গৃহ মন্ত্ৰালয়
ছত্তীশগড়ৰ ৰায়পুৰত কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ অধ্যক্ষতাত বাওঁপন্থী উগ্ৰবাদ সন্দৰ্ভত এখন নিৰাপত্তা পৰ্যালোচনা বৈঠক অনুষ্ঠিত
গৃহমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে ছত্তীশগড়ৰ বিভিন্ন উন্নয়নমূলক কাম-কাজ সন্দৰ্ভতো এখন পৰ্যালোচনা বৈঠক অনুষ্ঠিত কৰে
এসময়ত নক্সালবাদী হিংসাৰ কেন্দ্ৰবিন্দু ছত্তীশগড় এতিয়া প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বাধীন দ্বৈত ইঞ্জিন চৰকাৰৰ অধীনত উন্নয়নৰ প্ৰতীক হৈ পৰিছে
মোদী চৰকাৰৰ অধীনত নক্সালবাদৰ অন্ত পৰাৰ পথত, ২০২৬ চনৰ ৩১ মাৰ্চৰ পূৰ্বে দেশখন সম্পূৰ্ণৰূপে নক্সালমুক্ত হ’ব
কেন্দ্ৰ আৰু ছত্তীশগড় চৰকাৰৰ নিৰাপত্তাকেন্দ্ৰিক কৌশল, আন্তঃগাঁথনি উন্নয়ন, নক্সালবাদী বিত্তীয় নেটৱৰ্কত আক্ৰমণ, আত্মসমৰ্পণ নীতিয়ে ইতিবাচক ফল দিছে
ছত্তীশগড়ৰ যুৱক-যুৱতীসকলে নিজৰ সংস্কৃতি আৰু পৰম্পৰা ৰক্ষা কৰি ক্ৰীড়া, ফৰেনছিক বিজ্ঞান, কাৰিকৰী শিক্ষাৰ ক্ষেত্ৰত অগ্ৰগতি ত্বৰান্বিত কৰিছে
দৰিদ্ৰতা আৰু নিৰক্ষৰতাৰ অন্ধকাৰলৈ প্ৰজন্মক ঠেলি দিয়া নক্সালবাদৰ পৰা দেশখন মুক্ত হ’বলৈ ওলাইছে
নিৰাপত্তা আৰু উন্নয়ন দুয়োটা দিশতে ছত্তীশগড়ে উল্লেখযোগ্য অগ্ৰগতি লাভ কৰিছে
08 FEB 2026 7:51PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ অধ্যক্ষতাত আজি ছত্তীশগড়ৰ ৰায়পুৰত বাওঁপন্থী উগ্ৰবাদৰ সন্দৰ্ভত এখন নিৰাপত্তা পৰ্যালোচনা বৈঠক অনুষ্ঠিত হয়। গৃহমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে ছত্তীশগড়ৰ বিভিন্ন উন্নয়নমূলক কাম-কাজ সন্দৰ্ভতো এখন পৰ্যালোচনা বৈঠকত অংশগ্ৰহণ কৰে। সভাত ছত্তীশগড়ৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী বিষ্ণু দেও ছাই, উপ-মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী বিজয় শৰ্মা, চোৰাংচোৱা ব্যুৰো (আই বি)ৰ কেন্দ্ৰীয় গৃহ সচিব, গৃহ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ৰ বিশেষ সচিব (আভ্যন্তৰীণ নিৰাপত্তা), ছত্তীশগড়ৰ মুখ্য সচিব, কেন্দ্ৰীয় সংৰক্ষিত আৰক্ষী বাহিনী (চি আৰ পি এফ), ৰাষ্ট্ৰীয় অনুসন্ধান সংস্থা (এন আই এ), সীমান্ত সুৰক্ষা বাহিনী (বি এছ এফ)ৰ সঞ্চালক প্ৰধান আৰু ভাৰত-তিব্বত সীমান্ত আৰক্ষী (আই টি বি পি)ৰ লগতে ছত্তীশগড়, তেলেংগানা, ঝাৰখণ্ড, ওড়িশা আৰু মহাৰাষ্ট্ৰৰ গৃহ সচিব আৰু আৰক্ষী সঞ্চালকপ্ৰধান (ডি জি এছ পি)সকল উপস্থিত থাকে।
বৈঠকত ভাষণ দি কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে আন্তঃগাঁথনি, নক্সালবাদী বিত্তীয় নেটৱৰ্ক, আত্মসমৰ্পণ নীতিকে ধৰি কেন্দ্ৰীয় আৰু ছত্তীশগড় চৰকাৰৰ নিৰাপত্তাকেন্দ্ৰিক কৌশলে ইতিবাচক ফল দিছে। ৩১ মাৰ্চৰ পূৰ্বে নক্সালবাদ সম্পূৰ্ণৰূপে নাইকিয়া হ’ব বুলি তেওঁ আস্থা প্ৰকাশ কৰে।
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে ছত্তীশগড় এসময়ত নক্সালবাদী হিংসাৰ দুৰ্গ আছিল যদিও প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত দ্বৈত ইঞ্জিনৰ চৰকাৰৰ অধীনত এতিয়া ই উন্নয়নৰ প্ৰতীক হৈ পৰিছে। তেওঁ কয় যে ছত্তীশগড়ৰ যুৱক-যুৱতীসকলে ক্ৰীড়া, ফৰেনছিক বিজ্ঞান, কাৰিকৰী শিক্ষাৰ ক্ষেত্ৰতো অগ্ৰগতি ত্বৰান্বিত কৰাৰ লগতে নিজৰ সংস্কৃতি আৰু পৰম্পৰা ৰক্ষা কৰি আছে।
শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে দ্বৈত ইঞ্জিনৰ চৰকাৰে দেশৰ পৰা নক্সালবাদৰ ভাবুকি সম্পূৰ্ণৰূপে নাইকিয়া কৰিবলৈ কোনো খুঁট ৰখা নাই। তেওঁ মোদী চৰকাৰৰ দিনত নক্সালবাদ শেষ হোৱাৰ উপক্ৰম হৈছে আৰু ২০২৬ চনৰ ৩১ মাৰ্চৰ পূৰ্বে দেশখন সম্পূৰ্ণৰূপে নক্সালমুক্ত হ’ব বুলি উল্লেখ কৰি গৃহমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে দেশখন অতি সোনকালে দৰিদ্ৰতা আৰু নিৰক্ষৰতাৰ অন্ধকাৰলৈ প্ৰজন্মক ঠেলি দিয়া নক্সালবাদৰ পৰা মুক্ত হ’ব। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে নক্সালবাদীৰ বিৰুদ্ধে চলি থকা যুঁজখন বিভাজিত হ’বলৈ দিয়া উচিত নহয়। বিভিন্ন ৰাজ্যিক আৰু কেন্দ্ৰীয় সংস্থাসমূহৰ মাজত সুকলমে সমন্বয়ৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰি তেওঁ কয় যে অৱশিষ্ট নক্সালসকলক অন্য ৰাজ্যলৈ বিয়পিবলৈ দিয়া উচিত নহয়।
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে ছত্তীশগড়ে নিৰাপত্তা আৰু উন্নয়ন দুয়োটা দিশতে উল্লেখযোগ্য অগ্ৰগতি লাভ কৰিছে। তেওঁ কয় যে নক্সাল প্ৰভাৱিত অঞ্চলৰ লোকসকলে যাতে উন্নয়নৰ সমান সুযোগ পায় সেয়া নিশ্চিত কৰিব লাগিব।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah chairs a security review meeting on Left Wing Extremism in Raipur, Chhattisgarh
