ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ମାଲେସିଆ ଗସ୍ତ ପୂର୍ବରୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ପ୍ରସ୍ଥାନ ବିବୃତି
07 FEB 2026 8:45AM by PIB Bhubaneswar
ମୋର ବନ୍ଧୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଅନୱାର ଇବ୍ରାହିମଙ୍କ ନିମନ୍ତ୍ରଣରେ ମୁଁ ଆଜି ମାଲେସିଆକୁ ଏକ ସରକାରୀ ଗସ୍ତରେ ଯାଉଛି ।
ଭାରତ ଏବଂ ମାଲେସିଆ ମଧ୍ୟରେ ଐତିହାସିକ ସମ୍ପର୍କ ଗତ କିଛି ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ଦୃଢ଼ ପ୍ରଗତି ହାସଲ କରିଛି । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଅନୱାର ଇବ୍ରାହିମଙ୍କ ସହ ମୋର ଆଲୋଚନା ଏବଂ ଆମର ବ୍ୟାପକ ରଣନୀତିକ ସହଭାଗିତାକୁ ଅଧିକ ବୃଦ୍ଧି କରିବାକୁ ମୁଁ ଅପେକ୍ଷା କରିଛି । ଆମେ ଆମର ପ୍ରତିରକ୍ଷା ଏବଂ ସୁରକ୍ଷା ସମ୍ପର୍କକୁ ଆହୁରି ଗଭୀର କରିବାକୁ, ଆମର ଅର୍ଥନୈତିକ ଏବଂ ନବସୃଜନ ସହଭାଗିତାକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିବା ତଥା ନୂତନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଆମର ସହଯୋଗକୁ ବିସ୍ତାର କରିବାକୁ ଲକ୍ଷ୍ୟ ରଖିବୁ ।
ମୁଁ ମାଲେସିଆରେ ଥିବା ଭାରତୀୟ ସମ୍ପ୍ରଦାୟକୁ ଭେଟିବାକୁ ମଧ୍ୟ ଆଗ୍ରହୀ । ପ୍ରାୟ 30 ଲକ୍ଷ ସଂଖ୍ୟାରେ, ସେମାନେ ବିଶ୍ୱର ସର୍ବବୃହତ ଭାରତୀୟ ପ୍ରବାସୀ ମଧ୍ୟରୁ ଅନ୍ୟତମ । ମାଲେସିଆର ପ୍ରଗତିରେ ସେମାନଙ୍କର ବିପୁଳ ଅବଦାନ ଏବଂ ଆମ ଦୁଇ ରାଷ୍ଟ୍ର ମଧ୍ୟରେ ଏକ ଜୀବନ୍ତ ସେତୁ ଭାବରେ ସେମାନଙ୍କର ଭୂମିକା ଆମର ଐତିହାସିକ ବନ୍ଧୁତାକୁ ଏକ ଦୃଢ଼ ଭିତ୍ତିଭୂମି ପ୍ରଦାନ କରେ ।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s departure statement ahead of his visit to Malaysia
07 FEB 2026 8:45AM by PIB Delhi
I am embarking on an Official Visit to Malaysia at the invitation of my friend, Prime Minister Anwar Ibrahim today.
The historic ties between India and Malaysia have seen steadfast progress in recent years. I look forward to my discussions with Prime Minister Anwar Ibrahim, and further enhancing our Comprehensive Strategic Partnership. We will aim to deepen our defence and security ties, enhance our economic and innovation partnership, and expand our collaboration into new domains.
I am also eager to meet the Indian community in Malaysia. Numbering nearly three million, they represent one of the largest Indian diasporas in the world. Their immense contribution to Malaysia’s progress and their role as a living bridge between our two nations provides a strong foundation to our historic friendship.