প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
মালয়েছিয়াৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী আনৱাৰ ইব্ৰাহিমৰ সৈতে প্ৰতিনিধি পৰ্যায়ৰ আলোচনাৰ সময়ত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ মন্তব্যৰ পাঠ
08 FEB 2026 11:41AM by PIB Guwahati
মোৰ বন্ধু প্ৰধানমন্ত্ৰী, আপোনাৰ প্ৰতি আন্তৰিক কৃতজ্ঞতা জ্ঞাপন কৰিছোঁ। মোক আৰু মোৰ প্ৰতিনিধিসকলক যিদৰে আদৰণি জনোৱা হ’ল, আৰু আপুনি মাত্ৰ কেইঘণ্টামানৰ ভিতৰতে মালয়েছিয়াৰ জীৱনধাৰাক যিদৰে ইমান উজ্জ্বলভাৱে উপস্থাপন কৰিলে, আৰু আপুনি যিদৰে কামবোৰ ইমান ভালদৰে সংগঠিত কৰিলে, সেইবোৰ চিৰদিনৰ বাবে মনত ৰখা হ’ব, আৰু তাৰ বাবে মই মোৰ অন্তৰৰ পৰা মোৰ বিশেষ কৃতজ্ঞতা প্ৰকাশ কৰিছোঁ। বন্ধুত্ব কি, বন্ধুত্বৰ উচ্চতা আৰু গভীৰতা কি সেয়া মই সম্পূৰ্ণৰূপে অনুভৱ কৰিছোঁ আৰু তাৰ বাবে মই আপোনাৰ ওচৰত অতিশয় কৃতজ্ঞ।
মহামহিম,
মোৰ সৌভাগ্য যে প্ৰধানমন্ত্ৰী হিচাপে তৃতীয়বাৰৰ বাবে মই মালয়েছিয়া ভ্ৰমণৰ সুবিধা পাইছোঁ, আৰু আমাৰ বন্ধুত্ব এনেকুৱা যে আপোনাৰ কাৰ্যকালত আপোনালোকক চতুৰ্থবাৰৰ বাবে লগ পোৱাৰ সুযোগ পাইছোঁ। ইও আমাৰ গতি আৰু সক্ৰিয়তাক প্ৰতিফলিত কৰে। বছৰ বছৰ ধৰি আমাৰ দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্কই যি গতি আৰু গভীৰতা লাভ কৰিছে সেয়া সঁচাকৈয়ে প্ৰেৰণাদায়ক। ইয়াৰ বাবে আপোনালোকৰ অমূল্য অৱদানৰ বাবে মই আন্তৰিকতাৰে ধন্যবাদ জনাইছো। আজি কৃষি আৰু উৎপাদনৰ পৰা আৰম্ভ কৰি স্বচ্ছ শক্তি আৰু অৰ্ধপৰিবাহীলৈকে প্ৰতিটো ক্ষেত্ৰতে আমাৰ সহযোগিতা গভীৰ হৈ আহিছে। দক্ষতা বিকাশ আৰু সামৰ্থ্য বিকাশৰ ক্ষেত্ৰতো আমি গুৰুত্বপূৰ্ণ অংশীদাৰ। আমাৰ প্ৰতিৰক্ষা আৰু নিৰাপত্তা সহযোগিতাও ক্ৰমাগতভাৱে শক্তিশালী হৈ আহিছে।
মহামহিম,
আছিয়ানৰ সফল অধ্যক্ষতাৰ বাবে আপোনাক পুনৰবাৰ অভিনন্দন জ্ঞাপন কৰিছোঁ। আমি নিশ্চিত যে মালয়েছিয়াৰ সহায়ত আছিয়ানৰ সৈতে আমাৰ সম্পৰ্ক অধিক গভীৰ আৰু সম্প্ৰসাৰিত হ’ব।
মহামহিম,
আমাৰ সম্পৰ্কৰ প্ৰকৃত শক্তি হৈছে জনসাধাৰণৰ বান্ধোন। মালয়েছিয়াত থকা ভাৰতীয় মূলৰ প্ৰায় ৩০ লাখ লোক আমাৰ দেশ দুখনৰ মাজত জীৱন্ত সেতু। কালি আপোনাৰ লগত ময়ো প্ৰব্ৰজনকাৰীসকলক লগ পোৱাৰ সুযোগ পাইছিলোঁ। মোৰ এটা অতি বিশেষ অভিজ্ঞতা হৈছিল, প্ৰব্ৰজনকাৰীসকলৰ আপোনাৰ প্ৰতি যি ব্যক্তিগত সন্মান আৰু মৰম আছে সেয়া মই কালি দেখিলোঁ, অনুভৱ কৰিলোঁ, আৰু মই বৰ গৌৰৱবোধ কৰিছিলোঁ। সন্ত্ৰাসবাদৰ বিৰুদ্ধে আমাৰ যুঁজত বন্ধুত্বপূৰ্ণ দেশসমূহৰ সমৰ্থন অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ। মহামহিম, আমি দৃঢ়ভাৱে বিশ্বাস কৰোঁ যে ভাৰত আৰু মালয়েছিয়াৰ সমৃদ্ধি আন্তঃসংলগ্ন। বিশ্বজোৰা অস্থিৰতাৰ এই পৰিৱেশত সামুদ্ৰিক প্ৰতিবেশী দুখন দেশ ভাৰত আৰু মালয়েছিয়াৰ বাবে আমাৰ সম্পৰ্কৰ সম্পূৰ্ণ সম্ভাৱনাক ব্যৱহাৰ কৰাটো অতি প্ৰয়োজনীয়। আজি মোৰ ভ্ৰমণৰ মূল বাৰ্তাটো স্পষ্ট যে ভাৰতে মালয়েছিয়াৰ সৈতে আমাৰ সম্পৰ্কক এক নতুন স্তৰলৈ লৈ যাব বিচাৰে আৰু সহযোগিতাৰ প্ৰতিটো ক্ষেত্ৰ সম্প্ৰসাৰণ তথা গভীৰ কৰিব বিচাৰে। মোক আৰু মোৰ প্ৰতিনিধি দলটোক ইমান উষ্ম আৰু অসাধাৰণ আদৰণি জনোৱাৰ বাবে আকৌ এবাৰ আপোনাক আৰু আপোনাৰ সমগ্ৰ দলটোক আন্তৰিক কৃতজ্ঞতা জ্ঞাপন কৰিছোঁ।