The Home Minister also held a review meeting regarding various development works in Chhattisgarh
Chhattisgarh, which was once a stronghold of Naxal violence, has now become a symbol of development in the double engine government being run under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi
Under the Modi government, Naxalism has reached the verge of its end, and the country will become completely Naxal-free before 31 March 2026
The security-centric strategy of the Centre and Chhattisgarh government, along with infrastructure, strikes on the Naxal financial network, and the surrender policy, have yielded positive results
The youth of Chhattisgarh are accelerating progress in sports, forensic science, and technical education while also preserving their culture and traditions
The country is about to be freed from Naxalism, which has pushed many generations into the darkness of poverty and illiteracy
Chhattisgarh has made remarkable progress on both the security and development fronts
08 FEB 2026 7:51PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah today chaired a security review meeting on Left Wing Extremism (LWE) in Raipur, Chhattisgarh. The Home Minister also held a review meeting regarding various development works in Chhattisgarh. The meetings was attended by Chhattisgarh Chief Minister Shri Vishnu Deo Sai, Deputy Chief Minister Shri Vijay Sharma, Union Home Secretary, the Director of the Intelligence Bureau (IB), Special Secretary (Internal Security) in the Ministry of Home Affairs, Chief Secretary of Chhattisgarh, Director Generals of the Central Reserve Police Force (CRPF), National Investigation Agency (NIA), Border Security Force (BSF), Indo-Tibet Border Police (ITBP) as well as Home Secretaries and Director Generals of Police (DGsP) of Chhattisgarh, Telengana, Jharkhand, Odisha and Maharashtra.
Addressing the meeting, Union Home Minister Shri Amit Shah said that the security-centric strategy of the Centre and Chhattisgarh government, along with infrastructure, strikes on the Naxal financial network, and the surrender policy, have yielded positive results. He expressed confidence that Naxalism will be completely eliminated before the upcoming 31 March.
Union Home Minister Shri Amit Shah said that Chhattisgarh was once a stronghold of Naxal violence, but in the double engine government being run under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, it has now become a symbol of development. He said that the youth of Chhattisgarh are accelerating progress in sports, forensic science, and technical education while also preserving their culture and traditions.
Shri Amit Shah said that the double engine government is leaving no stone unturned to completely eradicate the menace of Naxalism from the country. He said that under the Modi government, Naxalism has reached the verge of its end and the country will become completely Naxal-free before 31 March 2026. The Home Minister said that the country will soon be freed from Naxalism, which has pushed many generations into the darkness of poverty and illiteracy. Shri Shah said that the ongoing fight against Naxals must not be scattered. Stressing the need for smooth coordination between various states and central agencies, he said that the remaining Naxals must not be allowed to flee to other states.
Union Home Minister said that Chhattisgarh has made remarkable progress on both the security and development fronts. He said that it must be ensured that people in Naxal-affected areas receive equal opportunities for development.