গৃহ মন্ত্ৰালয়
অসমৰ কামৰূপত আজি অসম আৰক্ষীৰ দশম বেটেলিয়নৰ মুখ্য কাৰ্যালয়ৰ আধাৰশিলা স্থাপন আৰু জনসভাত ভাষণ কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ
বিৰোধী পক্ষই অসমৰ জাতি, মাটি আৰু ভেঁটি (সাংস্কৃতিক আধাৰ) তিনিওটাৰে ক্ষতি কৰিছে
বিৰোধী পক্ষই লাচিত বৰফুকনক যোগ্য সন্মান প্ৰদান কৰা নাছিল, আমাৰ চৰকাৰৰ অধীনত দেশৰ প্ৰতিগৰাকী শিশুৱে লাচিত বৰফুকনৰ বীৰত্বৰ বিষয়ে জানিবলৈ সক্ষম হৈছে
বিৰোধী দলে উত্তৰ পূৰ্বাঞ্চলক ভাগ্যৰ ওপৰত এৰি দিছিল, কিন্তু উত্তৰ পূৰ্বাঞ্চল আমাৰ বাবে অগ্ৰাধিকাৰ
আগন্তুক পাঁচ বছৰত অসম পূব ভাৰত আৰু সমগ্ৰ-উত্তৰ পূৰ্বাঞ্চলৰ ঔদ্যোগিক কেন্দ্ৰ হৈ উঠিব
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে এখন সামৰিক বিমানেৰে মৰাণৰ ঘাইপথত অৱতৰণ কৰা দৃশ্যই সমগ্ৰ বিশ্বকে আচৰিত কৰি তুলিলে
মোদী চৰকাৰৰ অধীনত দেশখন মাওবাদমুক্ত হৈছে, অসম আৰু সমগ্ৰ দেশ অনুপ্ৰৱেশকাৰী মুক্ত হ'ব
অনুপ্ৰৱেশকাৰী মুক্ত, হিংসা মুক্ত, নিবনুৱা মুক্ত, বিকশিত অসম কেৱল আমাৰ দলেহে গঢ় দিব পাৰে
কচ্ছই হওক বা গুৱাহাটী, নিজৰ দেশ, নিজৰ মাটি, এই সংকল্পৰ সৈতে দেশ আৰু অসমৰ জনসংখ্যা সংকটৰ বিৰুদ্ধে দৃঢ়তাৰে থিয় দিছে আমাৰ দলে
21 FEB 2026 5:49PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে আজি অসমৰ কামৰূপত অসম আৰক্ষীৰ দশম বেটেলিয়নৰ মুখ্য কাৰ্যালয়ৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰাৰ লগতে জনসভাত উপস্থিত ৰাইজক উদ্দেশ্যি ভাষণ আগবঢ়ায়। অনুষ্ঠানত অসমৰ ৰাজ্যপাল লক্ষ্মণ প্ৰসাদ আচাৰ্য, মুখ্যমন্ত্ৰী ডঃ হিমন্ত বিশ্ব শৰ্মা আৰু কেন্দ্ৰীয় গৃহ সচিবৰ লগতে বহুতো গণ্য-মান্য ব্যক্তি উপস্থিত থাকে।
এই উপলক্ষে আগবঢ়োৱা ভাষণত কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে অসমক সকলো দিশতে বিকশিত কৰিছে আৰু অহা ৫ বছৰত অসম পূব আৰু উত্তৰ-পূব ভাৰতৰ ঔদ্যোগিক কেন্দ্ৰ হৈ উঠিব।
শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে বিৰোধী দলৰ চৰকাৰৰ দিনত অনুপ্ৰৱেশকাৰীয়ে ১৭৪ বিঘা ভূমি দখল কৰিছিল, যিটো অসমৰ বৰ্তমানৰ মুখ্যমন্ত্ৰী হিমন্ত বিশ্ব শৰ্মা জীয়ে অনুপ্ৰৱেশকাৰীৰ পৰা মুক্ত কৰিছিল আৰু আজি সেই ভূমিতে এই কাৰ্যসূচী অনুষ্ঠিত হৈছে। তেওঁ কয় যে অনুপ্ৰৱেশকাৰীয়ে দখল কৰা ভূমিৰ বাবে গুৱাহাটী, অসম আৰু সমগ্ৰ দেশলৈ ভয়ংকৰ ভাবুকি আহিছে। তেওঁ কয় যে এই অনুপ্ৰৱেশকাৰীৰ উপস্থিতি অসমৰ বিকাশৰ বাবে এক বৃহৎ প্ৰত্যাহ্বান আছিল।
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে ১২৪ বিঘা মাটিকালিৰ এই মুখ্য কাৰ্যালয়ত আবাসিক আৰু কাৰ্য্যকৰী আন্তঃগাঁথনি থাকিব, ৭৫০গৰাকী পুৰুষ আৰু ৪৫০গৰাকী মহিলা বিষয়াৰ বাবে বেৰেক নিৰ্মাণ কৰা হ'ব। তদুপৰি, ইয়াত এখন ক্ষুদ্ৰ চিকিৎসালয়, প্ৰশিক্ষণ কেন্দ্ৰ, ফায়াৰিং ৰেঞ্জ, আধুনিক নিৰীক্ষণ কেন্দ্ৰ আৰু অসম আৰক্ষীৰ বাবে এটা বৃহৎ ক্ৰীড়া কমপ্লেক্স নিৰ্মাণ কৰা হ'ব। তেওঁ কয় যে যি স্থানত নিৰাপত্তাৰ বাবে প্ৰত্যাহ্বান আছিল, সেই স্থানতে আজি সেই প্ৰত্যাহ্বান দূৰ কৰিবলৈ অসম আৰক্ষীৰ দশম বেটেলিয়ন স্থাপন কৰা হৈছে।
শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে পূৰ্বৰ চৰকাৰৰ দিনত অসমত অনুপ্ৰৱেশকাৰীয়ে প্ৰৱেশ কৰিছিল আৰু অসমৰ জনগাঁথনি সংকটজনক অৱস্থালৈ লৈ গৈছিল। তেওঁ কয় যে ধুবৰী, বৰপেটা, মৰিগাঁও, দৰং, বঙাইগাঁও, নগাঁও আদিৰ দৰে অসমৰ বহু অঞ্চলত অনুপ্ৰৱেশকাৰীৰ সংখ্যাগৰিষ্ঠতাৰ বাবে বিৰোধী দল প্ৰত্যক্ষভাৱে জগৰীয়া। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে বিৰোধী পক্ষই কৰা পাপৰ পৰা অসমক মুক্ত কৰাৰ কাম আমাৰ দলৰ চৰকাৰে কৰিব। তেওঁ কয় যে হিমন্ত বিশ্ব শৰ্মা জীয়ে প্ৰায় ১ লাখ ৪৫ হাজাৰ বিঘা ভূমি অনুপ্ৰৱেশকাৰীৰ পৰা মুক্ত কৰিছে। তেওঁ কয় যে হিমন্ত বিশ্ব শৰ্মা জীয়ে অসমৰ ১.৪ লাখ লোকক দুৰ্নীতিমুক্তভাৱে চৰকাৰী চাকৰি প্ৰদান কৰিছে। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে আগন্তুক পাঁচ বছৰত আমাৰ চৰকাৰ গঠন হ'লে আমি এজন এজনকৈ অনুপ্ৰৱেশকাৰীক দেশৰ পৰা বাহিৰ কৰাৰ কাম কৰিম।
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে দেশৰ ভূমিৰ পৰা অনুপ্ৰৱেশকাৰীক উচ্ছেদ কৰাৰ বাবে সাহস আৰু সংকল্প লৈছে বুলি কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰীয়ে কয়। তেওঁ কয় যে অনুপ্ৰৱেশকাৰীক বাহিৰ কৰাৰ বাবে ৰাজ্য চৰকাৰৰ সমৰ্থন প্ৰয়োজন, যিটো বিৰোধী দলৰ চৰকাৰ হ'লে কেতিয়াও পোৱা নাযায়। শ্বাহে কয় যে বিৰোধী দলৰ ভোট বেংক হিচাপে অনুপ্ৰৱেশকাৰীয়ে কাম কৰি আছে। তেওঁ কয় যে যদি আমাৰ দলে চৰকাৰ গঠন কৰে, তেন্তে অহা ৫ বছৰত আমি কেৱল ভোটাৰ তালিকাৰ পৰাহে নহয়, দেশৰ পৰাও অনুপ্ৰৱেশকাৰীসকলক বাহিৰ কৰিম।
শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে নিৰ্বাচন আয়োগে এছআৰআইৰ ব্যৱস্থা কৰিছে কাৰণ এছআইআৰৰ জৰিয়তে অনুপ্ৰৱেশকাৰীক চিনাক্ত কৰিব পৰা যাব। তেওঁ কয় যে বিৰোধী দলৰ নেতাসকলে এছআইআৰৰ বিৰুদ্ধে আন্দোলন আৰম্ভ কৰিছে। তেওঁ লগতে কয় যে এই দেশখন অনুপ্ৰৱেশকাৰীৰ পৰা মুক্ত হ'ব লাগিব। তেওঁ কয় যে অসমক এখন শান্তিপূৰ্ণ ৰাজ্য হিচাপে গঢ়ি তুলিবলৈ অনুপ্ৰৱেশকাৰীক উচ্ছেদ কৰাটো অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ। তেওঁ কয় যে মোদী চৰকাৰৰ অধীনত দেশখন মাওবাদমুক্ত হৈছে, অসম আৰু সমগ্ৰ দেশখন অনুপ্ৰৱেশকাৰী মুক্ত হ'ব। তেওঁ কয় যে বিৰোধী পক্ষই অসমৰ উৰ্বৰ ভূমিত অনুপ্ৰৱেশকাৰীক প্ৰৱেশৰ অনুমতি প্ৰদান কৰিছিল, অনুপ্ৰৱেশকাৰীয়ে অসমীয়া সম্প্ৰদায়ৰ পৰিচয়ক ক্ষতিগ্ৰস্ত কৰাৰ লগতে সাংস্কৃতিক ঐতিহ্যকো বিপদাপন্ন কৰিছে। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে বিৰোধী পক্ষই জাতি, মাটি আৰু ভেটি (সাংস্কৃতিক আধাৰ) তিনিওটাৰে ক্ষতি কৰিছে।
কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰীয়ে কয় যে কেইবা দশক ধৰি বিৰোধী দলৰ শাসনকালত লাচিত বৰফুকনক কোনেও চিনি পোৱা নাছিল, কিন্তু আজি গুজৰাটৰ পৰা কামাখ্যা আৰু কাশ্মীৰৰ পৰা কন্যাকুমাৰীলৈকে সমগ্ৰ দেশৰ শিশুসকলে লাচিত বৰফুকনক জানে আৰু এই কাম কৰিছে নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে। আমি অসমৰ সংস্কৃতিক আগুৱাই নিছো আৰু অসমৰ লোকসকলক পদ্ম সন্মানেৰে সন্মানিত কৰিছো। ভূপেন হাজৰিকা আৰু গোপীনাথজীক ভাৰত ৰত্ন প্ৰদানৰ কামো আমাৰ চৰকাৰে কৰিছে।
শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে আমাৰ দলৰ অসম চৰকাৰে ১০ বছৰত আইন-শৃংখলা উন্নত কৰাৰ বাবে বহু কাম কৰিছে। তেওঁ কয় যে বিৰোধী দলে উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলক সদায় ভাগ্যৰ ওপৰত এৰি দিছিয়। তেওঁ কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে ১১ বছৰত ৮০ বাৰ উত্তৰ পূৰ্বাঞ্চল ভ্ৰমণ কৰিছে আৰু ইয়ে প্ৰমাণ কৰে যে প্ৰধানমন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদী আৰু আমাৰ চৰকাৰৰ অগ্ৰাধিকাৰ হৈছে উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল।
কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰীয়ে কয় যে অসমৰ বিকাশৰ বাবে আমাৰ চৰকাৰে বহুতো পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰিছে। তেওঁ কয় যে লাখ লাখ মহিলাক আত্মসহায়ক গোটৰ সৈতে সংযুক্ত কৰা হৈছে, ২.৫ লাখ ভূমিহীন আদিবাসী লোকক ভূমিৰ অধিকাৰ প্ৰদান কৰা হৈছে আৰু চাহ শ্ৰমিকসকলৰ বাবে বিশেষ আঁচনিও আৰম্ভ কৰা হৈছে। তেওঁ কয় যে ১৪ ফেব্ৰুৱাৰীত অসমৰ ঘাইপথত প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে সামৰিক বিমান অৱতৰণ কৰি কৈছিল যে অসম এতিয়া পৰিৱৰ্তন হ'বলৈ ধৰিছে।
শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে অসমৰ বিৰোধী পক্ষই অনুপ্ৰৱেশকাৰীক সুবিধা প্ৰদানৰ একক উদ্দেশ্যৰে আইএমডিটি আইন, ১৯৮৩ গৃহীত কৰিছিল। তেওঁ কয় যে অসমৰ ভূমিৰ পৰা অনুপ্ৰৱেশকাৰীক আঁতৰাই নল'লে অসম সুৰক্ষিত নহ'ব আৰু অসমৰ সংস্কৃতি, ভাষা, সাহিত্য সুৰক্ষিত নহ'ব। তেওঁ কয় যে বিৰোধী দলে অসমৰ স্বাৰ্থ, সংস্কৃতি আৰু বিকাশৰ বাবে একো কৰা নাই। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে ২৭ হাজাৰ কোটি টকীয়া অৰ্ধপৰিবাহী প্ৰকল্প ইয়াত স্থাপন কৰা হৈছে। অসমৰ শিশু আৰু যুৱক-যুৱতীসকলৰ বাবে নতুন নতুন পাঠ্যক্ৰম প্ৰস্তুত কৰা হৈছে, শিক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত আমূল পৰিৱৰ্তন আহিছে আৰু অসম চৰকাৰে নিয়োগ সৃষ্টিৰ বাবেও বহুতো আঁচনি লৈ আহিছে।
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰীয়ে উগ্ৰবাদমুক্ত, দৰিদ্ৰতামুক্ত, নিবনুৱামুক্ত, উন্নয়নমুক্ত আৰু বানমুক্ত অসম গঢ়াৰ বাবে আমাৰ দলৰ চৰকাৰ পুনৰ গঠন কৰিব লাগিব বুলি কয়।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah lays the foundation stone of the headquarters of 10th Battalion of the Assam Police in Kamrup, Assam, and addressed a public gathering
