প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
মালেসিয়া খোঙচৎকীদমক খোঙশান্দ্রিঙৈদা প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখিবা ৱারোল
07 FEB 2026 8:45AM by PIB Imphal
ঐগী মরুপ, প্রধান মন্ত্রী অনৱার ইব্রাহিমনা চেপাউ পীরকপদগী মালেসিয়াদা সরকারগী খোঙচৎ অমগীদমক ঐ ঙসি খোঙশাল্লে।
চহি খর অসিদা ভারত অমসুং মালেসিয়াগী মরক্ত লৈনরিবা পুৱারি ওইরবা মরীশিং য়াংনা চাউখৎলক্লি। ঐনা প্রধান মন্ত্রী অনৱার ইব্রাহিমগা ৱাফম খন্নগনি অমসুং ঐখোয়গী কমপ্রেহেন্সিপ ষ্ট্রাতেজিক পার্তনরশিপ মখা তানা ফগৎহনগনি হায়বগী থাজবা থম্লি। ঐখোয়গী দিফেন্স অমসুং সেকুরিতিগী মরীশিং, ঐখোয়গী শেন-থুমগী মরীশিং ফগৎনবা অমসুং অনৌবা হিরমশিংদা ঐখোয় পুন্না থবক তৌমিন্নবা হেনগৎহন্নবা ঐখোয়না পান্দম থমগনি।
মালেসিয়াদা লৈবা ভারতমচাশিং উন্নবা ঐনা খৌরাংনা ঙাইরি। মিল্লিয়ন অহুমরোম লৈদুনা, মখোয় মালেমদা খ্বাইদগী মশিং য়াম্বা মপান লৈবাক্ত লৈবা ভারমতমচাশিং ওইরি। মখোয়না মালেসিয়াগী চাউখৎপদা য়াম্না মতেং পাংখি অমসুং ঐখোয়গী লৈবাক অনিগী মরক্ত মখোয়না অহিংবা থোঙ অমগী থৌদাং লৌদুনা ঐখোয়গী পুৱারি ওইরবা মরুপ-মপাংগী মরীগী অকনবা য়ুম্ফম অমা ওইরি।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s departure statement ahead of his visit to Malaysia
07 FEB 2026 8:45AM by PIB Delhi
I am embarking on an Official Visit to Malaysia at the invitation of my friend, Prime Minister Anwar Ibrahim today.
The historic ties between India and Malaysia have seen steadfast progress in recent years. I look forward to my discussions with Prime Minister Anwar Ibrahim, and further enhancing our Comprehensive Strategic Partnership. We will aim to deepen our defence and security ties, enhance our economic and innovation partnership, and expand our collaboration into new domains.
I am also eager to meet the Indian community in Malaysia. Numbering nearly three million, they represent one of the largest Indian diasporas in the world. Their immense contribution to Malaysia’s progress and their role as a living bridge between our two nations provides a strong foundation to our historic friendship.