Prime Minister's Office
English rendering of Prime Minister's address during delegation level talks with Malaysian Prime Minister Anwar Ibrahim
08 FEB 2026 11:41AM by PIB Delhi
My friend, Prime Minister, I extend my heartfelt gratitude to you. The way my delegation and I were welcomed, and the manner in which you presented the essence of Malaysian life in just a few hours-going beyond traditions and organizing everything so beautifully, will remain etched in my memory forever. For this, I express my deepest appreciation. I have truly experienced what friendship means, its heights and depths, and I am profoundly grateful to you for that.
Excellency,
It is my privilege that, as Prime Minister, I have had the opportunity to visit Malaysia for the third time, and during your tenure, I am meeting you for the fourth time. This in itself reflects the pace and dynamism of our relationship. Over the past years, the momentum and depth our bilateral ties have achieved are truly inspiring. For your invaluable contribution to this, I sincerely thank you. Today, our cooperation spans across agriculture and manufacturing to clean energy and semiconductors. We are also key partners in skill development and capacity building. Our defense and security collaboration continues to grow stronger.
Excellency,
I once again warmly congratulate you on ASEAN’s successful chairmanship. We are confident that with Malaysia’s support, our relations with ASEAN will deepen further and expand in scope.
Excellency,
The true strength of our relationship lies in the people-to-people ties. Nearly three million citizens of Malaysian origin with Indian roots serve as a living bridge between our nations. Yesterday, I had the opportunity to meet with the diaspora alongside you. It was a very special experience. I witnessed the deep respect and affection they hold for you, which filled me with pride. In our fight against terrorism, the support of friendly nations is of immense importance.
Excellency, we firmly believe that the prosperity of India and Malaysia is interconnected. In today’s global environment of instability, as maritime neighbors, it is essential that India and Malaysia harness the full potential of their relationship. The core message of my visit today is crystal clear: India wishes to elevate its partnership with Malaysia to new heights, expanding and deepening cooperation in every sphere. Once again, I extend my heartfelt gratitude to you and your entire team for the warm and splendid welcome accorded to me and my delegation.