Prime Minister's Office
List of Outcomes: Official visit of the Prime Minister to Malaysia
08 FEB 2026 11:05AM by PIB Delhi
MoUs / Agreements / Documents
S.No. Document Title Representative from Malaysian side for exchange of the Document Representative from Indian side for exchange of the Document
1.
Audio-Visual Co-production Agreement between the Government of the Republic of India and Government of Malaysia
Dato’ Seri Utama Haji Mohamad Haji Hasan
Minister of Foreign Affairs, Malaysia
Dr. S. Jaishankar
External Affairs Minister, India
2.
MoU Between the Government of Malaysia and the Government of the Republic of India on the Co-Operation in Disaster Management
Dato’ Seri Utama Haji Mohamad Haji Hasan
Minister of Foreign Affairs, Malaysia
Dr. S. Jaishankar
External Affairs Minister, India
3.
MoU Between the Government of Malaysia and the Government of Republic of India on Cooperation in Combating and Preventing Corruption
Dato’ Seri Utama Haji Mohamad Haji Hasan
Minister of Foreign Affairs, Malaysia
Dr. S. Jaishankar
External Affairs Minister, India
4.
EoL on the Memorandum of Understanding on United Nations Peacekeeping Cooperation between the Government of the Republic of India and the Government of Malaysia
Dato’ Seri Utama Haji Mohamad Haji Hasan
Minister of Foreign Affairs, Malaysia
Dr. S. Jaishankar
External Affairs Minister, India
5.
EoN on Cooperation in the field of Semiconductors between the Government of the Republic of India and the Government of Malaysia
Dato’ Seri Utama Haji Mohamad Haji Hasan
Minister of Foreign Affairs, Malaysia
Dr. S. Jaishankar
External Affairs Minister, India
6.
Framework Agreement on International Big Cats Alliance (IBCA)
Dato’ Seri Utama Haji Mohamad Haji Hasan
Minister of Foreign Affairs, Malaysia
Dr. S. Jaishankar
External Affairs Minister, India
7.
MoC between Employees’ State Insurance Cooperation (ESIC), Republic of India and Social Security Organisation (PERKESO) on Social Security Programs and Activities for Indian Citizens as Insured Persons in Malaysia
Dato’ Sri Amran Mohamed Zin
Secretary-General,
Ministry of Foreign Affairs, Malaysia
Shri P. Kumaran
Secretary (East),
Ministry of External Affairs, India
8.
EoN on Cooperation in Vocational Education and Training (TVET) between the Government of the Republic of India and the Government of Malaysia
Dato’ Sri Amran Mohamed Zin
Secretary-General,
Ministry of Foreign Affairs, Malaysia
Shri P. Kumaran
Secretary (East),
Ministry of External Affairs, India
9.
EoN on Security Cooperation between National Security Council Secretariat, India and National Security Council, Malaysia
Dato’ Sri Amran Mohamed Zin
Secretary-General,
Ministry of Foreign Affairs, Malaysia
Shri P. Kumaran
Secretary (East),
Ministry of External Affairs, India
10.
EoN on Cooperation in the field of Health and Medicine between the Government of the Republic of India and the Government of Malaysia
Dato’ Sri Amran Mohamed Zin
Secretary-General,
Ministry of Foreign Affairs, Malaysia
Shri B.N. Reddy
High Commissioner of India to Malaysia
11.
