত হোৱাত দেশখনৰ জনসাধাৰণ তথা চৰকাৰক অভিনন্দন জনাইছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে নেপালৰ জনসাধাৰণে নিজস্ব গণতান্ত্ৰিক অধিকাৰক পৰম উদ্যমেৰে সাব্যস্ত কৰাটো উৎসাহজনক কথা। তেওঁ এই সফল নিৰ্বাচনক নেপালৰ গণতান্ত্ৰিক যাত্ৰাৰ এক ঐতিহাসিক মাইলৰ খুঁটি আৰু গৌৰৱৰ মুহূৰ্ত বুলি অভিহিত কৰে।
শ্ৰী মোদীয়ে আৰু কয় যে এক ঘনিষ্ঠ বন্ধু আৰু প্ৰতিবেশী হিচাপে ভাৰত নেপালৰ জনসাধাৰণ আৰু নতুন চৰকাৰৰ সৈতে ঘনিষ্ঠভাৱে কাম কৰি উমৈহতীয়া শান্তি, প্ৰগতি আৰু সমৃদ্ধিৰ নতুন শিখৰত উপনীত হোৱাৰ অংগীকাৰত অটল হৈ আছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এক্স-ত এইদৰে লিখিছে;
“মই নেপালত সফল আৰু শান্তিপূৰ্ণভাৱে নিৰ্বাচন অনুষ্ঠিত হোৱাত দেশখনৰ জনসাধাৰণ তথা চৰকাৰক অভিনন্দন জনাইছো। মোৰ নেপালী ভাই-ভনীসকলে নিজস্ব গণতান্ত্ৰিক অধিকাৰক পৰম উদ্যমেৰে সাব্যস্ত কৰাটো উৎসাহজনক কথা।
এই সফল নিৰ্বাচন নেপালৰ গণতান্ত্ৰিক যাত্ৰাৰ এক ঐতিহাসিক মাইলৰ খুঁটি আৰু গৌৰৱৰ মুহূৰ্ত।
এক ঘনিষ্ঠ বন্ধু আৰু প্ৰতিবেশী হিচাপে ভাৰত নেপালৰ জনসাধাৰণ আৰু নতুন চৰকাৰৰ সৈতে ঘনিষ্ঠভাৱে কাম কৰি উমৈহতীয়া শান্তি, প্ৰগতি আৰু সমৃদ্ধিৰ নতুন শিখৰত উপনীত হোৱাৰ অংগীকাৰত অটল হৈ আছে।”

Prime Minister's Office
Prime Minister congratulates people and Government of Nepal on successful and peaceful conduct of elections
07 MAR 2026 5:15PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, has congratulated the people and Government of Nepal on the successful and peaceful conduct of elections in the country.
The Prime Minister said that it is heartening to see the people of Nepal exercise their democratic rights with great enthusiasm. He described the successful elections as a historic milestone and a proud moment in Nepal’s democratic journey.
Shri Modi further noted that as a close friend and neighbour, India remains steadfast in its commitment to working closely with the people of Nepal and the new Government to scale new heights of shared peace, progress and prosperity.
The Prime Minister wrote on X;
“I warmly congratulate the people and Government of Nepal on the successful and peaceful conduct of elections. It is heartening to see my Nepali sisters and brothers exercise their democratic rights so vibrantly.
This historic milestone is a proud moment in Nepal’s democratic journey.
As a close friend and neighbour, India remains steadfast in its commitment to working closely with the people of Nepal and their new Government to scale new heights of shared peace, progress and prosperity.”