The opposition party damaged all three in Assam — jati (community), mati (land), and bheti (cultural foundation)
The Opposition party didn’t give Lachit Borphukan Ji the recognition he deserved, whereas under our government, every child in the country is now aware of the bravery of Lachit Borphukan
The Opposition party left the North-East to its fate, whereas our government considers the North-East a priority
In the next five years, Assam is set to become the industrial hub of eastern India and the entire North-East
In Moran, where even building roads was once difficult, Prime Minister Shri Narendra Modi astonished the entire world by landing an Air Force aircraft on the highway there
Under our government, the country is becoming free from Naxalism, and in the same way, Assam and the entire nation will also become free from infiltrators
Only our party can build an Assam that is free from infiltrators, free from violence, free from unemployment, and driven by development
With the resolve of ‘Kutch or Guwahati — our nation, our land’, our party stands firmly against the demographic crisis in the country and in Assam
21 FEB 2026 5:49PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah today laid the foundation stone of the headquarters of 10th Battalion of the Assam Police in Kamrup, Assam, and addressed a public gathering. On this occasion, Assam Governor Shri Lakshman Prasad Acharya, Chief Minister Dr. Himanta Biswa Sarma, Union Home Secretary and several distinguished dignitaries were present.
In his address, Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that Prime Minister Shri Narendra Modi has developed Assam in every sector and in the next five years, Assam will become the industrial hub of eastern and North-Eastern India.
Shri Amit Shah said that during the rule of the opposition party’s government, infiltrators had encroached upon 174 bighas of land, which has now been freed from their possession by the present Chief Minister of Assam, Dr. Himanta Biswa Sarma, and today’s programme is being held on that very land. He stated that the land occupied by infiltrators had posed a major threat to Guwahati, Assam, and the entire country. He added that the presence of these infiltrators was a serious challenge to the development of Assam.