Presentation of Report of the 10th Malaysia-India CEO Forum
Report jointly submitted by Mr Nikhil Meshwani and YBhg. Tan Sri Kunasingam V Sittampalan, co-Chairs of the 10th India-Malaysia CEO Forum, to Shri B. N. Reddy, High Commissioner of India to Malaysia and Dato’ Sri Amran Mohamed Zin, Secretary-General, Ministry of Foreign Affairs, Malaysia
Announcements
Title
1
Establishment of an Indian Consulate General in Malaysia
2
Establishment of a dedicated Thiruvalluvar Centre in Universiti Malaya, Kuala Lumpur
3
Institution of Thiruvalluvar Scholarships for Malaysian Nationals
4
Agreement between NIPL and PAYNET SDN BHD on cross-border payments
5
MoU between University of Cyberjaya (UoC) and Institute of Training and Research in Ayurveda (ITRA) on academic collaboration

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ফলাফলৰ তালিকা : প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ মালয়েছিয়া ভ্ৰমণ
08 FEB 2026 11:05AM by PIB Guwahati
বুজাবুজি চুক্তি/চুক্তি/নথিপত্ৰ
ক্ৰমিক
নম্বৰ
নথিপত্ৰৰ শিৰোনাম
নথিপত্ৰ বিনিময়ৰ বাবে মালয়েছিয়াৰ প্ৰতিনিধি
নথিপত্ৰ বিনিময়ৰ বাবে ভাৰতৰ প্ৰতিনিধি
১.
ভাৰত গণৰাজ্য চৰকাৰ আৰু মালয়েছিয়া চৰকাৰৰ মাজত দৃশ্য-শ্ৰব্য সহ-উৎপাদন চুক্তি
দাতো' ছেৰী উটামা হাজী মহম্মদ হাজী হাছান
মালয়েছিয়াৰ বৈদেশিক মন্ত্ৰী
ড° এছ জয়শংকৰ
ভাৰতৰ বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী
২.
দুৰ্যোগ ব্যৱস্থাপনাৰ সহযোগিতাৰ ক্ষেত্ৰত মালয়েছিয়া চৰকাৰ আৰু ভাৰত গণৰাজ্য চৰকাৰৰ মাজত বুজাবুজি চুক্তি
দাতো’ ছেৰী উটামা হাজী মহম্মদ হাজী হাছান
মালয়েছিয়াৰ বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী
ড° এছ জয়শংকৰ
ভাৰতৰ বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী
৩.
দুৰ্নীতিৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়া আৰু প্ৰতিৰোধৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতাৰ ওপৰত মালয়েছিয়া চৰকাৰ আৰু ভাৰত গণৰাজ্য চৰকাৰৰ মাজত বুজাবুজি চুক্তি
দাতো’ ছেৰী উটামা হাজী মহম্মদ হাজী হাছান
মালয়েছিয়াৰ বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী
ড° এছ জয়শংকৰ
ভাৰতৰ বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী
৪.
ভাৰত গণৰাজ্য চৰকাৰ আৰু মালয়েছিয়া চৰকাৰৰ মাজত ৰাষ্ট্ৰসংঘৰ শান্তিৰক্ষা সহযোগিতাৰ বুজাবুজিৰ ক্ষেত্ৰত ইঅ’এল
দাতো’ ছেৰী উটামা হাজী মহম্মদ হাজী হাছান
মালয়েছিয়াৰ বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী
ড° এছ জয়শংকৰ
ভাৰতৰ বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী
৫..
ভাৰত গণৰাজ্য চৰকাৰ আৰু মালয়েছিয়া চৰকাৰৰ মাজত অৰ্ধপৰিবাহীৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতাৰ ক্ষেত্ৰত ইঅ’এল
দাতো’ ছেৰী উটামা হাজী মহম্মদ হাজী হাছান
মালয়েছিয়াৰ বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী
ড° এছ জয়শংকৰ
ভাৰতৰ বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী
৬.
আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় বিগ কেটছ এলায়েন্স (আইবিচিএ)ৰ কাঠামো চুক্তি
দাতো’ ছেৰী উটামা হাজী মহম্মদ হাজী হাছান
মালয়েছিয়াৰ বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী
ড° এছ জয়শংকৰ
ভাৰতৰ বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী
৭.
মালয়েছিয়াত বীমাকৃত ব্যক্তি হিচাপে ভাৰতীয় নাগৰিকৰ বাবে সামাজিক সুৰক্ষা কাৰ্যসূচী আৰু কাৰ্য্যকলাপৰ ওপৰত কৰ্মচাৰীৰ ৰাজ্যিক বীমা সহযোগিতা (ই এছ আই চি), ভাৰত গণৰাজ্য আৰু সামাজিক সুৰক্ষা সংস্থা (পিইআৰকেইএছঅ’)ৰ মাজত বুজাবুজিৰ চুক্তি
দাতো’ শ্ৰী আমৰাণ মহম্মদ জিন
সচিব প্ৰধান,
মালয়েছিয়াৰ বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়
শ্ৰী পি কুমাৰন
সম্পাদক (পূব),
ভাৰতৰ বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়
৮.
