গৃহ মন্ত্ৰালয়
কেন্দ্ৰীয় গৃহ আৰু সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে জন ঔষধি দিৱস, ২০২৬ উপলক্ষে প্ৰধানমন্ত্ৰী ভাৰতীয় জন ঔষধি যোজনাৰ (PMBJP) সমূহ হিতাধিকাৰীলৈ আন্তৰিক শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰিছে
মোদী চৰকাৰে গ্ৰহণ কৰা এই ঐতিহাসিক পদক্ষেপে দেশৰ দৰিদ্ৰ লোক সকলক ঔষধৰ আৰ্থিক বোজাৰ পৰা মুক্ত কৰি জেনেৰিক ঔষধ সম্পৰ্কে সজাগতাৰ সৃষ্টি কৰিছে
আজি সমগ্ৰ দেশৰ প্ৰায় ১৮,০০০ জন ঔষধি কেন্দ্ৰই দৰিদ্ৰ আৰু আৰ্তজনক সুলভ আৰু সুগম ঔষধ যোগান ধৰিছে
আঁচনিখনে দেশবাসীৰ ৪০,০০০ কোটিৰো অধিক টকা ৰাহি কৰিছে
07 MAR 2026 1:07PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহ আৰু সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে জন ঔষধি দিৱস, ২০২৬ উপলক্ষে প্ৰধানমন্ত্ৰী ভাৰতীয় জন ঔষধি যোজনাৰ (PMBJP) সমূহ হিতাধিকাৰীলৈ আন্তৰিক শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰিছে।
এক্স প্লেটফৰ্মৰ এটা প’ষ্টত কেন্দ্ৰীয় গৃহ আৰু সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে মোদী চৰকাৰে গ্ৰহণ কৰা এই ঐতিহাসিক পদক্ষেপে দেশৰ দৰিদ্ৰ লোক সকলক ঔষধৰ আৰ্থিক বোজাৰ পৰা মুক্ত কৰি জেনেৰিক ঔষধ সম্পৰ্কে সজাগতাৰ সৃষ্টি কৰিছে। তেওঁ কয় যে আজি সমগ্ৰ দেশৰ প্ৰায় ১৮,০০০ জন ঔষধি কেন্দ্ৰই দৰিদ্ৰ আৰু আৰ্তজনক সুলভ আৰু সুগম ঔষধ যোগান ধৰিছে। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে আঁচনিখনে দেশবাসীৰ ৪০,০০০ কোটিৰো অধিক টকা ৰাহি কৰিছে।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah extends his heartfelt greetings to all beneficiaries of Pradhan Mantri Bharatiya Jan Aushadhi Yojana (PMBJP) on Jan Aushadhi Diwas 2026
This initiative of Modi government, as a historic step, has relieved the poor of the country from financial burden of medicines and spread awareness about generic medicines
Today, approximately 18,000 Jan Aushadhi Kendras across the country are providing affordable and accessible medicines to the poor and needy
This scheme has saved the countrymen over ₹40,000 crore
07 MAR 2026 1:07PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah has extended his heartfelt greetings to all beneficiaries of Pradhan Mantri Bharatiya Jan Aushadhi Yojana (PMBJP) on Jan Aushadhi Diwas 2026.
In a post on X platform, Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that this initiative of Modi government, as a historic step, has relieved the poor of the country from financial burden of medicines and spread awareness about generic medicines. He said that today, approximately 18,000 Jan Aushadhi Kendras across the country are providing affordable and accessible medicines to the poor and needy. Shri Shah said that this scheme has saved the countrymen over ₹40,000 crore.