ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଜାତୀୟ ବିପର୍ଯ୍ୟୟ ପରିଚାଳନା ଫୋର୍ସର ରେଜିଂ ଦିବସରେ ସାହାସୀ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ସମ୍ମାନ
19 JAN 2026 9:30AM by PIB Bhubaneswar
ଜାତୀୟ ବିପର୍ଯ୍ୟୟ ପରିଚାଳନା ଫୋର୍ସର ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କ ସାହାସ, ଉତ୍ସର୍ଗ ଓ ସ୍ୱାର୍ଥରହିତ ସେବାକୁ ପ୍ରଶଂସା କରି ରେଜିଂ ଦିବସରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଅଭିବାଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି ।
ଏକ୍ସ ପୋଷ୍ଟରେ ସେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି ଯେ,
‘ଜାତୀୟ ବିପର୍ଯ୍ୟୟ ପରିଚାଳନା ଫୋର୍ସ (ଏନଡିଆରଏଫ)ର ରେଜିଂ ଦିବସରେ ସଙ୍କଟ ସମୟରେ ଛିଡା ହୋଇଥିବା ପୁରୁଷ ଓ ମହିଳାମାନଙ୍କୁ ଆମେ ଗଭୀର କୃତଜ୍ଞତା ଜ୍ଞାପନ କରୁଛୁ । ଯେତେବେଳେ ଆମେ କୌଣସି ବିପର୍ଯ୍ୟୟକୁ ମୁକାବିଲା କରୁ, ଆମର ସୁରକ୍ଷା ପାଇଁ ଏନଡିଆରଏଫ ବ୍ୟକ୍ତିମାନେ ଅବିଶ୍ରାନ୍ତ ଭାବେ କାମ କରନ୍ତି । ବିଭିନ୍ନ କଷ୍ଟକର ପରିସ୍ଥିତିରେ ଆମକୁ ରିଲିଫ ଦେବା ସହ ସେମାନେ ଆମ ବିଶ୍ୱାସକୁ କାଏମ ରଖିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରନ୍ତି । ସେବାର ଉଚ୍ଚତମ ସୋପାନକୁ ସେମାନଙ୍କ ଦକ୍ଷତା ଓ କର୍ତବ୍ୟବୋଧତା ସୂଚିତ କରିଥାଏ । ବିପର୍ଯ୍ୟୟ ପ୍ରସ୍ତୁତି ଓ ପରିଚାଳନା କ୍ଷେତ୍ରରେ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟସ୍ତରରେ ବର୍ଷ ବର୍ଷ ଧରି ଏନଡିଆରଏଫ ବେଂଚ ମାର୍କ ଭାବରେ ଛିଡା ହୋଇଛି ।
@NDRFHQ’

Prime Minister's Office
Prime Minister salutes the brave personnel of the National Disaster Response Force on its Raising Day
19 JAN 2026 9:30AM by PIB Delhi
Lauding the the courage, dedication and selfless service of the brave personnel of the National Disaster Response Force the Prime Minister Shri Narendra Modi today greeted them on the occasion of its Raising Day.
In a post on X, he wrote:
“On the Raising Day of the National Disaster Response Force (NDRF), we extend our deepest appreciation to the men and women whose professionalism and resolve stand tall in moments of crisis. Always at the forefront when a calamity strikes, NDRF personnel work tirelessly to protect lives, provide relief and restore hope under the most challenging circumstances. Their skills and sense of duty exemplify the highest standards of service. Over the years, the NDRF has emerged as a benchmark in disaster preparedness and response, earning much respect internationally.
@NDRFHQ”