প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ফিনলেণ্ডৰ ৰাষ্ট্ৰপতি আলেকজেণ্ডাৰ ষ্টাবক ভাৰতলৈ আদৰণি জনালে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
04 MAR 2026 12:04PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি চৰকাৰী ভ্ৰমণসূচীৰে ভাৰতলৈ অহা ফিনলেণ্ড গণৰাজ্যৰ ৰাষ্ট্ৰপতি আলেকজেণ্ডাৰ ষ্টাবক আদৰণি জনায়। শ্ৰী মোদীয়ে আস্থা প্ৰকাশ কৰে যে ফিনলেণ্ড গণৰাজ্যৰ ৰাষ্ট্ৰপতিগৰাকীৰ এই ভ্ৰমণে ভাৰত আৰু ফিনলেণ্ডৰ মাজত দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্ক আৰু অধিক শক্তিশালী কৰিব।
ইয়াৰ পূৰ্বে ৰাষ্ট্ৰপতি ষ্টাবে ছ’চিয়েল মিডিয়া প্লেটফৰ্ম এক্সত পোষ্ট কৰিছিল যে তেওঁ ভাৰতলৈ চৰকাৰী ভ্ৰমণসূচীলৈ যাত্ৰা কৰিছে আৰু ভাৰতৰ ৰাষ্ট্ৰপতি তথা প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ লগতে দেশৰ অন্যান্য শীৰ্ষ সদস্যসকলকো সাক্ষাৎ কৰিব। তেওঁ উল্লেখ কৰে যে তেওঁৰ এই ভ্ৰমণে বাণিজ্যৰ ক্ষেত্ৰকে ধৰি ফিনলেণ্ড তথা ভাৰতৰ মাজত থকা সম্পৰ্ক আৰু অধিক শক্তিশালী কৰিব।
ফিনলেণ্ডৰ ৰাষ্ট্ৰপতিয়ে এক্সত দিয়া পোষ্টৰ প্ৰতি সঁহাৰি জনাই শ্ৰী মোদীয়ে কয়;
‘ভাৰতলৈ আপোনাক স্বাগতম, ৰাষ্ট্ৰপতি আলেকজেণ্ডাৰ ষ্টাব।আপোনাৰ কথাত মই সম্পূৰ্ণ একমত, আপোনাৰ ভ্ৰমণে ভাৰত-ফিনলেণ্ডৰ সম্পৰ্কক নতুন উচ্চতালৈ লৈ যাব।কাইলৈ ​​আমাৰ বৈঠক অনুষ্ঠিত হ'ব আৰু ৰাইচিনা ডাইলগ ২০২৬ত আপোনাৰ মূল ভাষণৰ বাবে মই আগ্ৰহেৰে বাট চাই আছো।
@alexstubb”

Prime Minister's Office
Prime Minister welcomes President of Finland Alexander Stubb to India
04 MAR 2026 12:04PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, today welcomed the President of the Republic of Finland, Mr. Alexander Stubb, who is on a State Visit to India.
Shri Modi expressed confidence that the visit would further strengthen the bilateral relations between India and Finland.
President Stubb had earlier posted on social media platform X that he is travelling on a State Visit to India and will meet the President of India and the Prime Minister, as well as other members of the state leadership. He noted that the visit will further strengthen relations between Finland and India, including in the area of trade.
Responding to X post of President of Finland, Shri Modi said;
“Welcome to India, President Alexander Stubb. I fully agree with you, your visit will take India-Finland relations to new heights. I eagerly look forward to our meeting tomorrow and to your keynote address at the Raisina Dialogue 2026.
@alexstubb”