প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
এআই ইমপেক্ট ছামিটৰ চিইঅ’ ঘুৰণীয়া মেজমেলত দায়িত্বশীল এআইৰ প্ৰতি বিশ্ব প্ৰতিশ্ৰুতিৰ সন্দৰ্ভত আলোকপাত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
19 FEB 2026 10:05PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তা, প্ৰযুক্তি আৰু উদ্ভাৱনৰ জগতৰ আগশাৰীৰ অংশীদাৰসকলক একত্ৰিত কৰা এআই ইমপেক্ট ছামিটত চিইঅ’ ঘুৰণীয়া মেজমেলৰ ফলাফলক আদৰণি জনায়।
আলোচনা অতি অন্তৰ্দৃষ্টিসম্পন্ন আৰু ভৱিষ্যতমুখী আছিল, য’ত দায়বদ্ধতাৰে এআইক স্কেলিং কৰা, বিশ্ব সহযোগিতা শক্তিশালী কৰা আৰু বৃদ্ধিৰ সুযোগসমূহ মুকলি কৰা আদিৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰা হয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে প্ৰকাশ কৰে যে মানৱ প্ৰগতি আৰু বহনক্ষম উন্নয়নৰ বাবে এআইক ব্যৱহাৰ কৰাৰ এক উমৈহতীয়া দায়বদ্ধতাৰ সাক্ষী হোৱাটো উৎসাহজনক।
এক্সৰ এটা পোষ্টত শ্ৰী মোদীয়ে কয়ঃ
“এআই ইম্পেক্ট ছামিটত চিইঅ’ ঘুপৰণীয়া মেজমেলত এআই, প্ৰযুক্তি আৰু উদ্ভাৱনৰ জগতৰ বিভিন্ন অংশীদাৰক একত্ৰিত কৰা হৈছিল। আলোচনা অতি অন্তৰ্দৃষ্টিসম্পন্ন আৰু ভৱিষ্যতমুখী আছিল, য’ত দায়বদ্ধতাৰে এআইক স্কেলিং কৰা, বিশ্ব সহযোগিতা শক্তিশালী কৰা আৰু বৃদ্ধিৰ সুযোগসমূহ মুকলি কৰা আদিৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰা হয়।
মানৱ প্ৰগতি আৰু বহনক্ষম উন্নয়নৰ বাবে এআইক ব্যৱহাৰ কৰাৰ এক উমৈহতীয়া দায়বদ্ধতাৰ সাক্ষী হোৱাটো উৎসাহজনক আছিল।”

Prime Minister's Office
Prime Minister Highlights Global Commitment to Responsible AI at CEO Roundtable, AI Impact Summit
19 FEB 2026 10:05PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi welcomed the outcomes of the CEO Roundtable at the AI Impact Summit, which brought together leading stakeholders from the world of artificial intelligence, technology, and innovation.
The discussions were insightful and forward-looking, focusing on scaling AI responsibly, strengthening global collaboration, and unlocking opportunities for growth.
Prime Minister Modi expressed that it was heartening to witness a shared commitment to harnessing AI for human progress and sustainable development.
In a post on X, Shri Modi said:
“The CEO Roundtable at the AI Impact Summit brought together various stakeholders from the world of AI, technology and innovation. The discussions were insightful and forward-looking, focused on scaling AI responsibly, strengthening global collaboration and unlocking opportunities for growth.
It was heartening to see a shared commitment to harnessing AI for human progress and sustainable development.”