প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
দিল্লীত অনুষ্ঠিত কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তা প্ৰভাৱ শীৰ্ষ সন্মিলনত বিশ্বনেতাসকলক আদৰণি প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
১৪০ কোটি জনসাধাৰণৰ শক্তিৰে সৱল হৈ ভাৰত কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তা ৰূপান্তৰৰ ক্ষেত্ৰত শীৰ্ষস্থানত আছেঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
16 FEB 2026 10:27AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি নতুন দিল্লীৰ ভাৰত মণ্ডপমত অনুষ্ঠিত কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তা প্ৰভাৱ শীৰ্ষ সন্মিলনত বিশ্বৰ আগশাৰীৰ নেতাসকল, উদ্যোগ খণ্ডৰ কৰ্ণধাৰসকল, উদ্ভাৱক, নীতি নিৰ্ধাৰক, গৱেষক তথা প্ৰযুক্তিৰ প্ৰতি আগ্ৰহী লোকসকলক আদৰণি জনায়।
"সৰ্বজন হিতায়, সৰ্বজন সুখায়-সকলোৰে বাবে কল্যাণ, সকলোৰে বাবে সুখ" শীৰ্ষক বিষয়বস্তুৰ এই সন্মিলনে মানৱ-কেন্দ্ৰিক প্ৰগতি আৰু সৰ্বাত্মক উন্নয়নৰ বাবে কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তাৰ ব্যৱহাৰৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰতৰ দায়বদ্ধতাক প্ৰতিফলিত কৰে।
স্বাস্থ্যসেৱা, শিক্ষা, কৃষি, প্ৰশাসন আৰু উদ্যোগকে ধৰি বিভিন্ন খণ্ডত কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তাৰ পৰিৱৰ্তনশীল ভূমিকাৰ ওপৰত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আলোকপাত কৰে। তেওঁ আস্থা প্ৰকাশ কৰে যে সন্মিলনত হোৱা মত বিনিময়ে উদ্ভাৱন, সহযোগিতা আৰু কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তাৰ দায়িত্বশীল ব্যৱহাৰৰ ওপৰত আন্তৰ্জাতিক আলোচনাক সমৃদ্ধ কৰাৰ জৰিয়তে এক প্ৰগতিশীল, উদ্ভাৱনীমূলক আৰু সুযোগ-অন্বেষী ভৱিষ্যত গঠন কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে ১৪০ কোটি লোকৰ শক্তি, শক্তিশালী ডিজিটেল ৰাজহুৱা আন্তঃগাঁথনি, প্ৰাণৱন্ত ষ্টাৰ্টআপ পৰিৱেশ তন্ত্ৰ আৰু অত্যাধুনিক গৱেষণাৰ জৰিয়তে চালিত আন্তৰ্জাতিক কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তা ৰূপান্তৰত ভাৰতৰ নেতৃত্বৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে। কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তাৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰতৰ অগ্ৰগতিয়ে উচ্চাকাংক্ষা আৰু দায়িত্ব দুয়োটা প্ৰতিফলিত কৰে বুলি উল্লেখ কৰি তেওঁ কয় যে ইয়াৰ জৰিয়তে দেশ প্ৰযুক্তিগত অগ্ৰগতিৰ শীৰ্ষত উপনীত হৈছে।
এক্স-ত এটা থ্ৰেড পোষ্ট শ্বেয়াৰ কৰি শ্ৰী মোদীয়ে লিখিছেঃ
" কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তাৰ বিষয়ে আলোচনা কৰিবলৈ বিশ্ব একত্ৰিত হৈছে!
