প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ৰাষ্ট্ৰীয় দুৰ্যোগ সঁহাৰি বাহিনীৰ প্ৰতিষ্ঠা দিৱসত ইয়াৰ সাহসী কৰ্মীসকলক প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ অভিবাদন
19 JAN 2026 9:30AM by PIB Guwahati
ৰাষ্ট্ৰীয় দুৰ্যোগ সঁহাৰি বাহিনীৰ সাহসী জোৱানসকলৰ সাহস, নিষ্ঠা আৰু নিঃস্বাৰ্থ সেৱাৰ প্ৰশংসা কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ইয়াৰ প্ৰতিষ্ঠা দিৱস উপলক্ষে তেওঁলোকক শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰে।
এক্স-ৰ এটা পোষ্টত তেওঁ লিখিছেঃ
‘ৰাষ্ট্ৰীয় দুৰ্যোগ সঁহাৰি বাহিনী (এন ডি আৰ এফ)ৰ প্ৰতিষ্ঠা দিৱসত, পেছাদাৰী মনোভাৱ আৰু সংকল্পৰে সংকটৰ সময়ত আমাৰ সৈতে থিয় দিয়া পুৰুষ-মহিলাসকলক গভীৰ প্ৰশংসা কৰিছো। দুৰ্যোগৰ সময়ত সদায় সন্মুখত থকা এনডিআৰএফৰ জোৱানসকলে জীৱন সুৰক্ষিত কৰিবলৈ, সাহায্য প্ৰদান কৰিবলৈ আৰু আটাইতকৈ প্ৰত্যাহ্বানপূৰ্ণ পৰিস্থিতিত হেৰাই যোৱা আশা পুনৰুদ্ধাৰ কৰিবলৈ অক্লান্তভাৱে কাম কৰে। তেওঁলোকৰ দক্ষতা আৰু কৰ্তব্যবোধে সৰ্বোচ্চ সেৱাৰ উদাহৰণ দিয়ে। বছৰ বছৰ ধৰি, এনডিআৰএফে দুৰ্যোগ ব্যৱস্থাপনা আৰু সঁহাৰিৰ ক্ষেত্ৰত এক উচ্চতাৰ চিহ্ন হিচাপে আত্মপ্ৰকাশ কৰিছে, যিয়ে আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয়ভাৱে যথেষ্ট সন্মান অৰ্জন কৰিছে’।
@NDRFHQ”

Prime Minister's Office
Prime Minister salutes the brave personnel of the National Disaster Response Force on its Raising Day
19 JAN 2026 9:30AM by PIB Delhi
Lauding the the courage, dedication and selfless service of the brave personnel of the National Disaster Response Force the Prime Minister Shri Narendra Modi today greeted them on the occasion of its Raising Day.
In a post on X, he wrote:
“On the Raising Day of the National Disaster Response Force (NDRF), we extend our deepest appreciation to the men and women whose professionalism and resolve stand tall in moments of crisis. Always at the forefront when a calamity strikes, NDRF personnel work tirelessly to protect lives, provide relief and restore hope under the most challenging circumstances. Their skills and sense of duty exemplify the highest standards of service. Over the years, the NDRF has emerged as a benchmark in disaster preparedness and response, earning much respect internationally.
@NDRFHQ”