Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves three multitracking projects covering 12 Districts across the states of Delhi, Haryana, Maharashtra and Karnataka, increasing the existing network of Indian Railways by about 389 Kms
The total estimated cost of the projects is Rs 18,509 crore (approx.) and will be completed up to 2030-31
The projects will also generate direct employment for about 265 lakh human-days during construction
Initiative will improve travel convenience, reduce logistic cost, decrease oil imports and contribute to lower CO2 emissions, supporting sustainable and efficient rail operations
14 FEB 2026 12:50PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, yesterday has approved the Three (3) projects of Ministry of Railways with total cost of Rs. 18,509 crore (approx.). These projects include:
1. Kasara – Manmad 3rd and 4th line
2. Delhi – Ambala 3rd and 4th line
3. Ballari – Hosapete 3rd and 4th line
The increased line capacity will significantly enhance mobility, resulting in improved operational efficiency and service reliability for Indian Railways. These multi-tracking proposals are poised to streamline operations and alleviate congestion. The projects are in line with the Prime Minister Shri Narendra Modi’s Vision of a New India which will make people of the region “Atmanirbhar” by way of comprehensive development in the area which will enhance their employment/ self-employment opportunities.
The projects are planned on PM-Gati Shakti National Master Plan with focus on enhancing multi-modal connectivity & logistic efficiency through integrated planning and stakeholder consultations. These projects will provide seamless connectivity for movement of people, goods, and services.
The Three (3) projects covering 12 Districts across the states of Delhi, Haryana, Maharashtra and Karnataka, will increase the existing network of Indian Railways by about 389 Kms.
The proposed multi-tracking project will enhance connectivity to approx. 3,902 villages, which are having a population of about 97 lakhs.
The proposed capacity enhancement will improve rail connectivity to several prominent tourist destinations across the country, including Bhavli Dam, Shri Ghatandevi, Trimbakeshwar Jyotirlinga, Shri Mata Vaishno Devi Katra/Srinagar, and major attractions such as Hampi (a UNESCO World Heritage Site), Ballari Fort, Daroji Sloth Bear Sanctuary, the Tungabhadra Dam, Kenchanagudda, and the Vijaya Vittala Temple etc.
The proposed projects are essential routes for transportation of commodities such as coal, steel, iron ore, cement, limestone/bauxite, container, foodgrains, sugar, fertilizers, POL etc. The capacity augmentation works will result in additional freight traffic of magnitude 96 MTPA (Million Tonnes Per Annum). The Railways being environment friendly and energy efficient mode of transportation, will help both in achieving climate goals and minimizing logistics cost of the country, reduce oil import (22 crore Litres) and lower CO2 emissions (111 crore Kg) which is equivalent to plantation of 04 (Four) crore trees.

