প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ইজৰাইল ভ্ৰমণৰ পূৰ্বে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বিবৃতি
25 FEB 2026 8:36AM by PIB Guwahati
মোৰ মৰমৰ বন্ধু প্ৰধানমন্ত্ৰী বেঞ্জামিন নেতান্যাহুৰ আমন্ত্ৰণত মই ২০২৬ চনৰ ফেব্ৰুৱাৰী মাহৰ পৰা ইজৰাইললৈ চৰকাৰী ভ্ৰমণ কৰিম।
ভাৰত আৰু ইজৰাইলৰ মাজত এক শক্তিশালী আৰু বহুমুখী কৌশলগত অংশীদাৰিত্ব আছে, যিয়ে শেহতীয়া বছৰবোৰত উল্লেখযোগ্য বিকাশ আৰু গতিশীলতা প্ৰত্যক্ষ কৰিছে। মই বিজ্ঞান আৰু প্ৰযুক্তি, উদ্ভাৱন, কৃষি, জল ব্যৱস্থাপনা, প্ৰযুক্তি, প্ৰতিৰক্ষা আৰু নিৰাপত্তা, বাণিজ্য আৰু বিনিয়োগৰ লগতে জনসাধাৰণৰ মাজৰ সম্পৰ্ককে ধৰি বিভিন্ন ক্ষেত্ৰত আমাৰ সহযোগিতা অধিক শক্তিশালী কৰাৰ লক্ষ্যৰে প্ৰধানমন্ত্ৰী নেতান্যাহুৰ সৈতে মোৰ আলোচনাৰ বাবে আগ্ৰহী। আমি পাৰস্পৰিক স্বাৰ্থৰ আঞ্চলিক আৰু গোলকীয় বিষয়সমূহৰ ওপৰতো মতামত বিনিময় কৰিম।
এই ভ্ৰমণকালত মই ইজৰাইলৰ মাননীয় ৰাষ্ট্ৰপতি আইজাক হাৰ্জগকো সাক্ষাৎ কৰিম। ইজৰাইলৰ সংসদ নেছেটত ভাষণ দিয়া প্ৰথমগৰাকী ভাৰতীয় প্ৰধানমন্ত্ৰী হোৱাৰ সন্মানো মোৰ হ’ব, যিটো আমাৰ দুয়োখন ৰাষ্ট্ৰক বান্ধি ৰখা শক্তিশালী সংসদীয় আৰু গণতান্ত্ৰিক সম্পৰ্কৰ প্ৰতি সন্মান জনোৱা হ’ব।
দীৰ্ঘদিন ধৰি ভাৰত-ইজৰাইলৰ বিশেষ বন্ধুত্বক গঢ় দি অহা ভাৰতীয় প্ৰবাসী সদস্যসকলৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰিবলৈ মই আগ্ৰহেৰে অপেক্ষা কৰিছো।
মই আত্মবিশ্বাসী যে মোৰ চৰকাৰী ভ্ৰমণে দুয়োখন দেশৰ মাজৰ স্থায়ী সম্পৰ্ক অধিক সুদৃঢ় কৰিব, কৌশলগত অংশীদাৰিত্বৰ বাবে নতুন লক্ষ্য নিৰ্ধাৰণ কৰিব আৰু এক স্থিতিস্থাপক, উদ্ভাৱনীমূলক তথা সমৃদ্ধিশালী ভৱিষ্যতৰ বাবে আমাৰ অংশীদাৰী দৃষ্টিভংগীক আগুৱাই নিব।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s Departure statement ahead of his visit to Israel
25 FEB 2026 8:36AM by PIB Delhi
At the invitation of my dear friend Prime Minister Benjamin Netanyahu, I will be undertaking a State Visit to Israel from 25-26 February 2026.
India and Israel share a robust and multifaceted Strategic Partnership that has witnessed remarkable growth and dynamism in recent years. I look forward to my discussions with Prime Minister Netanyahu aimed at further strengthening our cooperation across various domains, including science and technology, innovation, agriculture, water management, technology, defence and security, trade and investment, as well as people-to-people ties. We will also exchange views on regional and global issues of mutual interest.
During the visit, I will also meet with H.E. Mr. Isaac Herzog, President of Israel. I will also have the honour of becoming the first Indian Prime Minister to address the Israeli Parliament, Knesset, an occasion that would be a tribute to the strong parliamentary and democratic ties that bind our two nations.
I also eagerly look forward to interacting with the members of the Indian diaspora who have for long been nurturing the India-Israel special friendship.
I am confident that my State Visit will further consolidate the enduring bonds between the two countries, set new goals for the Strategic Partnership, and advance our shared vision for a resilient, innovative and prosperous future.