Prime Minister's Office
Visit of HSH Prince Alois, Hereditary Prince of Principality of Liechtenstein to India
20 FEB 2026 3:53PM by PIB Delhi
At the invitation of Prime Minister Shri Narendra Modi, HSH Prince Alois, Hereditary Prince of Principality of Liechtenstein paid a visit to India to participate in the AI Impact Summit, 2026 being held at New Delhi.
Prime Minister Shri Narendra Modi met with HSH Prince Alois on 20 February 2026 on the sidelines of the Summit. The two leaders reaffirmed that India and Liechtenstein enjoy cordial and friendly bilateral relations.
Welcoming the entry into force of the India–TEPA Free Trade Agreement in October 2025, the leaders expressed confidence that the agreement would provide fresh impetus to bilateral economic engagement. Both leaders noted that the TEPA will facilitate US$100 billion of investment into India over next 15 years. They agreed to deepen cooperation, particularly in high-value manufacturing, advanced technologies, and innovation-driven sectors.
The meeting marked an important step toward further strengthening the India–Liechtenstein partnership, and reaffirmed the shared commitment of both countries to expanding mutually beneficial collaboration.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଲିଚେନଷ୍ଟାଇନର ପ୍ରିନ୍ସିପାଲିଟିର ବଂଶାନୁକ୍ରମିକ ରାଜକୁମାର HSH ପ୍ରିନ୍ସ ଆଲୋଇସ୍ ଙ୍କ ଭାରତ ଗସ୍ତ
20 FEB 2026 3:53PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ନିମନ୍ତ୍ରଣ କ୍ରମେ, ଲିଚେନଷ୍ଟାଇନର ବଂଶାନୁକ୍ରମିକ ରାଜକୁମାର HSH ପ୍ରିନ୍ସ ଆଲୋଇସ୍, ନୂଆଦିଲ୍ଲୀରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହେଉଥିବା AI ପ୍ରଭାବ ସମ୍ମିଳନୀ ୨୦୨୬ରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବା ପାଇଁ ଭାରତ ଗସ୍ତରେ ଆସିଥିଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ୨୦ ଫେବୃଆରୀ ୨୦୨୬ ରେ ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀ ଅବସରରେ HSH ପ୍ରିନ୍ସ ଆଲୋଇସ୍ ଙ୍କୁ ଭେଟିଥିଲେ। ଦୁଇ ନେତା ପୁନର୍ବାର ଦୃଢ଼ ଭାବରେ କହିଥିଲେ ଯେ ଭାରତ ଏବଂ ଲିଚେନଷ୍ଟାଇନ୍ ସୌହାର୍ଦ୍ଦ୍ୟପୂର୍ଣ୍ଣ ଏବଂ ବନ୍ଧୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ସମ୍ପର୍କ ଉପଭୋଗ କରନ୍ତି।
ଅକ୍ଟୋବର ୨୦୨5 ଭାରତ-TEPA ମୁକ୍ତ ବାଣିଜ୍ୟ ଚୁକ୍ତିନାମା କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ ହେବା ପରେ, ନେତାମାନେ ବିଶ୍ୱାସ ପ୍ରକାଶ କରିଥିଲେ ଯେ ଏହି ଚୁକ୍ତି ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ଅର୍ଥନୈତିକ ସମ୍ପର୍କକୁ ନୂତନ ପ୍ରେରଣା ଦେବ। ଉଭୟ ନେତା ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ TEPA ଆଗାମୀ ୧୫ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ଭାରତରେ ୧୦୦ ବିଲିୟନ ଆମେରିକୀୟ ଡଲାର ନିବେଶକୁ ସୁଯୋଗ ପ୍ରଦାନ କରିବ। ସେମାନେ ସହଯୋଗକୁ ଆହୁରି ଗଭୀର କରିବାକୁ ରାଜି ହୋଇଥିଲେ, ବିଶେଷକରି ଉଚ୍ଚ-ମୂଲ୍ୟ ଉତ୍ପାଦନ, ଉନ୍ନତ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ଏବଂ ନବସୃଜନ-ଚାଳିତ କ୍ଷେତ୍ରଗୁଡ଼ିକ ପାଇଁ ।
ଏହି ବୈଠକ ଭାରତ-ଲିଚେନଷ୍ଟାଇନ୍ ସହଭାଗୀତାକୁ ଆହୁରି ମଜବୁତ କରିବା ଦିଗରେ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପଦକ୍ଷେପ ଭାବରେ ଚିହ୍ନିତ ହୋଇଥିଲା ଏବଂ ପାରସ୍ପରିକ ଲାଭଦାୟକ ସହଯୋଗକୁ ବିସ୍ତାର କରିବା ପାଇଁ ଉଭୟ ଦେଶର ସହଭାଗୀ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ପୁନଃ ଦୃଢ଼ ଭାବରେ ଦର୍ଶାଇଥିଲା।