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
দিল্লি, হরিয়ানা, মহারাষ্ট্রা অমসুং কর্নাতকা রাজ্যশিংগী জিলা ১২ কোনশিনবা মল্তিত্রেক্কিং প্রোজেক অহুম মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে, হৌজিক লৈরিবা ভারত রেলৱেগী নেতৱার্ক কিমি ৩৮৯ রোম হেনগৎলগনি
প্রোজেক অসিগী অপুনবা শেনফম চাউরাক্না লুপা করোর ১৮,৫০৯ নি অমসুং ২০৩০-৩১ ফাওবগী মনুংদা মপুংফানা লোইশিনগনি
শেমগৎ-শাগৎলিঙৈ মনুংদা প্রোজেক অসিনা নুমিৎ লাখ ২৬৫ রোমগী হকথেংনবা থবকশিং পীগনি
থবক অসিনা চৎথোক-চৎশিন নুংঙাইহনগনি, পোৎ-চৈ পুথোক-পুশিনগী চাদিং হন্থহনগনি, মপান্দগী থাউ পুশিল্লকপা হন্থহনগনি অমসুং কার্বোনদাইওক্সাইদ থাদোকপা হন্থহনবদা মতেং পাংগনি, তুংকোইনা চৎনবা য়াবা অমসুং অফবা রেলগী থবকশিংদা মতেং পাংগনি
14 FEB 2026 12:50PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেবিনেত কম্মিতি ওন ইকোনোমিক এফেয়ার্সনা ঙরাং রেলৱেজ মিনিষ্ট্রিগী অপুনবা শেনফম লুপা ১৮,৫০৯(চাউরাকপা) প্রোজেক অহুম অয়াবা পীখ্রে। হায়রিবা প্রোজেকশিং অদুদি :
a. কসারা-মনমাদ ৩শুবা অমসুং ৪শুবা লাইন
b. দিল্লি-অম্বালা ৩শুবা অমসুং ৪শুবা লাইন
c. বল্লারি-হোসাপেত ৩শুবা অমসুং ৪শুবা লাইন
লাইন মশিং হেনগৎলকপা অসিনা চৎথোক-চৎশিন হেনগৎহনগনি, ভারত রেলৱেজনা থবক ফজনা অমসুং অশোই-অঙাম য়াওদনা পাংথোকপা ঙমহনগনি। মল্তি-ত্রেক্কিংগী থবকশিং অসিনা ত্রেন চেনবগী থবক মওং-মরিন তাহনগনি অমসুং চিনবা হন্থহনগনি। মফম অসিগী অপুনবা চাউখৎ-থৌরাংগী থবক পায়খৎতুনা লমদম অসিগী মীয়াম ‘অত্মনির্ভর’ ওইহন্দুনা অনৌবা ভারত অমা শেমগৎনবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী পান্দমগী শরুক অমা ওইনা প্রোজেকশিং অসি পায়খৎপনি অমসুং মসিনা লমদম অসিদা থবক ফংবা অমসুং মশানা মশাবু থবক পীজবা হেনগৎহনগনি।
অপুনবা থৌরাং অমসুং মরী লৈনবশিং খন্ন-নৈনবগী খুৎথাংদা মল্তি-মোদাল কন্নেক্তিবিতি অমসুং লোজিষ্টিক্স হেনগৎহন্নবা মীৎয়েংগা লোয়ননা প্রোজেকশিং অসি পি.এম-গাতি শক্তি নেসনেল মাষ্টর প্লানদা থৌরাং তৌবনি। প্রোজেকশিং অসিনা মীয়াম, পোৎ-চৈ অমসুং থবকশিং অপনবা লৈতনা চৎথোক-চৎশিনগী খুদোংচাবা পীগনি।
প্রোজেক অহুম অসিনা দিল্লি, হরিয়ানা, মহারাষ্ট্রা অমসুং কর্নাতকা রাজ্যশিংগী জিলা ১২ কোনশিনগনি, হৌজিক লৈরিবা ভারত রেলৱেগী নেতৱার্ক কিমি ৩৮৯ রোম হেনগৎলগনি।
পায়খৎকদৌরিবা মল্তি-ত্রেক্কিং প্রোজেক অসিনা অপুনবা মীশিং লাখ ৯৭ রোম লৈবা খুঙ্গং ৩,৯০২ রোমদা চৎথোক-চৎশিনগী খুদোংচাবা ফগৎহল্লগনি।
ভাবলি দাম, শ্রী ঘাতানদেবী, ত্রিম্বেকেশ্বর জয়তিরলিঙ্গ, শ্রী মাতা ভাইসনো দেবী কাত্রা/শ্রীনগর অমসুং হাম্পি( য়ুনেস্কো ৱার্ল্দ হেরিতেচ সাইত অমা), বাল্লারি ফোর্ত, দারোজি শ্লোথ বিয়ার সেঙ্কচুরি, তুঙ্গভাদ্রা দাম, কেনচানাগুদদা অমসুং বিজয়া বিত্তালা লাইশঙ য়াওনা লৈবাক শীনবা থুংবগী মরুওইবা মফমশিং কেপাসিতি হেনগৎলকপা অসিনা রেলগী খুদোংচাবা পীগনি।
পায়খৎকদৌরিবা প্রোজেকশিং অসিনা কয়লা, ষ্টিল, আইরন ওর, সিমেন্ত, শুনু নুঙ/বাউসাইত, কন্তেন্নর, চানবা মহৈ-মরোশিং, চিনি, হার, পি.ও.এল অসিনচিংবা পুনবা মরুওইবা লম্বীশিংনি। প্রোজেক অসিনা অহেনবা ৯৬ মিল্লিয়ন তনস পর এন্নমগী পোৎ-চৈ পুবা ঙমহনগনি। রেলৱেজশিং অসি মহৌশাগী অকোয়বগী ফিবমদা শোকহন্দবা অমসুং ইনর্জি য়াম্না চাদবা মখলগী পোৎ-চৈ পুথোক-পুশিনগী থবক ওইবা মরম্না, মসিনা ক্লাইমেত গোলশিং ফংবা অমসুং লৈবাক অসিদা পোৎ-চৈ পুথোক-পুশিন্দা চঙবা শেনফম হন্থহনবদা মতেং পাংগনি, মপান্দগী থাউ লৈবা (লিতর করোর ২২) হন্থগনি অমসুং উ পাম্বী করোর ৪ থাবগা মান্নদুনা কার্বোনদাইওক্সাইদ থাদোকপা (কেজি করোর ১১১) হন্থহনবদা মতেং পাংগনি।