প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰালয়
মৰাণৰ সমীপৰ ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথত ই এল এফ ব্যৱস্থা
12 FEB 2026 11:03AM by PIB Guwahati
অসমে ২০২৬ চনৰ ১৪ ফেব্ৰুৱাৰীত ডিব্ৰুগড় জিলাৰ মৰাণ বাইপাছত এটা জৰুৰীকালীন অৱতৰণ সুবিধা (ই এল এফ) উদ্বোধন কৰি এক ঐতিহাসিক ঘটনাৰ সাক্ষী হোৱাৰ দিশে আগবাঢ়িছে। এই ই এল এফ হৈছে উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলত এনে ধৰণৰ প্ৰথমটো ব্যৱস্থা। ভাৰতৰ সন্মানীয় প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এই সুবিধা উদ্বোধন আৰু ৰাষ্ট্ৰৰ নামত উৎসৰ্গা কৰিব। এই সুবিধাটোৱে জৰুৰীকালীন সময়ত ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথটোত বিকল্প ৰানৱে হিচাপে এটা অংশ মুকলি কৰিব, যাৰ দ্বাৰা জৰুৰীকালীন অৱতৰণ পৰিচালনা কৰিবলৈ আৰু যুঁজাৰু বিমান, পৰিবহণ বিমান তথা হেলিকপ্টাৰৰ কাৰ্য্যকলাপ টেক অফ কৰিবলৈ সক্ষম হ’ব। ই দূৰৱৰ্তী অঞ্চলসমূহত মানৱীয় সহায় আৰু দুৰ্যোগ সাহায্য (এইচ এ ডি আৰ) অভিযানৰ সময়তো গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰিব।
এই ব্যৱস্থাই ৰাষ্ট্ৰীয় নিৰাপত্তাৰ প্ৰতি গভীৰ গুৰুত্ব বহন কৰে আৰু প্ৰধানমন্ত্ৰী, অসমৰ ৰাজ্যপাল, মুখ্যমন্ত্ৰীৰ লগতে জ্যেষ্ঠ অসামৰিক আৰু সামৰিক গণ্য-মান্য ব্যক্তিসকল ইয়াৰ সাক্ষী হৈ ৰ’ব।

Ministry of Defence
ACTIVATION OF ELF ON NATIONAL HIGHWAY NEAR MORAN
12 FEB 2026 11:03AM by PIB Delhi
The state of Assam is going to witness a historic event, inauguration of an Emergency Landing Facility (ELF) on the Moran bypass in Dibrugarh district on 14 February 2026. This ELF is first of its kind in the North East region. The Hon'ble Prime Minister of India will be inaugurating and dedicating this facility to the nation. The facility opens an identified stretch on the highway as an alternative runway during contingencies which would be capable of handling emergency landing and take off operations of fighters, transport aircraft and helicopters. This will also prove instrumental during Humanitarian Assistance and Disaster Relief (HADR) operations in far-flung areas.
The occasion holds profound significance towards National Security and would be witnessed by the Hon'ble Prime Minister, Governor and Chief Minister of Assam as well as senior civil and military dignitaries.