ভাৰত গণৰাজ্য চৰকাৰ আৰু মালয়েছিয়া চৰকাৰৰ মাজত বৃত্তিমূলক শিক্ষা আৰু প্ৰশিক্ষণত সহযোগিতা (টিভিইটি)ৰ ক্ষেত্ৰত ইঅ’এন
দাতো’ শ্ৰী আমৰাণ মহম্মদ জিন
সচিব প্ৰধান,
মালয়েছিয়াৰ বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়
শ্ৰী পি কুমাৰন
সম্পাদক (পূব),
ভাৰতৰ বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়
৯.
ভাৰতৰ ৰাষ্ট্ৰীয় নিৰাপত্তা পৰিষদৰ সচিবালয় আৰু মালয়েছিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰীয় নিৰাপত্তা পৰিষদৰ মাজত নিৰাপত্তা সহযোগিতাৰ ক্ষেত্ৰত ইঅ’এন
দাতো’ শ্ৰী আমৰাণ মহম্মদ জিন
সচিব প্ৰধান,
মালয়েছিয়াৰ বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়
শ্ৰী পি কুমাৰন
সম্পাদক (পূব),
ভাৰতৰ বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়
১০.
ভাৰত গণৰাজ্য চৰকাৰ আৰু মালয়েছিয়া চৰকাৰৰ মাজত স্বাস্থ্য আৰু চিকিৎসাৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতাৰ ক্ষেত্ৰত ইঅ’এন
দাতো’ শ্ৰী আমৰাণ মহম্মদ জিন
সচিব প্ৰধান,
মালয়েছিয়াৰ বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়
শ্ৰী বি.এন. ৰেড্ডী
মালয়েছিয়াত থকা ভাৰতৰ উচ্চায়ুক্ত
১১.
দশম মালয়েছিয়া-ভাৰত চিইঅ’ ফ’ৰামৰ প্ৰতিবেদন উপস্থাপন
দশম ভাৰত-মালয়েছিয়া চিইঅ’ ফ’ৰামৰ সহ-অধ্যক্ষ নিখিল মেশ্বৱানী আৰু ৱাইবিএইচজি টান শ্ৰী কুনাছিংম ভি সীত্তমপালনে যুটীয়াভাৱে দাখিল কৰা প্ৰতিবেদনখন বি.এন. মালয়েছিয়াত ভাৰতৰ উচ্চায়ুক্ত ৰেড্ডী আৰু মালয়েছিয়াৰ বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ৰ মহাসচিব দাতো’ শ্ৰী আমৰাণ মহম্মদ জিনে উপস্থাপন কৰে।
ঘোষণাবোৰ
শিৰোনাম
১.
মালয়েছিয়াত ভাৰতীয় দূতাবাস স্থাপন
২.
কুৱালালামপুৰৰ ইউনিভাৰ্চিটি মালয়ত এটা নিবেদিত থিৰুভাল্লুভাৰ কেন্দ্ৰ স্থাপন
৩.
মালয়েছিয়ান নাগৰিকৰ বাবে থিৰুভাল্লুভাৰ বৃত্তি প্ৰতিষ্ঠান
4
এন আই পি এল আৰু পেনেট এছ ডি এন বি এইচ ডিৰ মাজত সীমাহীন পেমেণ্ট চুক্তি
5
চাইবাৰজায়া বিশ্ববিদ্যালয় (ইউঅচি) আৰু আয়ুৰ্বেদৰ প্ৰশিক্ষণ আৰু গৱেষণা প্ৰতিষ্ঠান (আইচিআৰএ)ৰ মাজত শৈক্ষিক সহযোগিতাৰ ক্ষেত্ৰত বুজাবুজি চুক্তি