Union Home Minister said that this headquarters, spread over an area of 124 bighas, will have residential and operational infrastructure, with barracks to accommodate 750 male and 450 female officers. In addition, a small hospital, a training centre, a firing range, a modern surveillance centre and a large sports complex for the Assam Police will also be constructed there. He said that at the very place from where security challenges had once emerged, the 10th Battalion of the Assam Police — which will eliminate those challenges — is now being established.
Shri Amit Shah said that during the tenure of the previous government, infiltrators had entered the region and pushed Assam’s demographic situation to a dangerous level. He said that the opposition party bears direct responsibility for several areas of Assam — such as Dhubri, Barpeta, Morigaon, Darrang, Bongaigaon, and Nagaon — becoming infiltrator-dominated. Shri Shah said that the our party’s government will work to free Assam from the consequences of the wrongs committed by the opposition party. He said that Dr. Himanta Biswa Sarma has freed nearly 1.45 lakh bighas of land from infiltrators. He added that Himanta Biswa Sarma Ji has provided government jobs to more than 1.4 lakh people in Assam without corruption. Shri Shah said that if their government is formed again in the next five years, they will identify and deport every infiltrator from the country.
Union Home Minister said that Prime Minister Shri Narendra Modi possesses the courage, determination, and firm resolve to free the country’s land from infiltrators. He stated that the support of the state government is essential to remove infiltrators, which would never be possible if the opposition party comes to power. Shri Shah alleged that infiltrators have become a vote bank for the opposition party. He added that once our party’s government is formed, within the next five years they will remove infiltrators not only from the electoral rolls but also from the country.
Shri Amit Shah said that the Election Commission is conducting the SIR because the process will help identify infiltrators. He stated that the Leader of the Opposition has launched an agitation against it. He said that the country will certainly be freed from infiltrators. He said, under our government, the country is becoming free from Naxalism, and in the same way, Assam and the entire nation will also become free from infiltrators. He said that by allowing infiltrators to enter, the opposition party handed over Assam’s fertile land to them, which harmed the identity of the Assamese community and also put its cultural heritage at risk. Shri Shah stated that the opposition party damaged all three — Jati (community), mati (land), and bheti (cultural foundation).
Union Home Minister and Minister of Cooperation said that during decades of rule by the opposition party, Lachit Borphukan was largely unknown, but today every child — from Gujarat to Kamakhya and from Kashmir to Kanyakumari — knows the brave Lachit Borphukan, and this has been made possible by Prime Minister Shri Narendra Modi. He said that Modi government has worked to promote Assam’s culture and honoured the people of Assam with Padma awards. He added that it was also our party’s government that conferred the Bharat Ratna upon Dr. Bhupen Hazarika and Gopinath Ji.
Shri Amit Shah said that the Assam government led by our party has undertaken extensive work over the past 10 years to improve law and order in the state. He said that the opposition party had always left the North-East to its fate. He added that Prime Minister Shri Narendra Modi has visited the North-East 80 times in the past 11 years, demonstrating that the North-East is a priority for Prime Minister Shri Narendra Modi and their government.
Union Home Minister and Minister of Cooperation said that the government has taken several steps to develop Assam. He stated that lakhs of women have been connected with self-help groups, land rights have been granted to 2.5 lakh landless indigenous people, and special schemes have been introduced for tea garden workers. He said that on 14 February, Prime Minister Shri Narendra Modi demonstrated that Assam is changing by landing an Air Force aircraft on a highway in the state.
Shri Amit Shah said that the IMDT Act of 1983 was passed in Assam by the opposition party with the sole objective of facilitating infiltrators. He stated that until Assam’s land is freed from infiltrators, the state cannot remain secure, and its culture, language, and literature also cannot be protected. He alleged that the opposition party did nothing for Assam’s interests, culture, or development. Shri Shah said that a semiconductor plant worth ₹27,000 crore is coming up in Assam. He added that new courses are being created for the children and youth of Assam, transformative changes are taking place in the education sector, and the Assam government has introduced several schemes to generate employment.
Union Home Minister said that to build an Assam free from insurgency, poverty, and unemployment — and one that is developed and flood-free — our party’s government should be formed again.