আজিৰ পৰা ভাৰতে দিল্লীৰ ভাৰত মণ্ডপমত কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তা প্ৰভাৱ শীৰ্ষ সন্মিলন আয়োজন কৰিছে। মই এই সন্মিলনলৈ সমগ্ৰ বিশ্বৰ নেতা, উদ্যোগ খণ্ডৰ কৰ্ণধাৰসকল, উদ্ভাৱক, নীতি নিৰ্ধাৰক, গৱেষক তথা প্ৰযুক্তিৰ প্ৰতি আগ্ৰহী লোকসকলক আন্তৰিকতাৰে আদৰণি জনাইছো। সন্মিলনখনৰ বিষয়বস্তু সৰ্বজন হিতায়, সৰ্বজন সুখায় বা সকলোৰে বাবে কল্যাণ, সকলোৰে বাবে সুখ। ইয়াৰ জৰিয়তে মানৱ-কেন্দ্ৰিক প্ৰগতিৰ বাবে কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তা ত্বৰান্বিত কৰাৰ আমাৰ অংশীদাৰী দায়বদ্ধতা প্ৰতিফলিত হৈছে।"
"কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তাই আজি স্বাস্থ্যসেৱা, শিক্ষা, কৃষি, প্ৰশাসন আৰু উদ্যোগকে ধৰি কেইবাটাও খণ্ডত পৰিৱৰ্তন সাধন কৰিছে। কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তা প্ৰভাৱ শীৰ্ষ সন্মিলনে উদ্ভাৱন, সহযোগিতা, দায়িত্বশীল ব্যৱহাৰকে ধৰি কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তাৰ বিভিন্ন দিশ সন্দৰ্ভত আন্তৰ্জাতিক আলোচনাক সমৃদ্ধ কৰিব। এই সন্মিলনৰ জৰিয়তে এক প্ৰগতিশীল, উদ্ভাৱনীমূলক আৰু সুযোগ-অন্বেষী ভৱিষ্যত গঢ়াত সহায় হ’ব বুলি মই বিশ্বাস কৰো। "
"ভাৰতৰ ১৪০কোটি লোকক ধন্যবাদ জনাইছো। আমাৰ দেশ কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তা ৰূপান্তৰৰ ক্ষেত্ৰত শীৰ্ষস্থানত উপনীত হৈছে। ডিজিটেল ৰাজহুৱা আন্তঃগাঁথনিৰ পৰা আৰম্ভ কৰি এক প্ৰাণৱন্ত ষ্টাৰ্টআপ পৰিৱেশ তন্ত্ৰ আৰু অত্যাধুনিক গৱেষণালৈকে কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তাৰ ক্ষেত্ৰত আমাৰ অগ্ৰগতিয়ে উচ্চাকাংক্ষা আৰু দায়িত্ব দুয়োটা দিশকে প্ৰতিফলিত কৰে।"

Prime Minister's Office
Prime Minister Welcomes Global Leaders to AI Impact Summit in Delhi
Powered by the strength of its 1.4 billion people, India stands at the forefront of the AI transformation: PM
16 FEB 2026 10:27AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today welcomed the world leaders, captains of industry, innovators, policymakers, researchers, and technology enthusiasts from across the globe to the AI Impact Summit at Bharat Mandapam, New Delhi.
The Summit, themed “Sarvajana Hitaya, Sarvajana Sukhaya — Welfare for All, Happiness for All”, reflects India’s commitment to harnessing Artificial Intelligence for human-centric progress and inclusive development.
The Prime Minister highlighted the transformative role of AI across diverse sectors including healthcare, education, agriculture, governance, and enterprise. He expressed confidence that the deliberations at the Summit will enrich global discourse on innovation, collaboration, and responsible use of AI, shaping a future that is progressive, innovative, and opportunity-driven.
Prime Minister Modi underscored India’s leadership in the global AI transformation, powered by the strength of its 1.4 billion people, robust digital public infrastructure, vibrant startup ecosystem, and cutting-edge research. He emphasized that India’s strides in AI reflect both ambition and responsibility, positioning the nation at the forefront of technological advancement.
Sharing a thread post on X, Shri Modi wrote:
“Bringing the world together to discuss AI!
Starting today, India hosts the AI Impact Summit at Bharat Mandapam in Delhi. I warmly welcome world leaders, captains of industry, innovators, policymakers, researchers and tech enthusiasts from across the world for this Summit. The theme of the Summit is Sarvajana Hitaya, Sarvajana Sukhaya or welfare for all, happiness for all, reflecting our shared commitment to harnessing Artificial Intelligence for human-centric progress.”
“AI today is transforming several sectors, including healthcare, education, agriculture, governance and enterprise. The AI Impact Summit will enrich global discourse on diverse aspects of AI, such as innovation, collaboration, responsible use and more. I am confident that the outcomes of the Summit will help shape a future that is progressive, innovative and opportunity-driven.”
“Thanks to the 1.4 billion people of India, our nation stands at the forefront of the AI transformation. From digital public infrastructure to a vibrant StartUp ecosystem and cutting-edge research, our strides in AI reflect both ambition and responsibility.”